Connect with us

Prémium cikkek

Ahol azért is küzdeni kell, hogy ki tudjon állni a csapat – Falcons FA-kitekintő

A Falcons úgy kezdett neki a holtszezonnak, hogy azon három csapat közé tartozott, amelynek a legtöbb pénze volt a fizetési plafon FELETT, így jó ideje tudható volt, hogyan fog kinézni a február-március Atlantában: vér, veríték, kivágások, szerződésátalakítások. A következő hetekben konkrétan azért kell küzdenie a Falconsnak, hogy szeptemberben legyen elég embere bizonyos posztokon, akit pályára tud küldeni.

Az elbocsátások már meg is kezdődtek, hiszen Allen Bailey (iDL) és Ricardo Allen (S) lapátra került. Itt viszont nem érnek véget a kivágások, habár olyan hatalmas áldozatot nem is kell hoznia a Falconsnak ilyen szempontból (és nem is tud a szerződések kialakítása miatt). Van viszont pár érdekes döntés, amit meg kell hozniuk.

Hogyan férünk be a plafon alá?

Sok mindent be kell vetnie a Falconsnak a következő két hétben, hogy beférjen a fizetési plafon alá, ráadásul az OTC adatai alapján jelenleg csak 39 játékosa van szerződés alatt (messze a legkevesebb a ligában), tehát nem is 0-ra kellene kihozni a dolgokat, hanem nyárig azért jó pár millió pluszt meg kell takarítani. Az újoncokra jelen állás szerint nagyjából $11 milliót kell majd költenie a csapatnak a nyár folyamán (és mivel nincs elég játékosuk a rosteren, így le sem vonódik a keret végéről kiütött játékosok cap hitje), de még velük sem lenne tele a roster, szóval nagyjából úgy kell számolnia a Falconsnak, hogy plusz $15 millióra mindenképp szüksége van.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!