Connect with us

Hír

Nagyon nem megy a Patriots támadósorának az edzőtáborban

Gyakorlatilag mindenki szkeptikusan fogadta Bill Belichick azon döntését, hogy Matt Patricia és Joe Judge legyen a támadósor két elsődleges edzője. Utóbbi az irányítókkal foglalkozik, előbbi a támadófallal, emellett jelenleg a támadóhívások is a nevéhez köthetők. Nos, az edzőtábor alapján a negatív hangoknak van igaza, ugyanis szinte minden helyszíni újságíró arról számol be, hogy a Patriots támadósora szenved.

Persze problémák valamilyen szinten várhatók voltak, hiszen Josh McDaniels bő egy évtizede állandóságot biztosít támadóoldalon, ráadásul új rendszert is vezetnek be, ami nem igazán illik a támadófalemberek stílusához. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Patriciának és Judge-nak nem sok köze volt korábban a támadófocihoz. Ettől függetlenül ami eddig történt, az talán még a szkeptikusok várakozásait is alulmúlja.

Az újságírók szerint a tábor 10 napja alatt végig a védelem volt fölényben és a támadók nagyon rosszul néztek ki. A beszámolók alapján hibát hibára halmoztak, szervezetlennek tűntek, nem értették a dolgukat, és még a tavaly jól bemutatkozó Mac Jones is kényelmetlenül érezte magát. A hétfő edzés volt a legrosszabb ezek közül. Egy Trent Brown false starttal kezdődött, aztán Damien Harrist állították meg a line of scrimmage mögött, utána jött egy rossz passz, ahol Jones és Nelson Agholor nem értette meg egymást, aztán pedig egy sack.

Jonest 20 játékból ötször sackelték, dobott egy interceptiont, a sikeres passzai majdnem mind 5 yardon belüliek voltak, és többször előfordult olyan kommunikációs hiba, hogy a passzának 10 yardos körzetében nem volt senki. A futójáték sem működött, a támadófalnak egyelőre nem fekszik az új rendszer sem futásblokkolásban, sem passzblokkolásban.

Persze lehet, hogy ez még nem jelent semmit, vagy lehet, hogy a védelem nagyon jó, és lehet, hogy megoldódnak a problémák, mire élesben kell játszani. Természetesen korán van még, egyelőre az előszezon sem kezdődött el és egy hónap van még az alapszakasz kezdetéig. Várható volt, hogy kell idő, mire az új rendszert az új edzőkkel a kellő szintre tudják fejleszteni. Ezzel együtt ilyen szintű problémákat egyik napról a másikra nem fognak tudni megjavítani, főleg hogy nem egy adott helyen ütköznek ki, hanem gyakorlatilag mindenhol.

Mindenesetre kíváncsian várjuk a Giants elleni csütörtök esti felkészülési meccset.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!