Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #13

A héten már egészen biztosan eldőlhet pár csapat playoff-bejutása, így lesz min rágni a körmünket!

A Kandalló Kézműves Pub műsorán

Cleveland Browns @ Houston Texans 19.00, GamePass

Nem hittük volna, hogy valaha GamePassről Browns-meccset fogunk adni, de lám itt van. Baker Mayfieldnek a kezében a lehetőség, hogy a liga egyik top védelmén mutassa meg, mire jó egy 1/1-es jó edzői stábbal körülvéve. Hue Jackson kirúgása óta 28 pontot átlagol a Browns támadósora, Mayfield pedig egyenesen szárnyal (9 TD, 1 INT, 74%-os pontosság) – a Texans védelme a passz ellen viszont egész jó a 10-15 yardos mélységet nem nézve, a futás ellen pedig egyenesen brutálisak. Azért a Clevelandnek sem kell szégyenkeznie, nincs akut gyenge pont a védelmükben, egy jó gameplannel pedig minden esélyük megvan rá, hogy szorossá tegyék az összecsapást. A Houston az egyik leginkább futáserős csapat a legfeljebb egy TD különbségű helyzetekben, így nagy csapást tudna mérni Gregg Williams Deshaun Watsonra, ha passzra kényszeríti a futás elvételével. Érdemes lesz figyelni Garrett és Davenport párharcát,

Los Angeles Rams @ Detroit Lions 19.00, SportTv

A Rams a várható győzelmével biztos bejutó lesz a rájátszásban a divízió megnyerésével, de ez akkor is megtörténik, ha a Seahawks veszít. A Detroit nagy lehetőség Goffnak egy jó meccsre, folyamatos haladást biztosítanak az ellenfélnek a védőoldalon. A Rams tulajdonképpen hátradőlhet, félelmetesen könnyű a hátralevő beosztásuk a Saintshez képest. A Detroit támadójátéka nagyot lépett vissza az idén, Cooter hívásai borzasztóak, Marvin Jones IR-ra került, Golden Tate már a Phillyben van, Kerryon pedig sérülésekkel bajlódik. A Lions esélyei azon múlnak, hogy mennyire tudják védeni Staffordot, amíg ő kiszórja Golladaynek a passzokat, ugyanis a Rams gyengén védekezi a WR1-eket. Glasgow, Ragnow és Wiggins (a Lions belső fala) eddig összesen hat sacket engedtek, minden erejüket össze kell szedniük majd Suh és Donald ellen.

Minnesota Vikings @ New England Patriots 22.25, SportTv

Komoly ellenfelet kapott a két csapat. A Pats otthon az egyik legjobb csapat, míg a Vikings védelme a legkevesebb TD-t és passzolt TD-t engedi a támadássorozatok arányában. Belichick mester háromszázadik Pats-meccsét kevés jobb módon ünneplehetné meg, mint egy győzelemmel a liga egyik legeszesebb védelmi szakértője, Mike Zimmer ellen. Mindkét csapat támadósora gyengébb a vártnál, de ennek ellenére Bradynek jó esélye van 2 TD passzra, amivel megdöntheti Peyton Manning rekordját a legtöbb alapszakasz+rájátszásbeli TD-vel. Ezzel a kettővel Favre alapszakaszbeli harmadik helyét is lenyomhatná. A minnesotai csapat ezzel szemben kecskepásztorkodásra készül, sokat láthatjuk majd 3-safety felállásokban Kearse-t Gronkot fogni, és mivel Brady idén nehezen dob mélyre és nehezebben kezeli a nyomást, még értelme is lehet blitzelni ellene.

Sunday Night Football

Los Angeles Chargers @ Pittsburgh Steelers 02.20, SportTv

Brutális összecsapás is kisülhet ebből, legalábbis a két csapatot elnézve. Egyaránt pontszórásra van berendezkedve a támadósoruk, Rivers élete szezonját hozza, és szóba kéne jönnie az MVP-versenyben, a Steelers pedig iszonyat 20-30 yardos passzokat tud odapörkölni. A Chargers védelme is nagyon egyben van, Hayward és Brown viadalát érdemes lesz figyelemmel követni, a Steelersnek pedig a Gordon sérülése miatt szabadjára eresztett Ekeler miatt főhet a feje. A Steelers enyhén favorit, a szakértők mégis tisztán esélyesnek látják őket a Chargers eddigi kedvező beosztása miatt.

A többiek

Baltimore Ravens @ Atlanta Falcons 19.00

Elég érdekes mérkőzést láthatunk a hét órás sávban. A Lamar Jacksonnal kezdő Ravens fog farkasszemet nézni a Deion Jonest visszakapó Atlantával. A Ravens támadósora a korábbi évekhez képest gyengélkedik, a védelmük viszont fickós, míg Atlantában teljes leolvadás van idén a labda mindkét oldalán. Lamar Jackson felügyelete elsősorban Jones feladata lesz, kérdés viszont, hogy mit fognak kezdeni a Falcons játékosai, ha az elmúlt két héthez hasonlóan most is megpróbál a Ravens negyven (!) futáskísérletet lenyomni a torkukon. A túloldalon ettől nem kell félni, az Atlanta a mérkőzés állásától függetlenül teljesen elfelejtett futni, a LB-sornak valószínűleg több lehetősége lesz pihengetni így a Ravensnél.

Denver Broncos @ Cincinnati Bengals 19.00

A Broncos magabiztosan mehet idegenbe. Keenum az elmúlt hetekben komoly hibák nélkül játszik, képes mozgatni a támadósort, a védelem pedig elképesztően erősnek tűnik, Bradley Chubb pedig tényleg Von Miller nyomdokaiba lépett. A Bengalsban viszont repedezik minden, talán mégsem kellett volna Marvin Lewis még egy évre, pláne nem Hue Jacksonnal karöltve. A korábbiakban jó védelem az elmúlt öt héten gyakorlatilag mindenben ligautolsóvá vált, és nem tud megállításokat eszközölni a pályán. A támadóoldalon az új QB Jeff Driskel, aki a szegény ember Josh Allenje, és valószínűleg így is fogják használni őt. Ha AJ Green visszatér, nem lepődnénk meg, ha szinte csak ő kapná a labdákat. Két jó matchup lesz a meccsen, Geno Atkins és Elijah Wilkinson fog egymásnak esni a falban, várhatóan az előbbi győzelmével, illetve Phillip Lindsay simán összehozhat egy százyardos meccset is a Bengals front sevenje ellen.

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers 19.00

A Green Bay kap egy ingyen W-t az 1/1 egyik várományosától. A Cards lassan játszik, nem szerez pontot, és nem fárasztja az ellenfél védelmeit sokáig. Davante Adams és Aaron Jones is nagy napra számíthat, és jó rebound mérkőzés lehet a Packers számára, akik az utolsó szalmaszálon függnek. A Packers számára az egyedüli akadályt Patrick Peterson és Budda Baker jelenthetik, Tre Bostonnal megtámogatva. A Cardsnak le kell vennie a pályáról Adamset és Jonest, ha nyerni akarnak.

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 19.00

Luck jelenleg úgy játszik, mint ahogy azt 2012-ben beharangozták a draft előtt. Nyoma sincs a sérülésének és ugyan kiemelkedő a teljesítménye, valószínűleg ő sem bánja, hogy nem az ereje teljében levő Jaguars védelmének kell dobálnia. A Jaguars részéről valószínűleg pont fordítva nem örülnek, ugyanis egy vereséggel vége a rájátszás-álmoknak, mondjuk Kessler kezdetésével ezt mintha már beismerték volna. Az egyre inkább darabokban levő támadófaluk a fejlődő Colts-védőfal számára jó matchup lehet és a gyengélkedő támadójátékuk nem Fournette nélkül fog feléledni. Ha Ramsey játszik, akkor valószínűleg árnyékként fogja követni Hiltont, a meccs legérdekesebb matchupjaként.

Buffalo Bills @ Miami Dolphins 19.00

A héten az egyik legkevésbé érdekfeszítő mérkőzés lesz, egyik csapat sem lát sok esélyt a rájátszásra. Akikre érdemes lesz figyelni, az Kenyan Drake és Tremaine Edmunds, a Bills ifjú LB-je ugyanis borzasztóan szerel, 15 alkalommal csúszott le már az ellenfél játékosairól. Az összecsapáson jó eséllyel kevés pont fog születni, és keményen őrölni fogja egymást a két csapat. Az elemzők megosztottak, a Bills és a Phins mellett is sokan tették le a voksukat.

Chicago Bears @ New York Giants 19.00

Chase Daniel újra rivaldafénybe léphet, ugyanis ő fog kezdeni ezen a héten is. A Bearsnek azonban nincs miért aggódnia, a Packers már nagyon lemaradt a divízióban, a Vikings pedig kemény matchupot fogott ki. A Chicago csapata az egyetlen a ligában, akik idén minden meccsükön tudtak játékot hívni előnyből és valószínűleg nem itt szakad meg a sorozat. A védelmük pont a Giants támadósora ellen lett kitalálva, ezért a New York egyetlen esélye az lesz, hogy ne jöjjenek el pontok nélkül a támadássorozatokban, ugyanis Aldrick Rosas hatalmas szezont megy idén mezőnygólok terén. A Chicago 20 yard felett gyakorlatilag semmit nem enged a levegőben, így ha nem kell Manninget hosszúra kényszeríteni, akkor rövid passzokkal és Barkley használatával akár el is kerülhetik a sorozatos 3&out helyzeteket.

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

A Panthers védelme az elmúlt hetekben nagy megborult, sorra nyalják be a pontokat az ellenfelektől. A túloldalon a Bucsot sem kell félteni, egész szezonban gyengélkedtek. Ettől még Newtonékat nem kell félteni, amíg van ő és McCaffrey, nagy gond nem lehet. CMC terhelve van, és megkapta a gólvonal környéki futásokat is Newtontól – mindezt a földöntúli ügyessége mellé. A túloldalon Jameis Winston fog farkasszemet nézni Kuechlyvel, ez azért is jelentős, mert Winston a passzainak felét idén a Kuechly által felügyelt területre dobta, aki a megszokott módján elég jól védekezi le ezeket. Funchess visszatérésétől függetlenül pedig továbbra is érdemes Moore-t figyelni.

Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 22.05

Nincs sok, amit ehhez a mérkőzéshez lehetne fűzni. A liga egyik legjobb támadósora találkozik a legrosszabb védelmek egyikével, a fordított esetben pedig a Raiders támadói nem lesznek elég jók a Chiefs borzasztó védelme ellen sem. Mahomes és kis csapata a támadássorozataik több, mint feléből TD-t szerez, a Raiders pedig a legrosszabb a nyomás generálásában, és csupán eseti villanásokat látni néhány játékosuktól a labda mindkét oldalán. A Raiders részéről egyedül Jared Cook hadrafogható, legalábbis a playbookban ő szerepel elsősorban. A mérkőzésnek van tétje, csak nem úgy, ahogy elképzeljük: a Raidersnek nagy szüksége van a vereségre a draftpozícióhoz, a Chiefs pedig még mindig nem biztosította be a divíziót sem.

New York Jets @ Tennessee Titans 22.05

Meglepő, hogy a Titansé lesz a konzisztensebb támadósor egy meccsen, de a Jets hatékonyságát és Darnold romló teljesítményét elnézve valahol érthető. A Jetsnek nehezére eshet átjutni a védelmükön is, ugyanis a tehetség megvan, csupán nem tudják stabilan összetenni. Kevin Byard és Kenny Vaccaro nagyszerűen zárják a mély utakat, a Jets ellen pedig minden esélyük meglesz fellépni. A túloldalt se kell félteni, Jamal Adams egymaga el tudja intézni a Titans passzjátékát, ha az alapból rosszabb napot fog ki.

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks 22.25

A feléledő Hawks joggal készülhet győzelemre. A falat rendberakták – többék-kevésbé -, ezzel együtt megjelent a futójáték is, és Wilsonnak sem kell folyamatosan az életéért rohangálnia. Nyilván sokat segítene Carroll futásmániáján, ha a ligaátlagnál jobban menne nekik, és kevesebb teher lenne Wilsonon, de ettől függetlenül a hátralevő beosztás mentén simán 10 győzelmet is összeszedhet a Hawks, ami akár elég lehet a PO-hoz. A túloldalon pedig nyilván folytatódik a Lynch-Shanahan mesterterv parkoltatása, és Sherman első mérkőzése volt csapata ellen, ahol nem jó barátsággal váltak el.

 

Bold predictions

jarred: A Redskins meccsén lesz a legtöbb lead-change

rowi: Richard Sherman idén még nem engedett TD-t. Most, Seattle-be való visszatérése alkalmából viszont rögtön legalább kettőt is fog.

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. löfli (115-61)
  2. gabokocka (111-65)
  3. KGYM (109-67)
  4. g495sr (109-67)
  5. renningan (108-68)
  6. kronikk (107-69)
  7. kerekisti (106-70)
  8. alatriste (106-70)
  9. leonidasz (105-71)
  10. katonadani (105-71)
  11. jarred (104-72)
  12. balentin (103-73)
  13. rowi (103-73)
  14. drip (100-76)
  15. chester (88-88)

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!