Connect with us

Szabadügynök

A sokadik Patriots-way – Dolphins FA-kitekintő

Borzasztó helyzetben a Dolphins, az előző rezsim ugyanis egy romokban lévő, pocsék anyagi helyzetben lévő csapatot hagyott maga után. Brian Flores és Chris Grier most megmutathatja, mennyire is tud gyémántot találni a zavarosban.

 

 

 

 

A Dolphinsnak 16,6 millió dollárja van a fizetési plafon alatt (köszönhetően annak, hogy nemrég kivágták Andre Brancht), ami a negyedik legkevesebb az egész ligában (mindezt úgy, hogy Ndamukong Suh idén 13 millióval terheli a capet). A csapat szerencséjére viszont rengeteg sokat kereső és önmagában haszontalan játékos van, akiken csinos kis összegeket meg lehet spórolni.

 

Hogyan legyen pénzünk?

 

Az első név, aki adja magát, az Ryan Tannehill. Az irányító nemcsak, hogy középszerű, de még sérülékeny is, idén pedig 26 milliót foglalna el a sapkából, ami nyilván nevetségesen magas összeg – a kivágásával 13 milliót spórolhat a csapat, és mivel elcserélni nem nagyon fogják tudni, marad a kivágás. A következő delikvens Robert Quinn: a pass rushert tavaly tavasszal szerezte meg a Dolphins a Ramstől egy negyedik körért, de a korábbi extraklasszis Miamiban sem tudott megújulni, a még mindig csak 28 éves játékos elküldése újabb 13 milliót szabadíthatna fel.

 

Szintén nem sok értelme van megtartani DeVante Parkert, a korábbi elsőkörös elkapó négy év alatt 2 217 yardot szerzett kilenc TD-vel, 9,3 milliót lehetne rajta megtakarítani, ha március 13. előtt elküldik. Ugyanez a helyzet Danny Amendolával, aki közel sem tudta azt hozni a Dolphinsban, mint amit vártak tőle, a korábbi Pats-elkapón 6 milliót lehetne spórolni halott pénz nélkül. De nem vált be Josh Sitton leigazolása sem, a Packersben All-Pro szinten játszó guard csak egy meccsen lépett pályára sérülés miatt, 32 éves, 5 millióval növelné a büdzsét – és ez vélhetően hamarosan meg fog történni.

 

 

A legnagyobb neveken kívül rengeteg olyan gyengén teljesítő játékos van, akiket még el lehetne küldeni és komolyabb összeget fel lehetne velük szabadítani. Náluk jobbat ugyanilyen fizetés mellett a piacon is lehet találni és különben sem árt kicserélni a mentálisan megzuhant, mérgezett öltözőt. Aki még mehetnek:

 

  • Akeem Spence, DL – 3,25 millió dollár spórolás
  • Kiko Alonso, LB – 4,7 millió
  • Ted Larsen, G – 2,1 millió
  • Daniel Kilgore, C – 2,4 millió
  • Walt Aikens, S – 1,4 millió 

 

A most felsoroltak közül vélhetően nem vág ki mindenkit a csapat, de legalább Alonsót jó lenne. Ellenben az igazán nagy nevek közül jó eséllyel mindenki repül, így az sem lenne meglepő, ha a piac nyitására ~ 60-65 millió dollárja is lenne a csapatnak.

 

Fontosabb szabadügynökök

 

Egy gyengén teljesítő csapatnak nem meglepő módon nincs sok releváns szabadügynöke, noha akad 1-2, akit érdemes lenne megtartani (bár az eddigiek alapján erre nem sok esély van):

  • Brock Osweiler, QB
  • Ja’Wuan James, RT
  • Zach Sterup, T, ERFA
  • Travis Swanson, C
  • Frank Gore, RB
  • William Hayes, EDGE
  • Cameron Wake, EDGE
  • Sylvester Williams, DT

 

Két igazán nagy név van a lejáró szerződésű játékosok között: Ja’Wuan James és Cameron Wake. Előbbi elsőköröse volt a csapatnak 2014-ben, a piac egyik legjobb RT-je lesz, ráadásul a Dolphins legjobb falembere. Bár állítólag már tárgyaltak, közel sem biztos, hogy nagyon ragaszkodnak hozzá, simán elképzelhető, hogy kiengedik a piacra, ahol alsó hangon 10 millió környékén fog fizetést kapni. Wake pedig egy helyi legenda, igazi vezér, de már 37 éves és csak kiegészítőnek jó. Könnyen elképzelhető, hogy egyikük sem marad, de ha valakit megtart a Dolphins, akkor Wake-re tippelnék.

 

Frank Gore is egy érdekes játékos, 35 évesen is egy hasznos rotációs futó, de nem hiszem, hogy Drake mellé megtartaná a csapat. Kicsit hasonló a helyzet a többi felsorolt emberrel is: korrekt, de vagy öreg, vagy sérülékeny játékosok, akiket viszonylag könnyen lehet pótolni. Egyedül Zach Sterupot tartanám meg, belőle még lehet hosszú távon, ráadásul 1 millió alatti összegért tenderelhető.

 

Hiányposztok

 

Ez egy egyszerű kérdés: szinte minden, amit csak el lehet képzelni (a linebacker, safety és futó elmegy, de mindhármat mélyíteni vagy fiatalítani kellene). Óriási munka lesz ebből a Dolphinsból potens csapatot összerakni.

 

 

Folesszal valaki nagyon be fog fürödni, a Dolphinsnak még csak gondolnia sem szabad arra, hogy pénzt áldozzon rá. Erre van a draft, vagy idén, vagy jövőre, de kell egy elsőkörös irányító.

 

Potenciális érkező: draft

 

 

Az LT Tunsilt leszámítva az egész fal kuka. James lelép, az offensive line belseje a liga egyik legrosszabbja: legalább egy center, egy RT és egy guard kellene, de utóbbiból is inkább kettő. Mindenképp jó lenne a piacról leakasztani egy nagyobb nevet, én a stabilitás miatt a centerre szavaznék.

 

Potenciális érkező: Mitch Morse (C), 3 év, 32 millió dollár / Trent Brown (OT), 2 év, 26 millió dollár / draft

 

 

Nem túl jó a piac, TE-t nem is éri meg szerezni nagy pénzért, de az elkapók közül lehet csemegézni, különösen akkor, ha csak Stills marad a csapatban. Golden Tate egy ideális választás lenne, jó kis slot elkapó kiváló playmaking skillekkel, ideális bármelyik irányítónak.

 

Potenciális érkező: Golden Tate, 2 év, 26 millió dollár / draft

 

 

 

Eddig sem volt veretes az egység, ide mindenképp kell erősítés. A piac jó lesz, de a draft is, Flores pedig védő-specialista, ezt a prémium posztot a játékosbörzéről oldanám meg a helyében. Illetve visszahoznám Wake-et mentornak.

 

Potenciális érkező: Cameron Wake, 1 év, 5 millió dollár / draft

 

 

Suh egy elit játékos, de egyedül kevés volt, nélküle pedig még annyit sem tud a D-Line felmutatni mint eddig. Igazán jó játékosok nem lesznek a piacon, de Flores miatt a Malcom Brown-Danny Shelton duó valamelyike könnyen Miamiben köthet ki. Nem elit, de szolid megoldást jelentene bármelyikük.

 

Potenciális érkező: Malcom Brown/Danny Shelton, 1 év, 5 millió dollár / draft

 

 

 

Xavien Howard abszolút remek, de ő az egyetlen a csapatban, mellé nagyon kellene valaki. A piac viszont nem a legjobb, így ide is marad a draft.

 

Potenciális érkező: draft

 

Annyi lyuk van a csapatban, hogy azt lehetetlen egy offseason alatt befoldozni. Ez egy hosszú távú projekt, egy teljes rebuild, 1-2 évig szenvedés lesz, de a Patriots csoportjában amúgy is nehéz kitűnni amíg Bostonban van az ördög két ügyvédje.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!