Connect with us

Hír

Nem lesz olyan egyszerű az NFL sztároknak részt venniük az olimpián

2028-ban Los Angeles-ben rendezik a nyári olimpiát, amin bemutatkozik a flag futball is! Az elmúlt napokban több jelenlegi és korábbi sztár, köztük Rob Gronkowski és Tyreek Hill is jelezte, hogy szívesen részt vennének az eseményen. Előbbivel nincs is probléma, ugyanakkor közel sem biztos, hogy a szerződés alatt álló sztárok is ott lehetnek majd az olimpián.

Az NFL csapatok számára az olimpia üzleti szempontból olyan, mint a Pro Bowl – egy tét nélküli esemény, amin az a legjobb forgatókönyv, ha senki sem sérül meg. Épp ezért alakították át a Pro Bowl lebonyolítását és épp emiatt lesz nagyon nehéz részt venniük a szerződés alatt álló sztároknak az olimpián, hisz melyik tulajdonos engedné meg, hogy az évi 20-30+ milliós szerződéssel rendelkező skill játékosa vagy az 50+ milliós irányítója a testi épségét kockáztassa egy kiemelten kompetitív eseményen. És természetesen a helyzet visszafelé is működik: bizonyára a legtöbb játékos kétszer is meggondolja, hogy dollármilliókat kockáztasson egy lehetséges sérülés miatt (már ha egyáltalán a szerződése engedné neki a játékot).

Sokkal valószínűbb, hogy visszavonult sztárok és szabadügynökök lesznek ott az amerikai olimpiai csapatban, mintsem hogy Hillek, Chase-ek és Mahomesok. De a remény hal meg utoljára, mi nagyon szívesen megnéznénk a legjobb NFL játékosokat az olimpián is.

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group