Connect with us

Hír

Most focizott életében először, mégis sacket szerzett a Chargers nigériai védője

CJ Okoye története filmbe illő. A nigériai atléta soha életében nem futballozott, de az NFL International Player Pathway programján keresztül a Chargershez leigazolta, majd a Rams ellen lehetőséget kapott a bizonyításra és élete eső meccsén összehozott egy sacket.

“Ez egy történelmi teljesítmény. Soha életében nem játszott, és rögtön szerzett egy sacket a profik között. Nem véletlenül volt ekkor az ünneplés az oldalvonalnál, ez egy nagyszerű történet. CJ meg is kapta a meccslabdát!”

– mondta a főedző Brandon Staley.

Ezzel együtt Okoye előtt azért még hosszú út áll, közel sem biztos, hogy sikerül kiharcolnia egy helyet a Chargers 53 fős rosterén. Ellenben az elég valószínű, hogy már csak a története miatt is helyet kap valamelyik gárda gyakorlócsapatában, és mivel csak 21 éves, így megfelelő képzéssel egy-két éven belül akár stabil tagja is lehet egy franchise keretének.

Az International Player Pathway keretében egyébként az adott csapatoknak lehetőségük van az adott játékosukat az idényre megtartani kvázi +1 főként – nem számít sem a gyakorlócsapatba, sem az 53 fős keretbe, de így nem is léphet pályára a szezonban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!