Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 6.0

Öt mockon vagyunk már túl a tavalyi szezon kezdete óta, amiket hol írásban, hol podcast formájában érhettetek el. Ez a hatodik viszont – szokásomhoz hűen – egy kicsit agybeteg lesz a többihez képest, hogy felrázzuk az állóvízet. Ne feledjétek, hogy ez csak mó(c)ka (höhö), nem kell torokra menni. Just have fun!

A Final Mockjaink előtt sokszor olyan kreálmányokat csinálunk, amikben mi ülünk a GM székekbe, és nem azt próbáljuk megjósolni, hogy ki kit választhat. Ez a verzió fele-fele lesz, ahol találhattok olyan picket, ami nekem nem tetszene, de minden jel arra játszik, illetve olyat is, amibe “szerelmes” vagyok, és nem engedem el.

 

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Hacsak nem tesz le valaki három évnyi első kört és ugyanennyi szűzlányt, akkor a Bengals nem fog megválni ettől a picktől. Ebben az esetben pedig Burrow lesz a választás.

 1/2 TRADE Los Angeles Chargers
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama
  • Chargers adja: 1/6 + 2/37 + 2021/1. + 2021/3.
  • Redskins adja: 1/2

El tudjátok képzelni, hogy a Detroit Lions, ismétlem, A Detroit Lions nyertesen jönne ki bármiből? Ugye hogy nem, így a Redskinst fogják megkörnyékezni a GM-ek, amely amúgy is elcserélte már három saját idei cetlijét is, köztük a 2/34-et is.

A Chargerst nehéz belőni, hiszen a rostere alapján ez egy playoff csapat lehetne, ráadásul jövőre kulcsjátékosok szerződése fog lejárni, mégis a win now mód ellen beszél, hogy Riverst elengedte Tom Telesco. Más kérdés, hogy egy egészséges Tua jobb, mint a jelenlegi Rivers. Nem tudom elképzelni, hogy Tyrod Taylor nem kap vetélytársat a draftról, és az egyetlen előrelépést Tua jelentené, akivel meg lehet tölteni az új stadiont.

 1/3 Detroit Lions
 Chase Young
 EDGE, Ohio State

Sokan szeretnének olyan vesztesek lenni, hogy egy Chase Young kaliberű talentummal vigasztalódhassanak. A CB nagyobb need, de cserepartner hiányában nem fogja elszalasztani ezt a lehetőséget Bob Quinn. Úgyis imádják a látványt Detroitban, ha Aaron Rodgers a földön van, ez a pick segíteni fog kielégíteni a vágyakat.

 1/4 New York Giants
 Isaiah Simmons
 DEFENSE, Clemson

Dave Gettlemantől két dolgot tudunk: vagy a legnagyobb sztárt választja ki poszttól függetlenül, vagy azt, akibe szerelmes. Adott esetben a kettő metszi egymást.

Barkley után egy újabb “értéktelen” posztra fog magasan húzni, és ahogy a futóról, úgy Simmonsról is elmondható, hogy a class legjobb játékosai között van. OT-t fog találni a második kör elején, de a tavalyi pocsék védelmet egy ilyen szintű tehetséggel feljavítani nagyobb előrelépést jelentene.

 1/5 Miami Dolphins
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Tavaly óta hallgatjuk, hogy a tulajdonos lyukat pisál a hóba Tuáért, de most inkább gondolnám azt, hogy a Chargers agresszívabb lesz. Chris Grier így megtarthatja minden draftpickjét, ami rá is fér a csapatra, és így is vihet egy irányítót, akivel a pletykák szerint ugyanúgy meg lennének elégedve Miamiban.

 1/6 Washington Redskins (from Chargers)
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama

Na akkor vaduljunk be, ahogy ígértem! A Redskins Amari Cooper után is hevesen loholt, vagyis megvolt a szándék a jelenleg GM nélküli franchise-nak, hogy segítse Dwayne Haskinst egy kiemelkedő elkapóval. Ami az FA-ról nem sikerült, a draftról megtörténhet, és még válogatni is lehet a kínálatból. Cooperből kiindulva erre talán Jeudy lehet a legmegfelelőbb alany.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/7 TRADE Denver Broncos
Henry Ruggs III
WR, Alabama
  • Broncos adja: 1/15 + 3/77 + 3/88
  • Panthers adja: 1/7

A Redskins elindítja a WR-rusht, és bár egy telített classról beszélünk, a három legjobb játékosról nem sokan akarnak lemaradni. Dani előző mockjában nem tetszett a Broncos-szurkereknek hogy felment a csapattal, így valószínűleg ez sem fog, főleg hogy bent van Okudah. Én viszont úgy érzem, hogy a prioritás Lock köré egy potens támadósor felhúzása, ehhez pedig szükség van egy elkapóra.

Elway nagyon sok pickből gazdálkodhat ezen a drafton, még ezzel a cserével is maradna egy harmadik körös választási joga, a Panthers meg szerintem inkább hátramozogna, hogy még több cetlit szerezzen.

1/8 Arizona Cardinals
Jedrick Wills
OT, Alabama

Egy OT-nyira vagyunk attól, hogy láthassuk a Kliff Kingsbury-Kyler Murray duó virágzását, és szerencsénkre ez a draft kellő mennyiségű és minőségű játékost nyújt ehhez. Én Wirfst egy picivel jobbnak gondolom, és a combine eredményei alapján nagyon illene a Cardinals sémájába, de kicsit félek, hogy belőle is egy Brandon Scherff válhat – vagyis egy guard. Wills ezzel szemben sokkal biztosabb OT-matéria, még ha neki is megvannak a maga hátrányai.

 1/9 Jacksonville Jaguars
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Tavaly Dave Caldwell ölébe hullott Josh Allen, idén ez az ember Okudah lehet, aki nem csak BPA, de akkora needre jön, hogy talán el sem hiszik, hogy ez megtörténhet. Jalen Ramsey-t azzal a játékossal pótolni, aki Jalen Ramsey óta a legjobb CB prospect, tökéletes.

 TRADE 1/10 Oakland Raiders
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma
  • Raiders adja: 1/12 + 3/80
  • Browns adja: 1/10

Bajban van a Raiders, hiszen borzasztó szükség van egy elkapóra, már csak Lamb van bent a top trióból, és nem egy csapat ácsingózik rá. Az Oklahoma sztárja ráadásul YAC-ban brutális, ami Carr stílusa miatt kapóra jön Grudennek. A Raiders a három 3. körös pickjéből lazán beáldozhat egyet, garantáltan lepipálva a riválisok ajánlatát, a Browns pedig simán belemegy, hiszen az OT-re vágyó franchise még három prospectből is válogathat

 1/11 New York Jets
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Tavaly a Bills költötte szét magát a szabadügynök-piacon, hogy felhúzzon két sornyi támadófalat, mégis felcserélt a második kör elején Cody Fordért. A Jetsnek még csak fel sem kell cserélni, és Wirfs kenterbe verné a teljes OL-állományt, ami jelenleg New Yorkban van. Elkapó majd jöhet egy körrel később.

 1/12 Cleveland Browns (from Raiders)
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

Andrew Berry első draftján egyből nyert egy harmadik kört, és kivihetett egy jó játékost hiányposztra. Thomas kapcsán Patrik és Dani elmondta, hogy talán a legbiztosabb játékos a poszton, de kevés benne a potenciál. Tekintve, hogy ez a Browns roster már nem sokáig maradhat így egyben, nem is baj, hogy egy olyan játékost választ, aki első naptól fogva stabil kezdő lehet.

 TRADE 1/13 Atlanta Falcons
 K'Lavon Chaisson
 EDGE, LSU
  • Falcons adja: 1/16 + 4/119
  • 49ers adja: 1/13

A riportok szerint John Lynch hajlandó lenne hátramozogni valamelyik elsőkörös pickjével, hiszen a 31. és a 156. hely között egy választási joga sincs. Így, hogy a top elkapók kimentek, a 13. cetlivel is hátramegy, Dimitroff pedig fel, aki amúgy is imád felmenni a needjeire választani. CB-ből több kezdő szintű tehetség van, mint passzsiettetőből, így mindenképp Chaissont gondolnám Atlantába itt, aki Quinn profiljába remekül illene.

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Én nem vagyok rajongója ennek az óriásnak, így csúszásra számítok az esetében, hacsak Gettleman ki nem viszi a 4. picken. A Bucsnak ez a forgatókönyv kapóra jöhet, hiszen Demar Dotson helye üresen maradt a falban, Tom Bradyt pedig meg kell védeni. Más kérdés, hogy szerintem ezzel nem lesz beljebb a pass protection.

 1/15 Carolina Panthers (from Broncos)
 Denzel Mims
 WR, Baylor

Miről szól eddig a Panthers offseasonja? Hogy összegyűjt egy csomó olyan játékost, akit a stáb valamelyik tagja edzett korábban, mindezt meglepően tudatosan teszi. A védelem jelenleg romokban van, adná magát itt BÁRMILYEN védő, de inkább a támadósort fixálná le először Marty Hurney. Ugyan három elkapó is érkezett a piacról, még Robby Anderson is csak két évre, Mims személyében viszont hosszú távú megoldás is lenne DJ Moore mellett. És én imádnám azt az offense-t!

 1/16 San Francisco 49ers (from Falcons)
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

Csak nem akar összejönni az az elkapó pick, Jeffersont én nem választanám ki ilyen magasan, de így sem búslakodhatnak a szurkolók, sőt. DeForest Buckner immáron Indianapolisban folytatja, de nagyon hamar kiválaszthatja a 49ers az utódját.

 TRADE 1/17 Green Bay Packers
 Laviska Shenault Jr.
 WR, Colorado
  • Packers adja: 1/30 + 2/62 + 2021/2.
  • Cowboys adja: 1/17

Egyrészt ezt a trade-et nem mertem volna meghúzni, ha nem lett volna a tavalyi Rashan Gary pick, ami legalább annyira indokolatlan volt, mint ez. Gutekunst ugyanis a potenciálra hajt az első körben, és nem érdekli, hogy az reach vagy sem, fel kell érte cserélni vagy sem. Na már most, kiment a négy általam legjobbnak gondolt elkapó, a maradékból pedig Shenault az, akinek a potenciálja az egekben van. Ilyen szintű playmaker wide receivere nem is tudom mikor volt utoljára Green Bayben, még Davante Adamset is überelheti.

Márpedig ha ilyen játékosra hajt Gutekunst, akkor meg kell előznie nagyon sok WR-re vágyó csapatot, ennek pedig a 30. helyről ára van. Én tiltakoznék a leghangosabban ez ellen, hiszen akad még más need is a csapatban, de talán egyik poszt játékosa sem jelentene akkora javulást a csapaton az első snaptől kezdve, mint amennyit egy egészséges(!) Shenault okozna.

 1/18 Miami Dolphins
 Derrick Brown
 iDL, Auburn

Hova nem férne játékos a Dolphinsba? Brown esetében is kisebb csúszásra számítok, de ennek Brian Floresék csak örülnek. Talicskával lapátolták a pénzt a szabadügynök védők leigazolására a front office tagjai, de a Brown-Wilkins duó a védőfal közepén túl jó ahhoz, hogy lemondjanak róla. Főleg, hogy Godchaux jövőre free agent lesz.

 1/19 Las Vegas Raiders
 Patrick Queen
 LB, LSU

Kráter méretű lyukat tömött be a Raiders Kwiatkowski és Littleton leigazolásával, de Queen nagyon Mayock-fit játékos. Ugyebár a korábbi draft elemzőről láthattuk azt a videót, amin kiválasztotta a tavalyi játékosokat, és mindnek egyaránt a “leadership” mantrát nyomta. Na most, Queennél nagyobb leader nem tudom, hogy van-e a classban. Nem feltétlen az öltözőben betöltött szerepére gondolok, hanem a srác a legjobb meccseit a bajnoki szezonban a legfontosabb, legrangosabb találkozókon hozta. Nincs ennél jobb ajánlólevél Mayock számára.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Simán elképzelhető, hogy a Jaguars kiviszi a két legjobb cornerbacket, hiszen kvázi senki nincs a rosteren arra a posztra, de Gardner Minshew-t is ki kell szolgálni. Westbrook és Conley szerződése is lejár jövőre, nem árt időben elkezdeni a pótlásukat.

 1/21 TRADE Cleveland Browns
 Grant Delpit
 S, LSU
  • Browns adja: Odell Beckham Jr.
  • Eagles adja: 1/21 + 4/145 + 4/146 + 2021/3.

Annyira adja magát ez gyerekek! Howie Roseman bántóan elhanyagolta az elkapósort a free agency időszakban, pedig nem ostoba szakember, és biztos forral valamit a háttérben. Az Eagles sorra szabadítja fel a különböző szerződésmódosításokkal a cap space-t, amibe bőven beleférne OBJ idei fizetése. Andrew Berry pont az Eaglestől ment Clevelandbe, szóval a kettejük közti kapcsolat is megágyazhat egy ilyen cserére. És bár csak kósza pletykák, de fel-felmerül a klasszis elkapó elcserélése Clevelandben. Mondjuk ha Nuk Hopkins nem kellett Rosemannek ENNYIÉRT, akkor elgondolkodok…

Na de a pickről is essen szó, hiszen fogynak a bajnokok! A Browns D# elég pofásan néz ki, egyedül a safety poszt az, ami bántóan szegényes. Delpit nem tud szerelni, de arra ott van Karl Joseph és Andrew Sendejo, cserébe olyan labdaérzéke van, mint kettejüknek összesen sem. Joe Woods védőkoordinátor személyében remek mentora lesz, és a kétes megítélésű safetyből kiváló játékost faraghat.

 1/22 Minnesota Vikings
 Jaylon Johnson
 CB, Utah

Hogy Johnson lenne a CB2 a classban? Nem gondolom. Azt viszont igen, hogy ő tökéletes Zimmer-cornerback lehet, aki már az első meccstől kezdve kezdőként lesz a pályán, és bátran rá meri majd küldeni akár az ellenfél legjobb elkapójára is.

 1/23 New England Patriots
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

Nem irányító. Én ugyanis nem hiszek abban, hogy az első kört QB-ra szánja a Patriots, hacsak nincs esély a három legjobbnak gondolt draftolására, de nincs. Sokáig mások által ledobott játékosokból épített védelmet Belichick, de ideje minőségi újoncokkal megtennie ugyanezt. Az LB-sor eléggé megfakult, az egy szem megfáradt Dont’a Hightower kevés a boldogsághoz, Murray remek alapköve lehet majd a jövőnek.

 TRADE 1/24 Baltimore Ravens
 Xavier McKinney
 S, Alabama
  • Ravens adja: 1/28 + 4/134 + 5/170
  • Saints adja: 1/24

Eric DeCosta majd felrobban a dühtől, hogy nem hajlandó senki sem lemozogni, de a Saints a mindössze 5 draftpickjével kapóra jöhet egy üzlethez. Nem tudom van-e olyan franchise, amely nagyobb figyelmet fektet a secondary megerősítésére mint a Ravens, és egy safetyre lenne a tökéletességtől az egység. Innentől már nem, és baltimore-i hagyományokhoz hűen egy Alabama játékos érkezik.

 1/25 Minnesota Vikings
 Cesar Ruiz
 OG, Michigan

Zimmerből azt is kinézem, hogy két cornert is kisír magának, de máshová is kell erősítés, így Rick Spielman nemet mond edzőjének. Elkapó? A két legjobb elkapóját az 5. körben és draftolatlanként szerezte anno, ráér ez még. Edge rusher? Nem tetszik senki. OT? A két tackle korrekt, ellenben a fal belseje az teljes káosz, amivel kezdeni kell valamit. Ruiz remekül passzolhat a futásoreintált támadósorba.

 1/26 Miami Dolphins
 Joshua Jones
 OT, Houston

Egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy a frissen szerzett franchise irányítód épségét Julie’n Davenportra bízzad, így kell kezdeni valamit ezzel a támadófallal. Jones sem lesz azonnali megoldás a problémára, de hosszú távon egy átlag fölötti tackle lehet majd belőle.

 1/27 TRADE Indianapolis Colts
 Jordan Love
 QB, Utah State

Colts adja: 2/34 + 3/75

Seahawks adja: 1/27 + 2021/5.

Nem tudom van-e nagyobb kritika Love-ra nézve, minthogy az a csapat, amit január óta vele bonorálnak össze, inkább egy DT-re cserélte az elsőkörös pickjét. Viszont ha idáig csúszik, akkor Chris Ballard fel fog menni érte, és erre keresve sem találhatna jobb partnert John Schneidernél, aki imádja extra cetlikre váltani a jobbára kör végi elsőnapos pickjét.

Rivers és Brissett szerződése is lejár a szezon végén, Ballard meg nem olyan GM-nek mutatkozott be, aki ne gondolna a jövőre. Riversszel most kiderülhet mennyi is van ebben a keretben, hogy azt majd Love vegye át jövőre.

 1/28 New Orleans Saints (from Ravens)
 CJ Henderson
 CB, Florida

Tom Brady betette a lábát a csoportba a liga legjobb elkapó duójának dobálva, erre pedig muszáj felkészülnöd. Talán Mickey Loomis sem hinné el, ha még egy hátracserét követően is elérhető lenne Henderson, de ebben az esetben kérdés nélkül őt kell kiválasztani.

 1/29 Tennessee Titans
 Ross Blacklock
 iDL, TCU

A csoportodban van David Johnson, Leonard Fournette és Marlon Mack, a konferencia egyik favoritja pedig ligaelitbe tartozik futójátékoknál. Magamnak mondok ellent, de ebben az esetben Blacklock, és a futásmegállítás lehet a prioritás a Titansnek. Elférne passzsiettető és cornerback is, de Jurrell Casey-t elcserélte a csapat, Da’Quan Jones szerződése pedig jövőre lejár, így ez a poszt is megoldásra vár. Simmonsszal együtt a liga meghatározó belső védőpárosai lehetnek.

 1/30 Dallas Cowboys (from Packers)
 Kristian Fulton
 CB, LSU

Jerry Jones a “sajátjai” közül a támadókat helyezte előnybe, míg a szabadügynökök között a védőfalba hozta az erősítést. Chidobe Awuzie és Jourdan Lewis szerződése is lejár jövőre, Byron Jones kiesett az egységből, számomra egyértelmű, hogy ide kell választania Jonesnak a jelen és a jövő érdekében is. Az meg már csak hab lenne a tortán, ha két extra második kört behúzva is elérhető lenne Fulton.

 TRADE 1/31 Detroit Lions
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Lions adja: 2/35 + 4/109

49ers adja: 1/31

Csak megszerzi azt a lockdown cornert a Lions. Én kedvelem a kisebbik Diggset, jó játékos válhat belőle, Trufant túloldalán pedig hamar túlszárnyalhatja kollégáját. Ha biztosra akar menni a Lions, akkor felmegy érte, mert előtte majdnem mindegyik csapatnak kellene CB.

John Lynch vágya is teljesülhet, alig mozgott hátra eredeti helyeiről, mégis szerzett két extra negyedik kört.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Jeff Gladney
 CB, TCU

A címvédő pickjével zárul a mai móka, ahová nagyon fun lenne húzni egy futót, hogy az amúgy is brutális offense még erősebb legyen, de mindegyik csoportrivális passzjátéka erősödik ezen szcenárió szerint, arra pedig fel kell készülni. Gladney ajándék lehet, mikor ez a poszt a legnagyobb needed.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!