PODCAST      KERESŐ

Hír
14

Egy újabb tehetség a kukában

Míg az európai futballrajongó legmélyebb álmát aludta, addig az USA-ban sokkoló videó jelent meg az egyetemi foci egyik legtehetségesebb futójátékosáról. Korábban röviden megemlékeztünk már az Oklahoma Sooners üdvöskéjéről, Joe Mixonról és arról is, hogy milyen galibába keveredett 2014 során. A két évvel ezelőtti balhé részletei azonban a mai napig nem kerültek nyilvánosságra, most viszont óriási port kavartak az alábbi képsorok.

 

 

Amint azt a felvétel is bizonyítja, Mixon nem kisebb jobbossal kínálta meg hölgy diáktársát, mint Ray Rice akkori párját, az ügyből mégsem lett semmi, csupán annyi, hogy egy év próbaidőt és 100 órányi közmunkát kapott, valamint az első évében nem lépett pályára, de eltiltás nem követte az esetet. Az egészben a legnagyobb furcsaság az, hogy az Oklahoma vezetőedzője, Bob Stoops és elnöke, David Boren is tudott a botrányról, sőt még a videóhoz is hozzájutottak, ennek ellenére sem követte szankció az esetet. Az világos, hogy Mixon kivételesen jó running back, akár első körben is elkelhetne, de egyik játékos sem ér annyit, hogy egy csapat vezetése ekkora rizikót vállaljon egy ügy eltussolásával. Stoops és Boren bevállalta a rizikót, de most már ők is elismerhetik, hogy kár volt “kiállni” Mixon mellett, mert komolyabb utóélete is lehet a pofonnak, mely az állásukba is kerülhet.

 

A Sooners futója tehát nem volt olyan szerencsés, mint a Chiefsben most tündöklő Tyreek Hill, aki szintén családon belüli erőszak miatt lett kirúgva az állami rivális Oklahoma State Cowboys csapatából. Hillről tudni kell, hogy azért csúszott a drafton, mert 2015-ben megütötte és fojtogatta terhes(!) barátnőjét, és ennek köszönhette azt is, hogy az eredeti csapata kipenderítette a keretből. És milyen furcsa, hogy mennyit számít egy videó, hiszen Hill előéletét sokan nem ismerik, hiszen nem sok hír volt róla, nemhogy képi bizonyíték, most pedig rengeteg focirajongó imádja őt és csodálja elképesztő játékát. Nos, Mixonnak már biztos nem lesz ilyen nagy “szerencséje”, mert kizárt, hogy ne szivárogna át az ügye a profi liga szélesebb rajongói körébe. A tehetség azonban egy balhéval nem vész el, szóval Mixon is reménykedhet, hogy talál majd magának egy profi csapatot, ahol megbocsájtanak neki, bár azt hozzá kell tenni, hogy ép eszű ember messziről kerüli az ilyen karakterű játékosokat. Egy focista egyszerűen nem érhet annyit, hogy a vezetés kockára tegye a franchise renoméját.

 

Megosztás:
 • googleplus
 • rss
 • mail

Írta: balentin

 • Kucsera Ákos

  Az komoly kis lángos volt..hát kár érte..mondjuk kérdés azóta bocsánatot kért-e, meg mit nyilatkozott az esetről, bár ha eleve el akarták tussolni akkor gázabb a helyzet. Egy esélyt lehet megérdemelne, mert azért nem terem ezerszám a jó futó a ligában.

 • balentin

  Korábban írtunk róla és említettük, hogy bocsánatot kért és megbánta, bár erre két évet kellett várni. Viszont nélküle is bőven lesz szupertehetség a 2017-es drafton, ha csak a futókat nézzük.

 • atis123Juve

  Azért vicces ezt tőled olvasni, Dallasban korábban pont az ilyeneket gyűjtöték :)

 • Ge®i

  Mikor olvastam, nekem is az jutott eszembe, hogy Dallasban tuti lesz egy dobása, ha máshol nem is… :D

 • Andras Daroczy

  Aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók

 • Frank Guerilla

  He-he.

  Josh Brown.

  He-he.

 • Frank Guerilla

  Touché. Bostonban meg egy gyilkossal tettek egy próbát, gondolom megérte a 4. kört.

 • atis123Juve

  Meg hát! ;) De mi legalább ki dobtuk, amikor kiderült a dolog, Nem kezdtük ajnározni, hogy milyen szent ember. Mint Greg Hardyt…. Next time mate, maybe next time.

 • balentin

  Szerencsére (vagy nem) nem csak Dallasban szerették a válogatott hülyéket…Daryl Washington, Ahmad Brooks, Ray McDonald, Erik Walden, hogy pár nagyobb neveket említsek.
  De Dallastól függetlenül, minden hasonló esetet gusztustalannak tartok.

 • Everlast77

  Csak a történeti hűség kedvéért, amikor draftolta a Pats, csak annyit lehetett tudni, hogy volt bandatag. Gyilkos később lett, talán két szezon után. És abban a pillanatban ki lett vágva, ahogy kipattant az ügy, meg sem várták vele a hivatalos vizsgálatot. Ettől függetlenül kb minden csapatnak van hasonló története, amit a szurkolók is inkább felednének.

 • Frank Guerilla

  Meg volt még 17 éves korából egy könnyű testi sértés ügye, plusz egy lövöldözéssel is kapcsolatba hozták 2007ből. Szóval volt bőven lajstroma, a történeti hűség kedvéért… De ami igazán figyelemre méltó, az lejjebb atis123Juve kollega stációja a dologgal kapcsolatban: A Pats erényes csapat, mert amint hivatalosan megvádolták Hernandezt, azonnal kirúgták, bezzeg a gonosz Cowboys! Bravó b+…! :D

 • Everlast77

  Mint ez a cikk is mutatja, ezeknél a srácoknál elég sűrűn előfordul egy könnyű testi sértés, egy kis füvezés, bandázás, stb, ami néha komolyabb, néha kevésbé, meg ráadásul sokszor megpróbálják eltussolni. Nyilván elítélendő mindegyik, de lehet néha hinni a második esélyben is. A 2007-es lövöldözés pedig már szintén a gyilkossági ügy folyamán derült ki, a történeti hűség kedvéért :) De mint írtam feljebb is, majd minden csapatnál előfordultak a múltban hasonló esetek, amit a szurkolók inkább felednének. A Hernandez ügy a Pats kapcsán nekem pont ilyen. Az meg, hogy kit mit írogat a csapatáról, meg a másikéról, hát van ilyen szurkoló is, meg olyan szurkoló is ;)

 • Frank Guerilla

  Én úgy tudom két lövöldözős esete volt, a 2007es miatt nem vonták eljárás alá de ismert volt, viszont az Odin Lloyd eset után hozták kapcsolatba egy Miamia-i kettős gyilkossággal. De mindegy végül is, osztom a véleményed, ezért b@ssza a csőröm amikor valaki ilyen tenyeres-talpas poénokkal operál, mikor mindenkinek van valamilyen szennyese.

 • 2bad

  Gyors a gyerek jobbosa :/
  Viszont sosem értettem azt, hogy az ilyen szöszke “szopikák”, mi a jó istent várnak az ilyen csávóktól, amikor kb.1000 hasonló esetet írtak már meg, volt róla videó stb.stb.???