Connect with us

Draft

Célkeresztben a jövő – Broncos draftértékelő

Amikor a csapat FA-értékelőjét írtam, finoman szólva sem voltam megelégedve a látottakkal. Az irányítókérdést későbbre halasztotta a csapat, a támadófalat ímmel-ámmal elkezdték befoltozni, nem maradt kezdő futó és a védelemben is maradtak/lettek kérdések. A Broncos rég nem látott magasságban választhatott elsőnek és számtalan opció volt. Én úgy fogok osztályozni, hogy minden nap kap külön egy osztályzatot (a harmadik napon már főleg a needeket veszem figyelembe), majd egy súlyozott osztályzatot is kap a gárda, ahol az első két nap hangsúlyosabb. Ennek fényében következzen a Denver Broncos draftja.

 

1/5 Bradley Chubb, DE

 

Már ezerszer körberágtam a témát és mire elérkezett a draft, oda jutottam, hogy nagyon nehezen tudna igazán mellényúlni a gárda. Egy fiatal, ígéretes irányító kell a csapatnak, mint egy falat kenyér, de bridge QB-nak Kennum megfelelő, a támadófalba lehetett volna húzni az utóbbi évek egyik legkészebb játékosát, de guard posztnak mégis magasan volt az 1/5, Chubb pedig olyan löketet hozhat a védelembe, ami Ware visszavonulása óta hiányzik. Bárki marad az opciók közül, valószínűleg nem lett volna boldogtalan Elway. Aztán a draft napján úgy alakultak a dolgok, hogy a Broncos választására bent maradt Rosen, Nelson és Chubb is.

 

 

Azzal, hogy végül a csapat Bradley Chubbot választotta, nyilvánvalóvá vált, hogy irányítót nem akartak minden áron, csak akkor, ha az általuk kiszemelt legjobb lecsúszik, a guard posztot pedig nem értékelték olyan magasra, mint a pass rusht. Chubbról sokat nem szeretnék beszélni, mert már mindent leírtunk, de elég annyit kiemelni, hogy a class messze legjobb pass rusher prospectje volt, aki futás ellen kimondottan elit teljesítményre képes. Nem ez volt a csapat legégetőbb needje, mert Von Miller mellett Shane Ray és Shaquil Barrett is mutatott biztató jeleket, ugyanakkor egyikük sem olyan korszakos zseni, mint Ware volt. Chubb azonban lehet ilyen és láttuk ennek mi lehet az eredménye. Szerintem Chubb a draft alakulásának függvényében a legjobb opció volt, egyedül Josh Rosen tetszett volna hasonlóan, de az látható volt, hogy ő sok csapat boardján nem volt annyira előkelő helyen. Osztályzat: A

 

2/40 Courtland Sutton, WR

3/71 Royce Freeman, RB

3/99 Isaac Yiadom, CB

 

A második nap aztán már sokkal kiszámíthatatlanabb volt. Én mindenképpen a támadófalba vártam erősítést, cornert és akár a hátrébb sorolt irányítók közül is el tudtam képzelni valakit. Meglepetésre a csapat a kisebbet csúszó Courtland Sutton mellé tette le a voksát. Az elkapó need volt Denverben, de egyáltalán nem ennyire és ilyen formában. Egy harmadik számú receiver kellett csak a csapatnak, mert Sanders és Thomas mögött évek óta senki sincs. Itt azonban sokkal égetőbb hiányposztokat is lehetett volna orvosolni. Sutton az idei WR prospectek közül a leginkább felel meg egy elsőszámú receiver követelményeinek, megvan a fizikai ereje és a gyorsasága is. Egyértelműen a Thomas utáni időre gondolt a csapat a draftolásával. Ha a jövőt nézem és Thomas (vagy Sanders) mérhetetlen cap hitjét, akkor jó fogás, de a jelent tekintve ez egy kicsit luxus pick számomra. A harmadik választással aztán végre valódi needre húzott a gárda, de talán pont oda, ahol nem szükséges magasan draftolni. Royce Freeman érkezett, aki a mély RB class elejének, utolsó még bent maradt running backje volt. Draftolása épp ezért érthető, mert a Broncos kezdő szintű futót keresett, de nekem ez is kicsit luxus volt. Freeman egy agyonhasznált futó, aki olcsóbb lesz, mint Anderson, de a harmadik körben én nem örülök ilyen húzásnak.

 

 

A nap utolsó érkezője pedig Isaac Yiadom, aki végre needre is érkezett és illik is a Broncos rendszerébe. Yiadom egy fizikális, nagyobb termetű corner, Talib távozásával juthat neki több idő. Az ő esetében talán egyedül azt lehet kifogásolni, hogy kicsit korai volt a húzás, de a stáb már a Senior Bowlon is edzett vele, így pontosan tudják mire képes. A nap összességében tetszetős két playmakerrel és egy sémába illő cornerrel, de csak akkor tudnék hibátlan osztályzatot adni, ha a jövőt nézem és nem a következő 1-2 évet. Így B- az osztályzat.

 

4/106 Josey Jewell, LB

4/113 DaeSean Hamilton, WR

5/156 Troy Fumagalli, TE

6/183 Sam Jones, G

6/213 Keishawn Bierria, LB

7/226 David Williams

 

Az utolsó napon, mint említettem inkább a needeket nézem, de természetesen a potenciális kezdőket is keresem. Az első húzás mindkettő szempontból telitalálat, Josey Jewell érkezett a nagyon szűk linebacker posztra. Tehetsége alapján akár kezdő kaliber is lehet egyszer, a mérete és a lassúsága miatt csúszott a harmadik napra. Kicsit alulméretezett egy three-down linebackernek, bár a mai NFL pont a kisebb, de mozgékony játékosok felé tendál. Needre érkezett, kicsi kezdő potenciállal, ez a harmadik napon csillagos ötös. Őt megint egy olyan pick követte, aki nem a jelennek szól. DaeSean Hamilton ugyanis elkapó és ha Sutton esetében Thomas pótlásáról beszéltünk, akkor ő Sanders utóda lehet. Egy jó route runner elkapóról van szó, aki ellentétben Suttonnal, akár jelenleg is beillik a képbe.

 

A következő pick aztán végre a blokkolással foglalkozott, de még itt sem támadófalember érkezett. Troy Fumagalli ugyanis tight end és inkább blokkoló fajta. Nem igazán látom, hogy rá volt szorulva a csapat egy tight end húzásra, mert közepes tehetségű TE épp van a keretben több is. Egyedül azért védhető a pick, mert Troy tényleg megbízható blokkoló, így ilyen szituációkban sokat érhet. Rögtön utána már jött egy támadófalember is, Sam Jones, aki guard, viszont elég alulméretezett, de cserébe mozgékony és a zone-blocking sémába éppen még jó is lehet. Sokat azonban nem kell várni. Az utolsó két húzásból pedig jött egy linebacker, Kieshawn Bierria, aki a változatosság kedvéért szintén alulméretezett, cserébe még nagyon nyers is, valamint David Williams, futó volt az utolsó választása a csapatnak. Ők valószínűleg special teamerek lehetnek. Osztályzat: B

 

Összességében a Broncos draftja inkább a jövőnek szólt, több volt az olyan húzás, ahol nem egyértelmű needre jött ember, de majdnem BPA volt a draft adott pontján. Elway kicsit megijedt attól, hogy az elmúlt pár alkalommal a szükség és a kétségbeesés dominálta lépéseit, így reach jellemezte döntéseit. Most ez abszolút nem mondható el, de ezúttal talán a needeknek nem tulajdonított akkora jelentőséget. A támadófal továbbra is nagy kérdés, egyelőre franchise QB sincs a csapatnál, de legalább a csapat elkezdett felkészülni a jövőre is. Nálam ez egy B-re elég.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!