Connect with us

Érdekességek

A Saints tehetetlen, ha Derek Carr játéka nem javul

Derek Carr leigazolása eddig nem jött be különösebben a Saintsnek. Persze korai még temetni a projektet, ugyanakkor az is biztos, hogy amennyiben az irányító játéka nem fog jelentősen javulni, úgy a Saints évekig meg lesz lőve.

 

Carr 4 évre 150 millió dollárért írt alá a csapathoz az idei holtszezonban, amiből 60 millió dollár teljesen garantált volt. Ez utóbbiból idén kapott meg 30 milliót alapfizetés és aláírási bónusz formájában, illetve a jövő évi 2024-es alapfizetése is teljesen garantált, így legkorábban két év múlva lehet kivágni (elcserélni nem lehet, ugyanis no-trade záradék van a szerződéséből). Sőt, még a 2025-ös fizetéséből is garantált lesz 10 millió dollárnyi roster bónusz 2024-ben – csak hogy jobban fájjon.

Ha tehát rosszul megy neki a játék, úgy legalább a 2024-es idény végéig kell majd vele szenvedni. Ráadásul a Saints fizetési plafonjába nem fér bele az ő 35,7 millió dolláros cap hitje jövőre, így jó eséllyel a szerződéséhez hozzá lesz nyúlva. Jelen állás szerint már most lenne 27,1 millió dollárnyi halott pénz a kivágása esetén 2025-ben, de ehhez jó eséllyel további 22,8 millió fog társulni, ha a 2024-es fizetését átalakítják aláírási bónusszá – ez összesen ~50 millió dollár DM-et jelentene.

Könnyen lehet, hogy 2025-ben már a Saints is kénytelen lesz rálépni a fékre és feladni a lassan 10 éve tartó win now-ját.

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group