Connect with us

Kupaktanács

Super Bowl LII – Ezt várjuk mi

Holnap végre eljön a várva várt nap és lezárul a szezon egy utolsó öldöklő csatában eldől, ki viszi haza a Lombardi-trófeát. Eagles vagy Patriots? Patriots vagy Eagles? Most megmondjuk, mit várunk mi a Super Bowltól. 

 

 

katonadani: Azt hittem, hogy nem igazán vagyok egy babonás ember, de most rá kellett jöjjek, hogy mégis. Úgyhogy nem fogok jósolni, nem fogok kijelenteni semmit, hogy így vagy úgy fog történni (tippelni azért fogok). Az mondjuk elég valószínű, hogy szoros meccs lesz, hiszen a Patriots ekkora különbségű meccseket játszott a Super Bowljaiban: 3, 3, 3, 3, 4, 4, 6 (ez utóbbi ráadásul hosszabbításban). A két legjobban edzett csapat méri majd össze erejét és úgy gondolom, hogy az Eagles alapvetően tehetségesebb játékosokból áll. Na persze ez nem számított a Patriotsnak a Jaguars ellen sem, szóval ez nem jelent semmit, de remélem, hogy a Jaguars- és az Eagles-edzők közti különbség elég lehet arra, hogy behúzzák a sasok a meccset. A Patriotsot úgy lehet megverni, hogy 40% fölött nyomás alatt tartod Bradyt, és ha esetleg megszerzed az előnyt, akkor annak tudatában sem állsz le és folyamatosan a gázon tartod a lábad. Ha felengeded a jobb lábad, akkor vége, vesztettél, Bradyék visszajönnek bárhonnan és felőrölnek.

 

kerekisti: No Huddle, No Mercy. Pats Win.

 

Leonidasz007: Az Eaglesnek egyetlen esetben lehet némi esélye. Ha Foles úgy játszik, ahogy a Vikings ellen, a védelemből pedig mindenki karrier napot játszik. Ez az egyetlen olyan lehetőség, hogy el tudom képzelni, hogy szorosan behúzzák. Amennyiben ezek nem valósulnak meg, akkor egy közepesen sima meccset várok, természetesen Patriots győzelemmel. A New England nem az a csapat, aki egy ilyen fontos meccsen hibákkal segíti az ellenfelet, a hibák nélkül pedig a Patriots egy sokkal jobb csapat az ellenfelénél (mindenkinél jelenleg). A félidőig akár lehet szoros, de Bradyék nem lassítanak a szünet után, ezt pedig már nem tudja majd tartani az Eagles. Egyébként Folesnak volt két jó meccse, de nem lennék meglepve, ha most összezuhanna. Amit remélni tudok, hogy az Eagles kiváló edzői stábja ismét komplett gameplannel érkezik és nem lesz fejetlenség az első esetleges hibák után sem. Így láthatnánk egy egész szoros meccset.

 

balentin: Papíron ez a meccs elég kiélezettnek tűnik, de én nem várok szoros meccset. Az Eagles baromi jó csapat, hands down, megérdemlik, hogy eljutottak idáig, övék minden érdem. Ugyanez igaz a Patriotsra is, akik úgy betankoltak szezon elején, hogy tutira vettük, simán Super Bowlba jutnak majd, és ha nehezen is indult, csak eljutottak idáig. A két legerősebb csapat találkozik, ahol hiába a kiegyenlített erőviszonyok, meg fog borulni a játék képe, és én az egész meccsre vonatkozó Pats-dominancát várok. Az elején még fogja tartani a lépést az Eagles, de a végére szisztematikusan fogja az AFC bajnoka leépíteni az NFC-jét. Nyer a Pats, a végén legalább két labdabirtoklásnyi előnnyel, a meccs MVP-je pedig nem más lesz, mint Chris Hogan.

 

rowi: Én szoros meccset várok, többször fog változni a vezető csapat személye. Foles és az Eagles D is képes lesz úgy játszani, mint két hete, és nem fáradnak el, mint a Jaguars, így a végén 28-24-es vezetésüknél egy felpattanó interceptionnel lezárják, és megnyerik a franchise első Super Bowlját.

 

Jarred: Ha Brady és Belichick döntőt játszik, akkor sok minden kérdéses, de egy dolog szinte biztos. Unatkozni nem fogunk. A Brady-Belichick páros eddig 7 Super Bowlt játszott, és akár nyertek akár vesztettek, a különbség a két csapat között soha nem volt egy labdabirtoklásnál nagyobb. Mindig az utolsó másodpercben dőlt el a győztes kiléte. Vagy volt, hogy még akkor sem. Teljesen mindegy volt, ki volt az ellenfél, nem tudtak simán nyerni, és simán kikapni sem. Teljesen mindegy volt hogyan alakult az első 58 perc, a lényeg az utolsó kettőre maradt mindig. Ugyanilyen izgalmakat várok a mostani döntőre is, szóval sem az Eagles sem a Patriots szurkolóknak nem lesz nyugodt éjszakájuk.  Szóval mindenki üzemeljen be magának egy tartalék idegrendszert.

 

Renningan: Azért akartam már a PO előtt, hogy a Saints jusson be a Super Bowlba, mert nem hittem, hogy a Vikings vagy az Eagles csereirányítóval megnehezíthetné a Patriots dolgát. Az Eagles rájátszásban mutatott teljesítménye azonban elég jó volt ahhoz, hogy ne egy csúnya verést, hanem egy kiélezett, végletekig izgalmas meccset lássunk. Szerintem nem lesz pontzuhatag, egy 24-20 körüli végeredmény teljesen reális, de hogy ki nyer? Egyelőre még azt sem tudom, hogy kinek szurkoljak, mert bár szeretem a Patriotsot, nem főcsapatként már borzasztóan unalmas a jelenlétük a számomra, az Eaglest pedig Kelly és a Wentz-hype miatt annyira nem szeretem, de mégis jó lenne új csapatot győzni látni… na, ez majd eldől. A meccsen egyébként végig a Patriots fog vezetni, a negyedik negyedben jön majd fel az Eagles és az utolsó drive fog dönteni. A végeredmény pedig 24-20 lesz.

 

 

 

És ti mit vártok? 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!