Connect with us

Beharangozó

5 dolog, amit látni szeretnénk csütörtök este

A Jaguars és a Saints nyitja a hetedik fordulót és minden jóindulat ellenére sem ez tűnik a forduló legjobb meccsének. Most hoztunk öt dolgot, ami ezen javíthat és igazán jó kis meccset eredményezhetne.

A Jags offense nőjön fel Lawrence-hez

Trevor Lawrence idén is parádésan teljesít. Hat meccs alatt 67,1 százalékos pontossággal passzolt 1441 yardot (10. legtöbb), az átadásainak 4,9 százaléka extra dobás (8. legtöbb), kiválóan kezeli a nyomást (8. legjobb PFF értékelés nyomás alatt) és még a földön is elég jól teljesít, a hét kiharcolt missed tackle-je már most karrier csúcs. Ugyanakkor a bőven top 10-es teljesítménye ellenére a Jaguars támadósora csak a 17. legjobb EPA alapon és idén csak a Colts ellen tudott 30+ fölé jutni, miközben a Texans és a Chiefs 20 pont alatt tartotta az egységet.

A csapatnál komoly problémák vannak a játékhívásokkal (Jamal Agnew-t felejtsük már el), az elkapók rengeteg droppolnak (5. legtöbbet a ligában) és a támadófal sem a legjobb. Ennél sokkal többet vártunk tőlük a szezon elején és már nagyon illene egy jó teljesítményt letenni az asztalra, pláne egy a Saintséhez hasonló top 5-ös védelem ellen. A New Orleans-i pass rush Cameron Jordannel és Carl Grandersonnal komoly kihívást fog jelenteni a támadófalnak, és a keményen emberező CB-sort sem lesz egyszerű kijátszani, de egy jó formában lévő Calvin Ridley-vel és pár Christian Kirkre (ismétlem, nem Agnew!) felrajzolt kreatív játékkal talán zavarba hozhatók.

Egy összeszedett, agresszív és kreatív támadósort szeretnénk látni, ami méltó egy top 10-es irányítóhoz és erőből képes felvenni a versenyt a Saints elit védelmével.

Derek Carr ne legyen beszari

Én kérek elnézést, de aki negyedik kísérletre, nyomás nélkül checkdownt passzol, az nem érdemel más jelzőt. Derek Carr egész évben úgy játszik, mint aki most először lát pályát, nyomás alatt teljesen szétesik a játéka és már akkor is rekord idő alatt szabadul a labdától, ha a nyomásgyakorlásnak csak a lehetősége felsejlik (vagyis szinte mindig, a támadófal ugyanis pocsék).

Touchdown Week6 – 6 pont és egy sikeres extra

Nincs könnyű dolga egy ennyire gyenge támadófal mögött, de volt már ennél rosszabb fala is, ráadásul mindezen szörnyűségek mellett van egy Alvin Kamarája és a liga egyik top 5-ös WR-sora (Chris Olave, Michael Thomas, Rashid Shaheed) is az ő labdáit várja. Ehhez képest a Saints támadósora csak a 20. legjobb a ligában (közvetlenül a Commanders mögött) és a Patriots elleni győzelmet leszámítva egyszer sem sikerült még csak 21 pontot sem szerezni. Klasszikust idézve: komolytalan, amit Derek Carr (és a Saints) művel, ideje lenne végre megszolgálni azt a 37 millió dolláros fizetést.

Travon Walker végre bizonyítsa, miért is lett 1/1-es

A 2022-es draft egyik legnagyobb nyertese egyértelműen a Lions, a Jaguars ugyanis Aidan Hutchinson helyett Travon Walkert választotta ki az 1/1-es pickkel. Miközben Detroitban Hutchinson közel All-Pro szinten teljesít és 36 nyomásgyakorlásával a harmadik a ligában, addig Walker csak 17-et tud felmutatni, ami a 34. legtöbb. Pedig őt senki nem duplázza, az ellenfelek minden figyelmét Josh Allen kapja, és mégsem tud kiteljesedni. Emellett a futás ellen is gyengén teljesít, nem nagyon lehet egyértelmű futójátékoknál a pályán hagyni.

Szerencséjére a liga egyik legrosszabb támadófala ellen fog most pályára lépni, ugyanis még Ryan Ramczyk sem tudja vállalni a játékot. Így vagy a tavaly első körös Trevor Penning, vagy a magát kényszerűségből a fal szélén találó guard/center Cesar Ruiz ellen kellene bizonyítani, ami igazi csemege. Ráadásul Walker az elmúlt két héten javuló játékot mutatott, így most minden adott arra, hogy legyen egy igazán jó meccse.

Chris Olave jöjjön ki a gödörből

Olave a liga egyik legjobb fiatal elkapója és remekül kezdte a szezont, az első három fordulóban 302 yardot gyűjtött. Ezt követően viszont félelmetesen bezuhant a játéka, a Bucs és a Patriots ellen három elkapásból 16 yard került a neve mellé. A Texans ellen már sikerült a korábbi formáját idézni és 96 yardot gyűjtött, de ezek a kilengések azért elég furcsák.

A Jaguars jó ellenfélnek tűnik, a secondary ugyanis az elmúlt két meccsen nagyon nem tudott mit kezdeni az ellenfelek top elkapóival, Stefon Diggs nyolc elkapásból 121 yardot és egy TD-t, míg Michael Pittman kilenc elkapásból 109 yardot tett a közösbe. Olavénak is kinéz egy jó meccs, pláne úgy, hogy az említett elkapókkal ellentétben mellette ott van Michael Thomas is, aki elég sok figyelmet képes elvonni. Csak Andre Ciscóval kell vigyázni, a 23 éves safety All-Pro közeli formában játszik, idén már három INT-nél jár és csak 61-es passer ratinget enged az ellenfelek irányítóinak.

Ne a bírókról szóljon

Ha mindenki csúcsformában van (vagy ha mindenki a szokásos szintet hozza), akkor ez egy szoros, egy labdabirtoklással eldőlő mérkőzés lehet. Ilyenkor minden zászló kritikus lehet és még élénken él bennem a Cowboys-Chargers zászlóparádé. A Jaguarsszal nincsen probléma, csak a Steelersre dobtak kevesebb zászlót idén, viszont a New Orleans negyedik legtöbbet büntetett csapat. Szerencsére hazai pályán jóval kevesebbet szabálytalankodnak a Saints játékosok, így remélhetőleg a meccs nem a játékvezetőkről, hanem a futballról fog szól.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!