Connect with us

Draft

Előszezon bizonyítvány – első körös újoncok / 2. rész

Az első 16 választottnak már kiosztottuk a bizonyítványt, most jöhet az első kör második fele, és adunk pár elismerést hátsóbb körös újoncoknak is.

1/17 Las Vegas Raiders
Alex Leatherwood
OT, Alabama

Ahogy legutóbb befejeztük, úgy kezdjük most: Zaven Collinshoz hasonlóan Alex Leatherwood is felemás előszezonon van túl. Az első meccse elég gyengére sikeredett, ugyanis 13 pass block snap alatt két nyomást is engedett, és futásblokkolásnál is megverték párszor. A második meccsen viszont jobban teljesített, 7 pass block snap alatt nem engedett nyomást és futásblokkolásban is jó volt (igen, kicsi minta). Az látszik, hogy a pass setje fejlődött, gyorsabban lépdel hátra mint az Alabamán (ez nagy kritika volt vele kapcsolatban), a problémái inkább abból adódtak, hogy nem találta meg, kit kellene felvennie és ezért verték meg. Ez rövid távon rosszabb, de hosszú távon jobban kiküszöbölhető, mintha a lábai maradnának lassúak. Az biztos, hogy sokat fogjuk látni az alapszakaszban, ugyanis egyértelmű kezdőként számolnak a behemóttal a fal jobb szélén.

Értékelés: C+

1/18 Miami Dolphins
Jaelan Phillips
Edge, Miami

A Falcons ellen lehetősége sem volt megmutatni tudását, mert az atlantaiak millió futásának köszönhetően összesen 5 pass rush snapje volt, és abból is 2-3-szor az ellentétes oldalra ment a bootleg. Futás ellen kicsit több volt a pozitív mint a negatív, de kitűnni nem tudott egyik irányba sem. A második meccsen már volt 12 pass rush snapje és kettőt nyomásra is váltott belőlük (egyik QB hit lett), és emellett is volt egy elég szép megmozdulása, ahol megverte a tackle-t, de futás ellen kissé súlytalan volt. Az látszik, hogy sok mindent kérnek tőle, Flores próbálgatja a szerepköreit, hiszen volt hárompontosban, kétpontosban, ment hátra coverage-be is, tehát igyekszik vele kísérletezni a mester. Összességében kicsit olyan semmilyen bemutatkozás volt, nem villogott, de lefelé sem lógott ki.

Értékelés: B-

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/19 Washington Football Team
Jamin Davis
LB, Kentucky

Davisről tudtuk, hogy kelleni fog idő mire felveszi a profik ritmusát, hiszen egy évet volt kezdő a Kentuckyn egy egyszerűbb szerepben – és ez látszott az előszezonban is. Kicsit még gyors a játék számára, főleg az első meccsen volt ez feltűnő. Persze valamilyen szinten érthető, hiszen egyből nagy feladatot kapott az edzőktől, akik nem könnyítették meg a dolgát: betették kezdő középső LB-nek, aki kapja a játékhívásokat az edzőtől és aki áthívhatja a playeket. Ez még kicsit soknak tűnt így elsőre Davisnek és lassan is reagált a kialakuló játékokra, így többször arrébb tették az útból, vagy épp a play actiont nem reagálta le kellőképp. A második meccsen ebből a szempontból egy kicsit jobban nézett már ki, és talán részben ennek is köszönhetően jobban feltűnt a sebessége, atletikussága is. Az is jó jel, hogy a szereléssel nincs problémája, nem volt elhibázott tackle-je.

Értékelés: C

1/20 New York Giants
Kadarius Toney
WR, Florida

Toney helyzete elég furcsa. Az OTA-ken nem vett részt, mert nem volt kész a szerződése (újonctól meglepő, hogy ennek ellenére nem ment le edzeni), majd koronavírusos is lett, sérüléssel is bajlódott, így nem játszott egy snapet sem az előszezonban. Az elérhetetlenségén kívül is főleg negatív hangok érkeztek felőle, szóval kicsit lehet aggódni hogy milyen profi lesz belőle.

Értékelés: –

1/21 Indianapolis Colts
Kwity Paye
Edge, Michigan

Do-mi-náns. Ezzel a szóval lehet illetni Paye előszezonját. Azt prospectként is tudtuk, hogy fizikailag állat a srác és futás ellen az erejének köszönhetően már az egyetemen is nagyon jó volt, de pass rushban azért voltak kérdőjelek, egyáltalán nem volt még fejlett ebben. Na ebből semmi sem látszott a Vikings és a Lions ellen, ugyanis Paye technikás volt és terve is volt támadni, megállíthatatlanul játszott: 20 pass rush snap alatt hozott össze két sacket (egyikből fumble is lett) és egy QB hitet, ezen kívül futás ellen is kiváló volt. Nagyon sokat segíthet idén a Coltsnak, ahol azért a pass rush kisebb-nagyobb kérdőjel volt a szezon előtt.

Értékelés: A

1/22 Tennessee Titans
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

Farley-t kissé igazságtalan értékelni, mert komoly sérülésből tért vissza, augusztus elején edzett először, szóval még bőven rozsdásnak mondható. Ez meg is látszott a játékán, 5-ször vették célba, ebből három elkapás lett 21 yardért, de ez kicsit csalóka, mert Scotty Miller csúnyán megégette egyszer, viszont csak az oldalvonalon túl kapta el a labdát. Látszik, hogy még nem mozog elég komfortosan, nem jött vissza teljesen a sebessége, az irányváltásai, szóval időt kell még neki hagyni. Egyelőre még nem lehet kezdőbe tenni, ez látszik, de talán nem is ez volt az elvárás.

Értékelés: D

1/23 Minnesota Vikings
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

Darrisaw sem játszott egy snapet sem az előszezonban, sőt nem is nagyon edzett a csapattal, ugyanis ismét meg kellett műteni a hasizmát, amit már januárban is. Csalódás lehet ez a Vikings szurkolóinak, mert azonnal a kezdőbe várták a tackle-t, azonban ez nyilvánvalóan nem fog megtörténni most, és kérdés az is, hogy mikor lesz olyan formában, hogy a kezdőkkel fel lehet küldeni a pályára.

Értékelés: –

1/24 Pittsburgh Steelers
Najee Harris
RB, Alabama

Harrisnek baromi nehéz dolga volt az előszezonban, mert a Steelers támadófala semennyi teret és lyukat nem nyitott előtte, 13 futásból összesen 9 yardot tett meg kontakt előtt. A probléma ezzel nyilván az, hogy sokkal jobb kilátásai nincsenek az alapszakaszra sem. Most kontakt után sem tudott olyan sokat alkotni, meglátjuk ez nagyobb mintával az alapszakaszban hogyan változik majd. Az viszont pozitív, hogy a harmadik meccsen megcsillogtatta elkapási képességét és elkapás után szépen dolgozott.

Értékelés: B-

1/25 Jacksonville Jaguars
Travis Etienne
RB, Clemson

Etienne-nek mindössze két futása volt az előszezonban, utána pedig megsérült a lábfeje, így az egész szezont ki kell hagynia.

Értékelés: –

1/26 Cleveland Browns
Greg Newsome II
CB, Northwestern

Newsome-ra is illik a hullámzó szó. A Jaguars ellen elég rosszul kezdett, Marvin Jonesszal még nem tudta felvenni a versenyt (habár úgy is sikerült sikeres passzt összehozni mellette, hogy sokkal jobban nem tudott volna védekezni), de aztán a Giants ellen már jobban mutatott és még a slotban is kapott lehetőséget az edzőktől, amit kvázi egyáltalán nem játszott az egyetemen. Mozgása és játékolvasása összességében tetszett, de volt pár hibája. A kezdő mindenesetre úgy tűnik az övé, mert Greedy Williams sérült.

Értékelés: C+

1/27 Baltimore Ravens
Rashod Bateman
WR, Minnesota

Bateman sem tudott pályára lépni az előszezonban, miután megműtötték a hasizmát, emiatt pedig legalább az első három meccset ki kell majd hagynia. Az edzőtáborból egyébként jó hírek és szép highlight videók érkeztek róla, szóval nagyon várják vissza.

Értékelés: –

1/28 New Orleans Saints
Payton Turner
Edge, Houston

Turner sem lépett pályára a preseasonben egy kisebb sérülés miatt, ami úgy tűnik nem is olyan kicsi, ugyanis csak pár napja kezdett el edzegetni. Nem jó hír az amúgy is kisebb suliból érkező, így fejlődésre szoruló pass rushernek.

Értékelés –

1/29 Green Bay Packers
Eric Stokes
CB, Georgia

Sok szerep nem jutott Stokesnak, csak 12 coverage snapen volt a pályán, azonban ebből háromszor is célba vették két elkapásért és 28 yardért. A Jets ellen Corey Davis egyszer csúnyán átverte és szabadra játszotta magát ellene egy hosszabb passznál, egyszer viszont egy labdaelütéssel vissza tudott vágni az újonc, ahol jó irányváltásról tett tanúbizonyságot és ragadt Davisre. Összességében rá is a hullámzó szó a jó, ahogy a legtöbb újonc cornerbackre általában. Ahogy Newsome-mal, úgy szerintem vele kapcsolatban sem lettünk sokkal okosabbak.

Értékelés: C+

1/30 Buffalo Bills
Gregory Rousseau
Edge, Miami

Rousseau-nak van a legdurvább statisztikája: 27 pass rush snap, 7 nyomás, abból 2 sack, 3 QB hit (az első két meccs után ráadásul 19 snap, 6 nyomás, abból 2 sack, 2 QB hit volt a mérlege). Én nagyon nem kedveltem Rousseau-t a draft process során, és nem számoltam azzal, hogy tavaly a foci nélküli szezonban mennyit fejlődhetett. Az előrelépés ugyanis megkérdőjelezhetetlen, de azt azért érdemes hozzátenni, hogy a nyomások jelentős részét egy move-val hozta össze, amikor a nagyon hosszú karjait beteszi a tackle-ök vállvédői közé, ezzel megnyerve a párharcot. Ez nagyon megy neki, de mást még nem láttunk a repertoárból, szóval egyelőre kis fenntartásokkal kezelem a Rousseau-hájpot.

Értékelés: A-

1/31 Baltimore Ravens
Odafe Oweh
Edge, Penn St.

A kör végi pass rusher szendvicsben egyértelműen Oweh volt a leggyengébb az előszezonban. Szinte csak pass rush snapeken volt fenn a pályán, tehát futás ellen még nem bíznak benne eléggé a csapatnál. A nagyobb probléma viszont az, hogy passzsiettetésben sem megy neki a játék, 42 ilyen snap alatt csak 3 nyomást tudott generálni, ráadásul az egyik blokkolatlan volt, a másiknál meg Winston tartotta az örökkévalóságig a labdát. Volt egy-egy szép győzelme futás és passz ellen is, de egyelőre elég kevés, amit láttunk tőle. Tegyük hozzá, hogy őt egyébként is egy projekt prospectnek gondoltuk a draft előtt, nem azonnali impact játékosnak, de ez akkor is kevés egyelőre. Bevetették egyébként gunnerként is, ami szuper, de hát nem túl sok…

Értékelés: D

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Joe Tryon-Shoyinka
Edge, Washington

Majdnem olyan domináns, mint Paye. Tryon hasznosan tölthette az opt out évét, mert sokkal fejlettebb, mint a 2019-es felvételein. Én a konszenzusnál kicsit jobban bírtam őt egyébként, de nem gondoltam, hogy egyből ilyen jó tud majd lenni. 38 pass rush snapen szerzett két sacket (egyik strip-sack), egy QB hitet és még három nyomást, plusz futás ellen is voltak nagy játékai, sőt még coverage-be is visszalépett párszor. Megcsillogtatta atletikusságát, nagyon jól verte meg a blokkolóit és a játék minden elemében jól nézett ki. Kicsit reachnek gondoltuk ezt a húzást, de nagyot foghatott vele a Buccaneers.

Értékelés: A

Pár hátsóbb körös újonc, akik berobbantak az előszezonban

A teljesség igénye nélkül kiemelnék pár játékost a nyúlon az első körön túlról, akik kiváló teljesítményt raktak le az asztalra, tehát mind értékelést kapnak.

Elijah Molden (CB, Titans): A második nap legnagyobb stealjének éreztük élő draftközvetítésünk alatt Moldent, hiszen a 100. pickre húzták ki, ellenben volt még róla videónk és profilunk is (szóval nagyon örültünk, hogy azokkal nem dolgoztunk feleslegesen), nálam a 42. legjobb prospect volt. És előfordul olyan, hogy a szakértők (nem magamra gondolok, a konszenzus listán is az 59. legjobb prospect volt) jobban látják a dolgokat, mint az NFL-csapatok, ugyanis Molden már most szupernek néz ki. A kezdő slot cornerback szerepet gyorsan kibérelte magának, nagyon jól is áll neki ez a pozíció. Futás ellen is hasznos, blitzelni is tudják küldeni és coverage-ben is jól teljesít. Ugyan volt 7 elkapás mellette 9 targetből, de ebből csak 30 yard született.

Trey Smith (G, Chiefs) és Royce Newman (G, Packers): Két hátsó körös guard is nagyon tetszett az előszezonban. Bakhtiari kiesésével át kell variálni kicsit a falat a Packersnél, a negyedik körös Newman pedig megnyerhet magának egy kezdő guard posztot Green Bayben. Egyetlen nyomást sem engedett 42 pass block snap alatt és futásoknál is dominált, a PFF-től konkrétan a legjobb értékelést kapta az összes támadófalember közül (minimum 15 snap). A Chiefsnél a hatodik körös Trey Smith egy nyomást engedett 45 pass block snap alatt, jól vette fel a stuntokat is, futásoknál pedig nagyon jól húzott a túloldalra (figyelni kell a Chiefs G-T Counter futásaira, nagyon jók). Ő is megnyert magának egy kezdőt, érdekes lesz a fiatal fala a Chiefsnek, hiszen Creed Humphrey is újoncként lesz kezdő center, Lucas Niang pedig tavaly opt outoló másodévesként kezdő jobb oldali tackle. Nem látszott egyébként a preseasonben hogy baj lenne ebből, de majd meglátjuk élesben.

Terrace Marshall (WR, Panthers): Nem volt magasan a léc idén, mert igazából mindenki leszerepelt, vagy legjobb esetben nem nyújtott semmit, de Marshall lett az előszezon messze legjobb újonc elkapója. Megfutott útvonalaként 3,93 yardot ért el (persze nagyon kis minta, de összehasonlításképp tavaly Davante Adams vezette a ligát 2,96-tal), összesen 9 elkapásból 181 yard fűződött a nevéhez, és megállíthatatlannak tűnt. Érdekes volt, hogy sokat volt a slotban (30/46 route), amit nem feltétlen vártunk tőle egyetemi játéka alapján, de úgy tűnik jól áll neki ez a szerep is.

Még öt újonc név, akire érdemes lesz figyelni, mert jól játszottak az előszezonban és nagy szerepük is lesz/lehet az alapszakaszban: 

  • Andre Cisco, S, Jaguars
  • Marco Wilson, CB, Cardinals
  • Nate Hobbs, slot CB, Raiders
  • Josh Palmer, WR, Chargers
  • Samuel Cosmi, OT, Washington

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!