Connect with us

Minden ami NFL

Az FA-piac nyertesei

 

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb FA-piacán vagyunk túl. Értelemszerűen van pár nyertese és pár vesztese is az utóbbi napoknak, őket/azokat össze is szedtük egy csoportba. Jöjjön a győztes 11 (sorrend nélkül):

 

stephon_gilmore

 

1. Stephon Gilmore, CB

 

Gilmore-nak nagyon bejött az élet. Nem elég, hogy betegre keresi magát, mindezt a liga legjobb csapatában teszi. Ez azért elég ritka dolog, különösen a Patriots esetében, New Englandben ugyanis nagyon ritkán fizet meg ennyire játékosokat, a corner 5 éves, 65 millió dolláros szerződése pedig sokadik látásra is döbbenetes.

 

2. Houston Texans

 

A Texans megcsinálta a történelem egyik legbizarrabb üzletét: fizetett azért, hogy valaki szabadítsa meg őket Brock Osweilertől. Egy második körös pickért cserébe felszabadítottak 16 millió dollárt és megszabadultak a ballaszttól. Ha véletlenül sikerül egy jobb irányítót szerezniük, legyen az akár Romo, akár Cutler, akkor a JJ Wattal felturbózott védelemmel végre tényleg SB esélyesekként beszélhetnénk róluk. De ha nem is sikerül új B-t hozniuk, akkor is jól jártak.

 

3. Matt Kalil, LT

 

Az utóbbi évek borzalmas játéka és komoly sérülése után kapott egy 5 éves, 55 millió dolláros szerződést a Pantherstől, ami azért még mindig potenciális playoff contender. Mindezt úgy, hogy reálisan nem érdemelt volna többet, mint Luke Joeckel, tehát egy évre 7-8 milliót. Egyszerűen hihetetlen, a ő leigazolása a két F osztályzatunk közül az egyik. Persze, ettől neki még nagyon jó.

 

4. Mike Glennon, QB

 

3 év, 45 millió: tehát egy olyan játékos kap egy elit safetynek, elkapónak, linebackernek járó fizetést, akinek az utóbbi két évben 11 passzkísérlete volt. Ráadásul garantáltan kezdő lesz. Életművész.

 

c4s_glennon110614_14168341_8col

 

5. Detroit Lions

 

Elnézve az FA igazolásokat, a Lions megszerezte 9,5 millióért a legjobb elérhető tackle Ricky Wagnert (RT) és ugyanennyiért a ligaelit, a piacon második legjobbnak számító guard TJ Langet. Tehát a csapat egy fél támadófalat összerakott úgy, hogy Wagner-Lang duónál sokkal gyengébb Warford-Reiff páros összesen többet keres más csapatokban. Stafford dörzsölheti a tenyerét, tehetségben a Lions támadófal közelít a tophoz, a védelmet meg úgy is draftról akarták megoldani.

 

6. Guard poszt

 

Kevin Zeitler 5 év, 60 millió, évi 12 millió dollár; Ronald Leary 4 év, 36 millió, évi 9 millió dollár; Larry Warford, 4 év, 34 millió dollár, 8,5 millió/év; TJ Lang 3 év, 28,5 millió, 9,5 millió/év – brutális számok és most jobb és baloldali guardokról beszélünk. Konkrétan annyit keresnek oldaltól függetlenül, mint egy top right tackle. Tudtuk, hogy erős lesz a poszt, de hogy ennyire, azt nem vártuk.

 

MJS packers21 18 of hoffman.jpg packers21

 

7. New England Patriots

 

Bill Belichicknek nem nagyon jönnek be az első és második körös pickjei, így hát gyorsan elcserélte őket és szerzett egy Brandin Cookst Bradynek, illetve egy Kony Ealyt a védelemnek. Továbbá jött Stephon Gilmore, olcsón megtartották Malcolm Butlert, na meg persze ne feledjük el a negyedik körért megszerzett TE Dwayne Allent. Annak ellenére, hogy még mindig nem igazolták vissza Hightowert, sima győztesei a piacnak.

 

8. Kyle Juszczyk, FB

 

Idézem magam: “Juszczyk a liga talán legjobb fullbackje. Futásblokkolásban jó, passzblokkolásban elit, tud elkapni és futni is, viszont a liga eddigi legjobban kereső FB-je, Anthony Sherman évi 2,1 milliót keresett. Juszczyk 5,25 milliót tesz zsebre évente, ennyire elit fullback nem létezik”. Alig van csapat már a ligában, amelyik fullbacket használ. Juszczyk tényleg jó kis játékos a maga módján, illetve ST-benis hasznos, de most annyit kap, mint egy top futó, pedig a támadósnappek harmadán van csak pályán. Sokat ért neki az az egy TD.

 

9. Középszerű elkapók

 

Kenny Britt, Robert Woods, Marquise Goodwin – három szinte no-name vagy eddig szinte semmit nem mutató játékos, akik egy valag pénzt kaptak (Torrey Smith-t is ide sorolhatnám). Britt és Woods 8+ milliót tesznek zsebre a Brownstól és a Ramstől, amikor például Brandon Marshall 6 milliót kap, miközben a kanyarban sincsenek hozzá képest. Sőt, a Browns 8 millióért nem akarta megtartani Pryort. Fura.

 

10. Carson Wentz

 

Állítása szerint Alshon Jeffery csak Wentz miatt választotta az Eaglest. Ennek pedig Wentz vélhetően nagyon örül, mert már Torrey Smith is nagy előrelépést jelentett, de Jeffery egészségesen top10 közeli elkapó, aki remek dolgokat művelhet az 1/2-es irányítóval. Wentz csodát fog látni.

 

11. Browns leendő QB

 

Természetesen  nem Osweilerre gondolok, hanem bárki másra, aki majd kezdeni fog. A Browns ugyanis összerakta a liga egyik legjobb támadófalát, ami jelenleg így néz ki:

 

fal

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!