Connect with us

Szabadügynök

Ha ilyen rosterrel nincs gyűrű, oszoljunk fel – Chargers FA-kitekintő

Elkezdett a Chargers támadómagja érett korba lépni, Rivers pedig élete egyik legjobb szezonját hozta nemrég. Mint sok más csapatnak, a Chargersnek is tárva-nyitva az ablak, de meddig? Egy jól elsült FA-mozgással kizárólag az edzőkön fog múlni a gyűrű.

 

 

Cap-helyzet

A csapat 19 szabadügynökhöz 25 milliós szabad helyet tud a sapka alatt felmutatni. Nincsenek könnyen kivágható játékosok, így ez sokkal nem fog növekedni, viszont cserébe kevés need van. Néhány milliót félre is tehetnek a draftra, és kényelmes 20 millióval indulhatnak neki a piacnak.

 

Szabadügynökök

Korlátozott FA-k közül csupán CB Michael Davis és DE Isaac Rochell izgalmasak. Előbbi a szezon előrehaladtával egy kifejezetten jó játékossá vált, míg Rochell egy fejlesztést igénylő mélységi opció Bosa és Ingram mögött. A valódi szabadügynökökből a 34 éves DT Brandon Mebane kezét szinte biztos, hogy elengedik, a CB Jason Verrett pedig egy szörnyű rizikóvá vált a sérüléseinek következtében. A punter Donnie Jones helyett is illene mást találni. Szinte kötelező újra szerződtetni S Adrian Phillipset, aki az év meglepetése volt, és bőven elbír a kezdő poszttal. Szintén visszavárhatjuk LB Kyle Emanuelt, és DT Darius Philont is, akik két gyenge poszt mélységi emberei, és DT Damion Square-t. DT Corey Liuget opcióját nem hívták le, de vele akár be is biztosíthatnák az egyik pozíciót.

Vannak azonban nagyon, nagyon izgalmas emberek, mint például az ősöreg TE Antonio Gates, aki nagyon szeretne maradni, de egy felépült Hunter Henryvel drága az a rosterhely. Még izgalmasabb az elkapó Tyrell Williams, aki egy kevésbé túltöltött csapatban sima WR1 lehetne. Tízmillió környékén kérhetne, mélységi elkapóként elképesztően veszélyes. Az utolsó nagy kérdés Hayes Pullard és Denzel Perryman. Előbbi nem marad, ha sikerül rendbe tenni a LB-sort; utóbbi pedig a LB-sor alapembere, viszont folyamatosan sérülésekkel bajlódik – nélküle viszont még annyira sincs kraft a pozícióban, mint eddig.

 

 

Hiányok és célpontok

Elég koncentráltan jelennek meg a needek a csapatban, lényegében a támadófal belsejét, a védőfal belsejét, és a linebackereket kellene rendbe rakni. A secondaryre is rá lehet nézni, és észben tartani, hogy Tyrell Williams nélkül egy életképes WR-t is jó lenne azért kukázni valahonnan. (CB vagy S pozícióra Tyrann Mathieu kiemelkedő választás lenne, esetleg Ronald Darby.)

A támadófal belsejébe kevés a lehetőség, lényegében bármelyik guard megfelelő lenne, aki elérhető, de a szélen Ja’Wuan James is erősíthetné a falat Russell Okung túloldalán, Sam Tevi helyett. A védőfal belseje trükkös, ugyanis ide könnyen lehet kezdőt húzni a draftról, vagy a távozni készülő Liuget is működhetne. Nyilván vannak sémakérdések, így szűkül azért a piac, de ezt meg lehet oldani. LB-k terén nagyon is jók a lehetőségek, ugyanis erős a piac, Anthony Barr, Jordan Hicks, KJ Wright, a távozó Perryman, sorolhatnám napestig. Változatos lehetőségek, olcsóbban, drágábban.

 

Mi lesz a drafton?

Az szinte biztos, hogy a belső D-falba fog érkezni valaki az első kör(ök)ben, Dexter Lawrence, Dre’Mont Jones, vagy Christian Wilkins például. Pont a class mélysége miatt ezt felesleges FA-piacról megoldani, ha már erőlködés van, inkább jöjjenek ügyes falemberek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!