Connect with us

Hír

Bill Belichick még nem döntötte el, ki lesz a kezdő irányító

Cam Newton nincs beoltva, és egy félreértés miatt öt napig nem tudott edzeni. Ez mintha meg is látszott volna a teljesítményén, amivel óriási lehetőséget adott Mac Jonesnak elnyerni a kezdő posztot annak ellenére, hogy korábban több forrás is a 2015-ös MVP-t várta a kezdőbe.

Banális félreértés miatt nem edzhet Cam Newton a hét nagy részében

Az előszezon lezárultával Bill Belichick a szokásos nesze semmi választ adta az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre: “Még sok dologról kell döntenünk”. Ezek között lehet a kezdő irányító kiléte, ugyanis míg Newtonnak mindössze két passza volt jó öt kísérletből 10 yardért és egy INT-ért (ami mondjuk nem az ő hibája volt) a Giants ellen, addig Jones 156 yardot és egy TD-t passzolt, miközben 14 labdájából 10 jó volt (viszont négyszer is sackelték, elsősorban mert sokáig tartotta magánál a labdát).

Az előszezon alapján Mac Jones nem tűnt rosszabbnak Newtonnál, akinek ugyan garantált a fizetése, de mindössze 5,1 millió dollárról van szó, tehát csak pénzügyi okok miatt nem kötelező kezdetni. Ellenben az oltatlanság már komolyabb probléma lehet, ugyanis a be nem oltott játékosokat a mérkőzés előtt is tesztelik, és az utolsó pillanatokban is kieshet valaki, míg a védett játékosokra ilyen szigorú előírások nem vonatkoznak. Ráadásul utóbbiak a fertőzöttekkel való közeli kontakt esetén sem kerülnek karanténba, ami szintén nem egy elhanyagolható szempont.

Belichicknek két hete van még eldönteni a kérdést, de az sokat mondó, hogy az utolsó előszezonmeccsen is alig játszott Newton, míg Jones sokat volt fent a cserékkel – ezek alapján arra következtethetünk, hogy a veterán lesz a kezdő a szezon elején.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!