Connect with us

Draft

Előszezon bizonyítvány – első körös újoncok / 1. rész

Véget ért az előszezon, így ideje kiosztani a bizonyítványt az elsőseinknek! 

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Lawrence-nek kicsit lassan indult az előszezonja (hogy miért kellett Minshew-nak első csapatos snapeket adni az edzéseken, az rejtély), az első két meccsen elég közepes volt. Tegyük hozzá, hogy a fala és az elkapói inkább hátráltatták, mintsem segítették: a Saints ellen például a snapjei felén nyomás alatt volt, üres elkapót pedig közel s távol nem talált. Nem mindig tűnt teljesen komfortosnak a zsebben, és a Jags offense sem tudott haladni. A harmadik mérkőzésre azonban minden megváltozott és Lawrence kiválóan teljesített. Pontos volt, határozott volt, gyors és jó döntéseket hozott, minden ami kell, és amit várunk tőle. Persze a Cowboys cseréi ellen volt ez, de akkor is, nyugodtabb körülmények közt remek volt és az offense is jól tudott haladni a vezetésével. Reméljük, az alapszakaszban a társai kicsit jobban segítik a munkáját az 1/1-esnek. Összességében 31/44, 323 yard (7,3 YPA), 2 TD, 0 INT mutatóval zárt, a PFF chartolása alapján 2 Big-Time dobás mellé becsúszott két turnovert érő passz is.

Értékelés: B+

1/2 New York Jets
Zach Wilson
QB, BYU

Kiváló. A statisztikai lapon 15/20, 191 yard, 2 TD szerepel 9,6 yardos passzonkénti átlaggal, a PFF pedig 2 úgynevezett Big-Time dobást és 0 darab turnovert érő passzt jegyzett fel a Jets újonca mellé, tehát hiba nélkül, magas arányú extra játékkal hívta fel magára a figyelmet Wilson. Nem volt akkora a highlight reelje, mint Lance-nek vagy Fieldsnek, de nagyon hatékonyan, nagyon pontosan játszott, kifejezetten tetszett, hogy rendszeren belül milyen jó volt (ez kérdőjel volt nála prospectként). Nagyon magabiztos volt, látszott, hogy jól érzi magát az offense-ben, és a védelmeket is jól olvasta, gyorsan dolgozta fel az információkat, jó döntéseket hozott. Emellett olyan fejlett dolgokat is mutatott, amit nem feltétlen várunk egy BYU-ról érkező irányítótól, például hogy elmozgatja a safetyt a passzsávból, vagy hogy nem a tight end elé, hanem kicsit mögé dobja a labdát, hogy ne legyen kórházpassz (vagy interception). A kis minta az egyetlen, ami eltántorít a tökéletes osztályzattól.

Értékelés: A

A 7 játékai – Így teljesítenek a fiatal irányítók az előszezonban

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!