Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #9

Már 15:30-tól kezdődik a móka vasárnap a londoni meccs miatt! Mi a Kandallóban nézzük majd az összecsapásokat, tartsatok velünk! 

A Kandalló Pub műsorán

Houston Texans vs Jacksonville Jaguars in London 15.30, GamePass

Gardner Minshewnak nagyon fontos ez a meccs, mert ha esetleg rosszul játszana, akkor jön a bye week, utána pedig Foles visszatérhet, így döntéshelyzetbe kerül a Jaguars. Ha az újonc most is jól játszik, esetleg még nyer is, akkor nem lehet kivenni őt a kezdőből, de ha rosszul játszik, akkor jöhet a változás. Minshew egyébként a harmadik újonc QB lehet Russell Wilson és Mark Sanchez után, aki külföldi meccsen nyerni tud – mindketten nyerni tudtak egyet abban az évben a playoffban is.

Érdekes a mérkőzés abból a szempontból, hogy mindkét irányító elég sokáig tartja a labdát – bár Watson idén csökkentette ezt -, így hosszú lefolyású playek lehetnek a találkozón, ahol sokáig mozog a line of scrimmage mögött az irányító. Minshew még kicsit lassan dolgozza fel a dolgokat, ezért is van ez, JJ Watt hiányában viszont nyugodtabb napja lehet a zsebben, mint Watsonnak. Apropó Watt: az IR-re került játékos majdnem pont annyi nyomást generált idén, mint a Texans következő három legjobb védője ebből a szempontból. Nyomás nélkül pedig nagy bajban lehet a Texans secondary.

Ez az utolsó meccs Londonban az idei szezonban, és ha Houstonban, vagy akár Jacksonville-ben lenne az összecsapás, akkor magabiztosan tennék a Texansra, azonban a Jaguarsnak nagy tapasztalata van az angol fővárosban, ami hatalmas előnyt jelent. Ezért nagyon gondolkodtam, kire tegyek, és még lehet, hogy át is teszem a tippem a Jaguarsra.

Minnesota Vikings @ Kansas City Chiefs 19.00, SportTv

Mahomes nélkül is a legjobb meccs lehet ez a héten a vasárnap esti rangadót kivéve. Igazából nem tudom, miért teszek a Chiefsre, amely zsinórban hármat bukott otthon, ráadásul borzasztó futás elleni védelemmel rendelkezik, amit kihasználhat a Vikings, és szétfuthatja, vagy akár szét play actionözheti azt. Várom Cousins visszaesését, mert neki mindig is voltak ilyen gyenge, majd nagyon jó, majd ismét gyenge szériái. Erre a visszaesésre pedig nincs jobb alkalom egy idegenbeli nyitott stadionos meccsnél, amit ráadásul nagy felhajtás is övez. Ezen kívül viszont szinte minden a Vikingek mellett szól – plusz Cousins is rám cáfolt már az utóbbi hetekben, nem lenne teljesen meglepő, ha megtenné megint..

A 2-2-es kezdést követően a Vikings váloztatott a támadósorán, és okosabban fut, mint például tavaly, vagy az év elején, mindeközben pedig okosabban is passzol. A Vikings a 2-2-es kezdés után több heavy formationt használ, tehát 12 personnelt (1 futó, 2 tight end, 2 elkapó) vagy 21 personnelt (2 futó, 1 tight end, 2 elkapó) vagy 22 personnelt (2 futó, 2 tight end, 1 elkapó), azonban ezekből a hagyományos felfogással ellentétben NEM fut, hanem passzol. Ilyenkor a védelem inkább futásra számít és erre rendezkedik be, így előnyös innen passzolni. És megfordítva, kevesebb 11 personnelt használ a gárda (1 futó, 1 tight end, 3 elkapó), ebből pedig nagyobb arányban fut, ami azért előnyös, mert a védelem alapvetően passzra számít, és ennek megfelelően áll fel.

Green Bay Packers @ Los Angeles Chargers 22.25, SportTv

A Chargers jelenleg nem egy túl izgalmas csapat, a védelem romokban, és a támadósor sem izzít lángot a szemeimben – meglátjuk a támadókoordinátor-csere vátoztat-e bármit is, de az év második felében a sorsolásra pillantva (eddigi 3. legkönnyebb után a 3. legnehezebb jön) csak még rosszabb kilátásaink lehetnek a csapat idei teljesítménye és eredményessége kapcsán. Ellenben a Packerst nagyon jó most nézni, ahogy minden klappol és egy hullámhosszon van LaFleur és Rodgers, illetve az egész offense. Ez ellen a pocsék támadófal ellen pedig talán kicsit a védelem is visszatérhet év eleji formájához.

Érdekes lesz figyelni a Keenan Allen vs Jaire Alexander párharcot, illetve a túloldalon a Davante Adams vs Casey Hayward matchupot is – Adams várhatóan visszatér. Hayward ugye játszott a Packersben, így volt csapattársát őrizheti.

Sunday Night Football

New England Patriots @ Baltimore Ravens 02.30

Alig várom ezt a találkozót, óriási lesz! Ez a két csapat mindig kiváló és érdekes meccseket játszik egymással, most pedig még fokozza az izgalmakat a Ravens offense vs Patriots defense matchup, ami borzasztóan érdekesnek ígérkezik. És ne feledkezzünk el arról, hogy Belichick és Harbaugh mindig sok trükkös játékot vesz elő a tarsolyából ezekre az összecsapásokra, a Ravens ráadásul bye weekről érkezik, így extra ideje volt beépíteni ezeket a playeket a gameplanbe.

A Patriots védelme kimaxolta a “hagyományos” támadósorok elleni védekezést, tökéletesre fejlesztette a defense-t Belichick. Azonban ez a Ravens nem is állhatna távolabb a hagyományos offense-ektől, teljesen mást csinálnak Lamar Jacksonék, mint a liga 31 másik csapata. Ezért is lesz hihetetlenül érdekes meccs szakmai szemmel.

Gilmore-ék a ligában az egyik legtöbbet embereznek, azonban Jackson ellen majdnem minden védelem csökkentette az emberezési rátáját (átlagban 8,3 százalékkal). Hogy miért? Mert ha háttal állsz Jacksonnak és csak az emberedre figyelsz, akkor a Ravens irányítója bizony megbüntet a földön. Emberezés ellen a PFF adatai szerint 13,6%-ban futott Jackson (csak scramble nyilván) és ezekkel a futásokkal átlagban 14,3 yardot szerzett. Tehát nagyon veszélyes emberezni ellene, ráadásul Bobby Wagner kapcsán láttuk, hogy spy-t sem nagyon lehet rá rakni, mert atletikusságban esélytelen felvenni vele a versenyt.

Változtat tehát Belichick? Többet fog zónázni? Vagy mit talál ki a mester? Talán érdemes lenne a futás elleni védelmet kicsit megerősíteni, hiszen ebben csak a 20. legjobb a defense a PFF szerint, a Browns is szétfutotta a védelmet. Szóval ha nem változtat Belichick, akkor a Ravens is meg fogja tudni ezt tenni a Brownsénál jobb támadófalával. Ezért feltételezem, hogy igyekszik majd új átalakítani a védelmét, hogy a futást minél jobban ölje, és hogy a zsebben tartsa Jacksont, akinek így a karjával kellene megvernie a Patriotsot, amire azért kisebb az esély – ilyenkor kell figyelni nagyon a megiramodásokra.

Várhatóan mind a Ravens, mind a Patriots változtatni fog valamennyit ezen az oldalon, hiszen a Ravensnek extra felkészülési ideje volt, a Patriotsnál pedig talán nem a legjobb taktika Jackson ellen az, ami mindenki más ellen tökéletesen működik. Lenyűgöző stratégiai játszma lesz ez, alig bírom visszafogni a lelkesedésemet.

A másik oldalon az a nagy kérdés, hogy be tud-e indulni a Patriots offense. A futójáték eléggé akadozik, a támadófal nem olyan acélos, mint megszoktuk, és bár a Ravens pass rush sem félelmetes, a secondary azért Peters érkezésével és Jimmy Smith esetleges visszatérésével bármelyik támadósornak tud problémákat okozni.


Red Zone

Chicago Bears @ Philadelphia Eagles 19.00

Az Eaglesnek nagyon kell ez a hazai győzelem a playoff szempontjából, és kíváncsi vagyok, hogy DeSean Jackson várható visszatérése mennyit tud lendíteni a nagyon lassú támadósoron, és meg tud-e nyitni egy új dimenziót az offense-ben. A Bears defense ellen nem lesz egyszerű, az újonc Andre Dillard nagy fába vágja a fejszéjét Khalil Mackkel szemben, a túloldalon viszont a Mitch Trubisky vezette szenvedő offense-t talán meg tudja állítani az Eagles védelme. Allen Robinsonra kell nagyon figyelni, aki double move-okkal többször megégette tavaly a Sasok secondaryjét, ahová legutóbb Darby és Mills is visszatért és talán stabilizálni tudják kicsit az egységet. A Bears számára fontos, hogy a meccs elején el tudjon valahogy húzni, mert az Eagles nagyon gyenge az első félidőben, ellenben a másodikban jól tud játszani, előnyben pedig főleg, így ezt kellene elkerülnie a Maciknak.

Indianapolis Colts @ Pittsburgh Steelers 19.00

Megint nagy a hájp a Steelers körül, amit nem teljesen értek. A védelem nagyon rendben van, de ilyen irányítóteljesítménnyel nem értem, miért favorit a Steelers ezen a meccsen (egyes fogadóirodáknál, máshol mondjuk egy pontos underdog, de lényegében nagyjából 50-50 százalék esélyt adnak a győzelemre). Ráadásul a csapat legnagyobb erőssége, a védőfal is az ellen a Colts támadófal ellen lép pályára, amelyik dominál idén, és a kezdő ötös minden egyes snapen fent volt a pályán. Érdekes egyébként, hogy a PFF adatai szerint a Coltsban Jacoby Brissett felelős a legtöbb elszenvedett nyomásért, tehát több nyomást húz magára, mint amennyit bármelyik támadófalembere enged. Leegyszerűsítve: túl sokáig tartja magánál a labdát.

Szoros lesz egyébként a találkozó, mert a Colts mindegyik meccsén legfeljebb egy labdabirtoklás volt a különbség idén, de nagyon máshogy vélekedünk a szerkesztőségben, mint a fogadóirodák. Vajon mi okozza ezt a nagy különbséget? Hol a csapda?

Tennessee Titans @ Carolina Panthers 19.00

Talán rájöttem, mit is kell gondolni erről a Titansről – így a szezon felénél jobb később, mint soha. Összességében egy gyenge csapat jó védelemmel és gyenge irányítójátékkal, amely két szerencsés győzelmet összehozott az utóbbi két hétben, így bizalomgerjesztő mérleggel áll, azonban a sorsolás hátralevő része nagyon nehéz, így legfeljebb egy 7-9-es szezon jön majd össze, de inkább 6-10. Persze az egyik győzelem akár jöhet is a Panthers ellen, ahol Kyle Allen talán megtört múlt héten a 9ers védelme által, és talán mindenki rájöhetett, hogy nem ő lesz a megoldás – ettől függetlenül a draftolatlan státuszát már most túlnőtte és egy nagyon megbízható csere lesz belőle hosszú távon, idén pedig Newton tovább húzódó sérülésével ő viheti végig a hajót.

Washington Redskins @ Buffalo Bills 19.00

Nagyon gyors meccs lesz minden bizonnyal, hiszen mindkét csapat elsősorban futni akar majd, szóval aki szereti a sok futást, a kevés pontot, és 10 óra előtt le kell lépnie, akkor ezt nézze meg. Két érdekességet azért ki lehet emelni: láthatunk két futót a futott yard örökranglista top5-jéből, hiszen Frank Gore és Adrian Peterson is sok szerepre számíthat, illetve ez lesz Dwayne Haskins első kezdő meccse, hiszen Case Keenum még az agyrázkódás protokollban van. Reméljük, megtanulta a playbookot a fiatal irányító, mert voltak olyan pletykák, hogy ez nem igazán sikerült neki.

New York Jets @ Miami Dolphins 19.00

Az ESPN Football Power Indexe szerint messze most, a Gase Bowlon van a Dolphinsnak a legnagyobb esélye a győzelemre, konkrétan 41,8%. Még a 16. heti Bengals elleni meccsen is csak 20,9% esélyt ad a tankoló gárdának ez a mutató. Ennél jobb ellenfelet nem kívánhat azonban Darnold arra, hogy kicsit visszatérjen valódi tudásához, de ha itt kikap a Jets, akkor mehet mindenki a kukába, Adam Gase-szel kezdve.

Tampa Bay Buccaneers @ Seattle Seahawks 22.05

A mérkőzés szerintem így fog zajlani: a Seahawks próbál futni, ami nem megy a Buccaneers kiváló futás elleni védelme miatt, majd passzjátékkal megoldják Wilsonék és megszerzik a vezetést. Ezután mivel előnyben lesznek, így nem fognak passzolni, hanem erőltetik a futást, amivel belerohannak a falba, így sok punt jön majd. Ez pedig oda vezet, hogy a Buccaneers vissza fog jönni a meccsbe és nagyon szoros lesz a vége.

Ráadásul Bruce Ariansnek is elég jó a mérlege a Seahawks ellen, sikeres volt ez ellen a védelem ellen, ami ráadásul most gyengébb játékosokból áll, mint az “ő idejében” a Cardinals mestereként. Persze Winstonra nem fogadnék, ez is látszik a tippjeinkből, de ha kicserélnénk a két irányítót, számomra egyértelműen a Buccaneers lenne az esélyes, mert több helyen is jobb a Seahawksnál. Persze ilyet nem lehet, és óriási a különbség Wilson 1 interception és 1 fumble, illetve Winston 12 interception és 3 fumble mutatója közt.

Detroit Lions @ Oakland Raiders 22.05

Hét hét után tér vissza Oaklandbe a Raiders, ráadásul egy “sneaky good” meccs várható a Lions ellen, azaz nem gondolnánk rápillantva a párosításra, hogy érdekes, izgalmas lesz, de mégis. A Raiders támadósor elég jól működik, a támadófal Tom Cable irányításával meglepően jó (a játékosokról eddig is tudtuk, hogy jók, de Cable alatt nem állt össze semmi az utóbbi években), csak a védelem gyenge. A Raiders eddig elég kemény passzvédelmekkel játszott idén, a Lions pedig most nem feltétlen erről híres, így itt lehet előnye a hazaiaknak. A Lions pedig igyekezne futni, de a Raiders ellen nem lesz egyszerű, így Staffordra kell támaszkodni, aki idén kiválóan játszik, szóval ez működhet, de nagy kérdés, hogy mennyire áll át a passzra a Lions? Nagyon szoros meccset várok, egy kivétellel az összes Lions találkozó ilyen volt, és simán nyerhet itt a hazai csapat.

Cleveland Browns @ Denver Broncos 22.25

Flacco sérülésével a Broncosnál nincs egyetlen irányító sem, aki egy snapet is játszott volna már az NFL-ben. Az a Brandon Allen fog kezdeni, aki 27 évesen kapja meg első lehetőségét a ligában, és arról híres, hogy borzasztóan kicsi keze van, ami például labdabiztonságban problémákat jelenthet.

A Browns most végre elindulhat egy jó úton, a sorsolásra pillantva egy elég jó hajrá várható a csapattól, de nem szabad, hogy lábon lőjék magukat: idén -253 a szabálytalanságokból származó yardok aránya a clevelandieknél, ami messze-messze a legrosszabb a ligában.

Óriási mismatch lesz egyébként mindkét oldalon a pass rusherek vs tackle-ök párharca, dominálhat mind Miller, mind a Garrett-Vernon duó.

Monday Night Football

Dallas Cowboys @ New York Giants

A Cowboys visszatér a MetLife Stadiumba, ahol már egyszer kikapott idén a Jetstől, most ezt mindenképp el akarja kerülni Jason Garrett legénysége a Giants ellen, mert a szezon hátralevő része nagyon nehéz lesz még, sok kemény ellenféllel. Bye weekről érkezik a Dallas, így a hazai pályán kívül minden előnye megvan ebben a párosításban, a szezonnyitón is könnyedén verte el a Giantset a Cowboys. Akkor persze még nem Daniel Jones volt a kezdőben, azonban az újonc elég gyengén játszik az utóbbi időben, sok turnoverrel, ezen esetleg kozmetikázhat, mert a Cowboys defense nem igazán a szerzett labdákról híres. A dallasi offense-nek papíron jól kellene tudni haladnia a találkozón, a túloldalon pedig a Barkley és Engram vs Cowboys linebackerek matchup nagy érdekesnek ígérkezik.

Szerkesztőségi tippverseny:

  1. kronikk (81-40)
  2. katonadani (81-40)
  3. jarred (77-44)
  4. leonidasz (77-44)
  5. KGYM (77-44)
  6. kerekisti (74-47)
  7. renningan (74-47)
  8. rowi (73-48)
  9. löfli (73-48)
  10. g495sr (73-48)
  11. balentin (71-50)
  12. chester (71-50)
  13. alatriste (71-50)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!