Connect with us

Hír

A Wild Card körben hétfőn is lesz meccs!

Változik az NFL rájátszásának menetrendje. Ian Rapoport számolt be arról, hogy a Super Wild Card körben (még mindig borzasztó ez az elnevezés) a tavalyi három szombati és három vasárnapi találkozó helyett idén két szombati, három vasárnapi és egy hétfői meccset rendeznek majd meg.

Az NFL tavaly terjesztette ki a rájátszás mezőnyét 12-ről 14 csapatosra, ez pedig azt jelentette, hogy a wild card körben az eddig megszokott négy helyett hat találkozót rendeztek meg, ami egyenlő arányban oszlott el szombat és vasárnap közt. Idén viszont változik a dolog és az egyik szombatit átteszik hétfőre.

A liga nyilván szeretné növelni a nézettséget, és úgy gondolják, hogy ezzel ezt meg tudják tenni, a hétfő esti sáv több embert ültet le a képernyők elé, mint a szombat déli idősáv. Tavaly erre a szervezésre nem volt lehetősége az NFL-nek, ugyanis az egyetemi bajnokság döntőjét a wild card hétvége utáni hétfőn rendezték meg, a liga pedig nyilván nem akarta ugyanabba a sávba tenni az egyik wild card meccset. A 18 hetesre növelt alapszakasz azonban azt jelenti, hogy az egyetemi döntőt az alapszakasz utolsó vasárnapját követő hétfőn rendezik majd meg, így a wild card hétvégén felszabadult a hétfő esti idősáv.

Ennek a változásnak egyedül az a csapat nem fog örülni, amelynek hétfőn kell játszania és ott diadalmaskodni tud, ugyanis ebben az esetben rövidebb felkészülési ideje lesz a divisional körre.

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group