Connect with us

Hír

Már megint Mac Jones a favorit a 49ers pickjére

Mióta a 49ers felcserélt 1/3-ra, minden elérhető irányító számított már favoritnak a fogadóirodák szerint: Trey Lance, Justin Fields és Mac Jones is. Mikor legutóbb írtunk erről, akkor épp Justin Fields vette át a vezetést, most viszont Mac Jones visszavette az első helyet szinte minden nevesebb fogadóirodánál.

A DraftKingsnél jelenleg -150 az odds Jonesra (150 dollár tét esetén 100 dollár a nyeremény), ami 60 százalékos valószínűséget jelent. Fields visszaesett +160-ra (100 dollár tét esetén 160 dollár nyeremény), ami 38,46 százalékos valószínűséget jelent, míg Trey Lance-nél az odds +350, a valószínűség pedig 22,22 százalék (igen, ez jóval több, mint 100%, tehát nem tökéletes a piac).

Ha már unjátok kicsit ezeket az esélyváltozásokat, akkor nézzük meg, hogy melyik QB választása mit jelentene, hiszen három különböző stílusú, pozitívumokkal és negatívumokkal rendelkező játékos között dönthet a 49ers.

Ha a 49ers Mac Jonest választja, akkor Kyle Shanahan azt üzeni a ligának és úgy összességében mindenkinek, hogy nem kell neki atletikusság, nem kell neki az, hogy a rendszeren kívül improvizálva jó legyen egy QB. Neki az a fontos, hogy az irányítója snap előtt jól mérje fel a védelmet és előre tudja, melyik elkapója lesz üresen és hová kell passzolnia, emellett ezeket a passzokat rendkívül pontosan és gyors döntéshozatallal hajtsa végre. Shanahan pedig majd megoldja, hogy minél könnyebb dolga legyen az irányítónak, hogy a várt elkapók tényleg üresen legyenek.

Ha Trey Lance lesz a kiválasztott, akkor Shanahan az upside-ot, a potenciált választja és fontos neki az atletikusság, amivel új teret nyithat meg a támadósorában. Ebben az esetben a főedző azt üzeni a ligának és mindenki másnak, hogy nem kell kifejezetten pontosnak lenned, ha ezt tudod kompenzálni más tulajdonságokkal. Valószínűleg ennél a forgatókönyvnél a legesélyesebb, hogy Jimmy Garoppolo tényleg kezdőként indul neki a szezonnak, ahogy a vezetőség mondta.

Ha Justin Fields lesz a befutó, akkor Shanahan a pontosságot és a playmaker tulajdonságot (atletikusság, karerő, improvizálás) választja, ebben az esetben viszont kevésbé fontos a gyors döntéshozatal és a védelem snap előtti felmérése.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!