Connect with us

Beharangozó

Wild Card szombat

Végre itt a rájátszás! Több éves hagyományunkhoz híven idén is minden egyes meccsre két-két beharangozóval jövünk és hogy ne vegyük el a szűkös kiemelt helyeket a főoldalon, így megalkottuk ezt a cikket, ahol egybegyűjtjük a beharangozókat, a tippeket, a bold predictionst és itt lesz este/éjjel kibeszélő is a meccsek előtt-alatt.

 

 

A rájátszás felvezetéseként ajánljuk egyrészt lentebb linkelt beharangozóinkat, másrészt a héten írt érdekesebb, nagyobb volumenű cikkeinket, ha lemaradtatok, ajánljuk pótlásukat. Díjaztuk az alapszakasz legjobbjait, egy All Pro csapatot is összeállítottunk, illetve megjósoltuk az előttünk álló szűk 1 hónap eseményeit is, azaz hogy mi fog történni a rájátszásban. Rávilágítottunk az AFC, illetve az NFC csapatainak leggyengébb pontjaira is. Ha pedig nem tudod, kinek szurkolj ebben a hónapban, akkor arra is adtunk pár tippet.

 

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs

Beharangozó a Titans oldaláról

Beharangozó a Chiefs oldaláról

Alex Smith vezette a ligát passer ratingben idén (104,7), míg Marcus Mariotának van a legrosszabb irányítómutatója a rájátszásba jutott QB-k közt (79,3). A Super Bowl XLI óta ez az első ilyen találkozó a rájátszásban, akkor a magasabb passer ratinggel érkező Peyton Manning megverte Rex Grossmant. Most egy különleges matchupra hívnánk fel a figyelmet: a szélvészgyors Tyreek Hill csap össze a szintén sebesléptű Adoree Jacksonnal.

Atlanta Falcons @Los Angeles Rams

Beharangozó a Falcons oldaláról

Beharangozó a Rams oldaláról

Matt Ryan 4-0 a karrierje során a Rams ellen, de ez a Rams most egy másik Rams. Két remek futó összecsapása is lehet a ma éjjeli, hiszen Devonta Freemanen és Todd Gurley-n kívül senki nem tudott az utóbbi három évben 3000+ yardot futni és legalább 30 TD-t szerezni. Érdekesség még, hogy egymás ellen lép pályára a tavalyi évhez képest legtöbbet fejlődő és legtöbbet visszaeső irányító passer ratinget tekintve.

Bold predictions

balentin: A playoff meccsek során a legtöbb passzolt first downt a Patriots érte el a tavalyi Super Bowlban a Falcons ellen, akkor 26-szor sikerült első kísérletet elérniük passzokból. Ezt a rekordot most a Rams átadja a múltnak és legalább 27 passzolt első kísérletet fognak elérni – újfent a Falcons ellen.

chester: Tudd Gurley megdönti a playoff rushing rekordot, amit Ed Dickerson tart 248 yarddal, szintén Rams játékosként

renningan: Alex Smith egymaga többet fog futni, mint az egész futásorientált Titans.

rowi: Julio Jones megdönti az egy playoff meccsen elkapott legtöbb yard rekordját, ami 241+ yardot jelent (Eric Moulds, 240 yard, 1999 Bills).

Leonidasz007: Sean McVay a legfiatalabb főedző a ligában, mindössze 31 éves. A Falcons ellen az a 3 játékos fog extrát nyújtani, akik legalább ennyi idősek. A center John Sullivan egyetlen nyomást sem enged, a left tackle Andrew Whitworth maximum kettőt, a pass rusher Connor Barwin pedig legalább kettő sacket szerez.

katonadani: A Greatest Show on Turf a Rams történetének legdicsőbb korszaka. Az 1999-es szezon Super Bowljában a mára Hall of Famer duó, Kurt Warner és Marshall Faulk összesen 521 yardot tett fel a táblára (Warner passzolt + Faulk scrimmage), ami kettejük együttes legjobbja volt a playoffban. Goff és Gurley ezt most megdöntik.

 

Kibeszélő a mai meccsekhez itt lesz a kommentek között, egész nap várjuk a kérdéseiteket, a meccsek alatt pedig virtuálisan együtt nézhetjük a találkozókat, ami biztosan segíteni fog az éjszaka átvészelésében és a be-nem-alvásban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!