Connect with us

Érdekességek

A Bears védelme 30 évvel veti vissza az ellenfél irányítóit

Az NFL-ben a passzjáték és az irányítók teljesítménye statisztikailag folyamatosan nőtt az utóbbi években, évtizedekben. A 2018-as év pedig jelen állás szerint a történelem legjobbja lesz átlagos passer ratinget, touchdown rátát és pontossági mutatót is figyelembe véve. Azonban ha valaki a Bears ellen játszik, akkor visszaugrik 30 évet az időben.

A Bears elleni átlagos passer rating idén 73,0, miközben a ligaátlag 93,1. És ha elkezdünk visszalapozni a statisztikai évkönyvekben, akkor egészen 1988-ig visszamenőleg nem találunk olyan évet, ahol ennél alacsonyabb lett volna a ligaátlag irányítómutató.

Talán az a legdurvább statisztika a Bears passzvédelmével kapcsolatban, hogy több interceptiont szereztek (26), mint ahány TD-t engedtek a levegőben (21). Természetesen a Bears az egyetlen ilyen csapat a ligában, ahol mellesleg 2-1 a TD-INT arány. A liga többi csapata átlagban 23 TD-t engedett és mindössze 11 interceptiont szerzett idén.

Azt persze tegyük hozzá, hogy sok gyenge irányítóval kellett farkasszemet nézniük az év során, de persze a jobb irányítók ellen is bőven megállták a helyüket, sőt. Természetesen mindennek az alfája és ómegája a rájátszás, ott pedig a Drew Brees, Jared Goff, Dak Prescott, Russell Wilson, Kirk Cousins (vagy Nick Foles) ötösből találkoznak legalább eggyel, de reményeik szerint hárommal, mielőtt az AFC legjobbja jönne szembe velük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!