Connect with us

Draft

FK! Mock Draft ’17 – 2.0

 

Véget ért a szezon (te jó ég, de hogyan?!), ami egyrészt rendkívül szomorú, másrészt viszont egyáltalán nem ért véget az élet itt az FK!-nál, a holtszezonban is magas fordulatszámon pörgünk és még a Free Agency kitekintők előtt jelentkezünk is egy mock drafttal. Államvizsgára való tekintettel most csak rövid, 1-1 soros indoklásokkal.

 


fkmock2017_2.0kd_szeles

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Nincs irányító, aki 1/1-et érne, kiviszik a legjobb játékost a boardon. Garrett egy Jadeveon Clowney a motivációs kérdések nélkül.

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Mitch Trubisky
 QB, North Carolina

 

Viszonylag sok irányító cserélhet gazdát a holtszezonban, így szinte lehetetlen megmondani, melyik jelenlegi QB-hiányos csapat marad így, de egyelőre a 49ers az, így a jelenleg legjobbnak tűnő QB-t kihúzzák.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 DeShone Kizer
 QB, Notre Dame

 

A három első körbe várt QB sorrendjét nehéz megmondani egyébként, de a Bearsne mindenképp marad valaki, ha ilyen irányba indulnának. Ha szerencséjük van, a legjobbat is kiválaszthatják majd.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Jonathan Allen
 DT, Alabama

 

Amikor a “need” és kvázi a “BPA” (Best Player Available) találkozik.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Jamal Adams
 S, LSU

 

Az egyik legjobb játékos az idei drafton, szinte minden megvan benne. És hiányposztra is jönne.

 

Jets 1/6 New York Jets
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Van akinél Fournette a második legjobb prospect idén. A Jets szeret BPA alapon húzni és egy ilyen futóval meg lehet alapozni egy támadósort.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Hooker sérülése miatt majd csak edzőtáborra lesz rendben, viszont olyan range-dzsel rendelkezik, mint nagyon kevesen. A szerelési technikáján javítani kell még.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Solomon Thomas
 DE, Stanford

 

A Panthersnek erősítenie kell a pass rusht, erre pedig Thomas kiválóan alkalmas, rengeteg nyomást gyakorol, a befejezésen kell javítania.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Hiányposztra és a legjobb játékos a boardon. Rendkívül robbanékony játékos.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

 

Egyelőre úgy számolok, nem tartják meg Tyrod Taylort, de ha mégis, akkor a Brownsnak szerencséje lehet. Watson mentálisan és felfogásilag tökéletes irányító, egy vezér. A pályán még van hova fejlődni.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Derek Barnett
 DE, Tennessee

 

Senki se lepődik meg, hogy erősíteni kell a védelmét a Saintsnek, Barnett pedig egy elég jó pass rusher. Nem kifejezetten gyors, de nagyon erős.

 

browns 1/12 Cleveland Browns
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Irányító nem maradt, viszont a rendkívül jó és mély CB-classból most kiválaszthatják a legjobbat. Egyelőre Latimore nálam ez, de szoros a verseny, a Combine sokat fog jelenteni ezen a poszton.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

Örülhetnek Arizonában, a legjobb elkapó lecsúszott hozzájuk (pedig már akár a Titanshez is el tudom képzelni). Nagy darab, erős, egyszerűen elnyomja a védőket testi fölényével.

 

Colts 1/14 Indianapolis Colts
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Továbbra is Luck megvédése a legfontosabb, így behúzhatják a nem túl erős tackle-class legjobbját, aki ugyan kicsit tapasztalatlan, de minden képessége megvan, hogy egy jó játékos legyen a ligában.

 

eagles 1/15 Philadelphia Eagles
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Williamshez hasonlóan nagydarab elkapó, az Eaglesnek pedig nem meglepő módon kéne valaki a szélre, aki eltudja kapni a labdát.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

Mivel pass rusher nincs kifejezetten jó a boardon, így a cornerekből szemezget Ozzie Newsome, aki szereti az alma materéből, Alabamából érkező játékosokat.

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Jabrill Peppers
 S, Michigan

 

Peppers egy all-around játékos volt Michiganben, volt ő QB, RB, LB, CB és S is, így nyilvánvalóan sokoldalú és atletikus játékosról beszélünk.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 Quincy Wilson
 CB, Florida

 

A legnagyobb needje talán a Titansnek és mivel a két igazán jó elkapó kiment már, így nem húzzák a CB-picket. Wilsonnak nagyon jó méretei vannak és remek labdaérzéke.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 John Ross
 WR, Washington

 

Nem gondol mondjuk BPA húzásnak Rosst, de Evans túloldalára egy gyors WR nagyon jól jöhet, egy erősebb DeSean Jacksont látok benne.

 

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Cam Robinson
 OT, Alabama

 

Bal oldali tackle-nek nem biztos, hogy elmegy, de a jobb oldalra kiváló lehet Robinson, hiszen a pass protection technikáján van mit javítani. A Broncos ellen pedig minden egyes pass rusher, aki erről az oldalról támadott, parádés napot fogott ki.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Taco Charlton
 DE, Michigan

 

A Lionsnak úgy is kell pass rusher, ha Ansah folyton hadra fogható. A jónevű Taco remek méretekkel rendelkezik és sokoldalú.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 O.J. Howard
 TE, Alabama

 

Howard bőven tekinthető BPA-nak itt, blokkolásban és elkapásoknál is kitűnik a mezőnyből, Tannehillnek pedig mindkét aspektusból nagy segítséget nyújtana.

 

giants 1/23 New York Giants
 David Njoku
 TE, Miami

 

Elképesztően atletikus játékos és ugyan még elég nyers, az upside-ja az egekben. Blokkolásban még fejlődnie kell, de sokszor a slotban és még szélen is használható elkapó.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Dalvin Cook
 RB, Florida State

 

Cookot nehezen tudtam elhelyezni a mockban, a Raiders fala mögött viszont igazán elit játékos válhat a sokoldalú, passzjátékban is kiemelkedő futóból, aki bőven-bőven a legjobb volt a boardon

 

Texans 1/25 Houston Texans
 Garrett Bolles
 OT, Utah

 

Gondolkodtam irányítón is, de Pat Mahomes nem ér első kört. A kissé tapasztalatlan Bolles viszont egyből átvehetné a borzasztóan teljesítő Derek Newton helyét, de a túloldalon Duane Brown is öregszik.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Forrest Lamp
 OG, Western Kentucky

 

Lamp tackle volt az egyetemen, de rövid karjai miatt guard lesz az NFL-ben. A Seahawks szereti az ilyet, a támadófalat meg nyilván erősíteni kell.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 Sidney Jones
 CB, Washington

 

A kissé vékonynak tűnő Jonest alig lehet megverni, mindig jó pozícióban van, a liga egyik legjobb fiatal CB-párosát alkothatnák Marcus Petersszel.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Charles Harris
 EDGE, Missouri

 

A Dallasnak erősítenie kell a passzsiettetését, Harris pedig pont ebben erős.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Gareon Conley
 CB, Ohio State

 

Vannak fiatal cornerei a Packersnek, de igazán jó nem nagyon. Ezt lehet javítani az idei erős és mély CB-classzal, azon belül az azonnal kezdhethető Conley-val.

 

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 Takkarist McKinley
 EDGE, UCLA

 

Harrison már tényleg nem bírhatja sokáig (vagy de?) és ugyan Dupree végre életjeleket mutat, a pass rush továbbra is problémás, ezen pedig segíthet az egyébként kicsit alulméretezett, futás ellen gyengébb McKinley.

 

Falcons 1/31 Atlanta Falcons
 Malik McDowell
 DE/DT, Michigan State

 

A Falconsnak egyértelműen a védőfala a leggyengébb pontja és ugyan McDowell nem mindig teszi oda magát, de amikor igen, akkor a védőfal több pontjáról is hatékony lehet.

 

patriots 1/32 New England Patriots
 Teez Tabor
 CB, Florida

 

Tabor is egy remek corner, tele van velük a draft, a Patriotsban pedig nem nagyon van lyuk, így mgtehetik, hogy a legjobbakat válasszák.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!