Connect with us

Minden ami NFL

5. éves opció figyelő – a 2018-as class

Május 3-ig dönthetnek arról a csapatok, hogy lehívják-e a 2018-os első körös pickjeik 5. éves opcióját. Ez azt jelenti, hogy az adott játékos még egy évig szerződés alatt állna viszonylag magas, immáron teljesen garantált fizetéssel. Utóbbi  különösen nehéz helyzetbe hoz pár csapatot, így összegyűjtöttük a 2018-as első körösöket és megnéztük, kinek az opcióját hívhatják le.

A szabályok szerint az első körben kiválasztott játékosok 4 éves szerződést kapnak, majd a harmadik szezonjuk után a csapatoknak lehetőségük van lehívni egy opciót, amellyel még egy extra évig magukhoz láncolhatják az adott játékost. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy:

  • Amennyiben a játékos kétszer Pro Bowlba jutott, akkor a posztjának franchise tag értékét kapja meg.
  • Amennyiben egyszeres Pro Bowler valaki, úgy a tansition tag értékét viheti haza.
  • Amennyiben a játékos legalább két szezonban is a snapek 75+ százalékán pályán volt VAGY a három szezont figyelembe véve az összes snap legalább 75 százalékán pályán volt VAGY mindhárom idényben legalább a snapek 50 százalékán pályán volt, akkor a posztján 3-20. legmagasabb fizetés átlagát kapja meg.
  • Amennyiben egyik fenti kitétel sem teljesül, úgy a játékos a posztján 3-25. legmagasabb fizetés átlagát kapja meg

1/1: Baker Mayfield, QB
5. éves fizetés: $18,858M
Opció: LEHÍVVA

Mayfield jól kezdett újoncként, majd egy gyenge második idény után tavaly rájátszásba juttatta a Brownst. Ez elég volt a csapatnak ahhoz, hogy lehívja a QB opcióját, ami mindössze 18,858 millió dollár annak köszönhetően, hogy egyszer sem lett Pro Bowler.

1/2: Saquon Barkley, RB
5. éves fizetés: $7,217M
Opció: 10/10

Az elmúlt évek egyik legnagyobb luxuspickje közel sem futott be akkora karriert, amekkorát vártak tőle a szakértők. A tavaly sérülés miatt csak 19 snapen pályára lépő futó karrierje során 2344 yardot és 17 TD-t szerzett a földön, ebből 1614 jött kontakt után, illetve volt 149 elkapása 1219 yardért és hat TD-ért. Nem lehet azt mondani, hogy rossz játékos, de egy futó esetében minden hosszú távú garantált tartalmon el kell gondolkozni.

Mivel ő Gettleman nagy kedvence (miatta nem választotta ki Sam Darnoldot vagy Josh Allent), így szinte garantáltan le lesz hívva az opciója. Nem mintha rossz döntés lenne, 7,217 millió dollárért egy hozzá hasonló tehetségű futó ajándék.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!