Connect with us

Hír

Megváltozott a draft trade chart

A Cowboys korábbi mestere, Jimmy Johnson az 1980-as évek végén kidolgozott egy draft trade chartot, amit az egész liga átvett tőle és a cseréknél azt vették alapul. Egy egy lista, ahol minden egyes pickhez egy képzeletbeli értéket rendeltek: az 1/1 például 3000 pontot ért, az 1/23 már csak 760-at:

 

 

Ha valaki fel akart mozogni, és csak draftcetliket akart adni , akkor legalább annyi és olyan értékű picket kellett felajánlania, aminek az értéke minimum megegyezett azzal a bizonyos pick-kel (tehát, egy 1/16 os pickért simán elkérhettek egy 1/24-est és 2/24-est). Az utóbbi 20 évben azonban sokat változott az NFL, hisz van fizetési sapka, egy új kollektív szerződés, ami kimondja, hogy az újoncoknak fix fizetésük van, illetve most már a kompenzációs pickeket is el lehet cserélni, vagyis a régi rendszer elavult

 

A Seahawks General Manager John Schneider azt mondta, hogy a csapat egy chart alapján dolgozik és tudomása szerint más csapatok is (ha nem is az összes) ezt a ugyanúgy értékelik az egyes cetliket. Persze ezek nem nyilvánosak, viszont a PatsPulpitos Rich Hill kidolgozott egy saját trade chartot a 2012-óta megkötött cserékre alapozva, ami így néz ki:

 

 

 

Ezek az értékek nagyjából megfelelnek azoknak, amiket idén használt a Seahawks és pár másik csapat. Ha nem is halál pontosak, de jó kiindulási alapot nyújthatnak a jövőben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!