Connect with us

Érdekességek

Super Bowl LIII – Öregek a fiatalok ellen

A Los Angeles Rams és a New England Patriots két hét múlva vasárnap összecsap a Lombardi trófeáért. Nagyon érdekes lesz a kontraszt a két csapat között, ugyanis az egyik oldalon egy szuperidős irányító és egy sokat megélt edző, míg a másikon egy szuperfiatal edző és egy harmadéves irányító fogja harcbavezetni csapatát. Ez lesz tehát az öregek és fiatalok csatája.

Az irányítók összevetésében Tom Brady 41 éves, Jared Goff pedig 24 esztendős. A 17 év és 72 nap pedig a legnagyobb életkorbeli kölönbség lesz két kezdő irányító között Super Bowlon. Brady már kilencedik nagydöntőjére készül, ennyiszer a Patriotson kívül egyetlen csapat sem szerepelt még az NFL nagydöntőjében – egészen elképesztő.

Az edzők közti különbség is figyelemreméltó. Bill Belichick 66 éves, Sean McVay pedig mindössze 32 esztendős, így kettejük közt 34 év van – arra egyelőre nem találtam adatot, hogy volt-e nagyobb korkülönbség edzők közt, de talán nem. Sean McVay 1986 januárjában született, Bill Belichick egy évvel később pedig megnyerte első Super Bowlját még a Giants védőkoordinátoraként. És amikor Brady és Belichick mester először nyert közösen SB-t, akkor McVay másodikos volt a gimiben.

A Super Bowl LIII tehát a fiatalok és öregek – vagy ha szebben akarunk fogalmazni, akkor sokat tapasztaltak – összecsapása lesz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!