Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 11.0

Lassan már én is draft hangulatba kerülök, ráadásul már be is hoztam a lemaradást a prospectekkel, ezt a hirtelen jött sok tudást pedig nem lehetett benntartani. Életem első olyan mock draftja, amit nem a szerkesztőségi verseny miatt csináltam.

1/1 Jacksonville Jaguars
Travon Walker
Edge, Georgia

Már nem egyszer leírtam, hogy Trant Baalke-val nem lesz normális franchise a Jaguarsból, és hiába mondja bárki is, hogy vannak mellette/fölötte fékek és ellensúlyok – ha így lenne, akkor a csapat új főedzőjét Byron Leftwichnek hívnák és Cam Robinson nem kapott volna franchise taget. Lehetne itt Hutchinson vagy Ekwonu, mindkettő jobb játékos, mint Walker, de ő meg pont olyan paraméterekkel rendelkezik, amikre Baalke gerjed. Nem mondom, hogy ne lehetne Walkerből is sztár, a plafonja az atletikussága és a méretei miatt nagyon magasan van, de értéken nem őt vinném.

TRADE 1/2 Atlanta Falcons (from Lions)
Malik Willis
QB, Liberty

Falcons adja: 1/8 + 2023-as 1. kör
Lions adja: 1/2

Nagyon rá akartak menni Watsonra és nem hiszem, hogy nincs ló, jó a szamár alapon mostantól Marcus Mariota a megmentő. Malik Willis rendkívül atletikus és a plafonja az egekben van, de a padlója nagyon alacsony – a kezdőbe nem szabad rögtön betenni, így tökéletesen elfér Mariota mellett. Ráadásul az agyonvert NFC-ben a csodatévő Arthur Smith-szel így is harcban lehet a rájátszásért a Falcons, így pedig nem hiszem, hogy jövőre sokkal egyszerűbb lenne QB-t húzni.

1/3 Houston Texans
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Én alapvetően a támadófalat erősíteném, de Tunsil miatt nem hiszek ebben, még ha nagyon könnyen lehetne érvelni mellette (az RT is fontos, de Houstonban tuti nem így látják). De ha Hutchinson lecsúszott idáig, akkor miért ne?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 New York Jets
Sauce Gardner
CB, Cincinnati

Értem én, hogy a Jets ha csak tehetné, pass rusherekkel állna ki a védőfalban, de azért ez sem megoldás. A Jetsnek már van két 13+ millió dolláros Edge játékosa, nem kell ide még egyet húzni. Ellenben cornerből csak a mélynövésű DJ Reed számít jónak, rajta kívül ötödik körös, átlag alatti CB-k vannak a rosteren. Gardner talán itt egy nagyon kicsit még reach, de hiányposztra jön és nagy sztár lehet belőle.

1/5 New York Giants
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Köszi szépen, óriási steal az egyik legnagyobb hiányposztra. Daniel Jones csodát fog látni, hogy kivételesen nem ér hozzá hamarabb oda a pass rusher, mint a labda.

1/6 Carolina Panthers
Kenny Pickett
QB, Pittsburgh

Pickett az egyetemen is együtt akart dolgozni Matt Rhule-lal, de aztán ez nem jött össze a főedző távozása miatt. Na majd most: az eddigiek alapján elég alacsonyan van a QB plafonja, viszont a padló magas, vele lehet a legkönnyebben jó eredményeket elérni az újoncok közül.

1/7 New York Giants (from Bears)
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

A legjobb elérhető játékos óriási hiányposztra. Lehetne még a belső támadófalat is erősíteni, de két top 7-es picket nem fog a csapat az OLine-ra ellőni, pláne hogy nincs vállalható pass rusher a csapatban (bár ha véletlenül a tavalyi második körös Azeez Ojulari összekapja magát, akkor elég jól nézhet ki a védőfal vele, Thibodeaux-val és Leonard Williamsszel).

1/8 Detroit Lions (from Falcons)
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Be lehetett volna húzni Hutchinsont, de az egyrészt uncsi, másrészt szerintem kifejezetten korrekt a pass rush felhozatal az Okwara tesókkal és Harrisszel, pláne hogy közülük már kettőnek is viszonylag nagy szerződése van. Nem lepne meg, ha ő jönne 1/2-n, ha elérhető lesz, de többre becsülöm az extra picket. Így a Lionsnek jövőre lenne három első köre, amivel kis túlzással bármelyik irányítót megszerezheti (meg amúgy is úgy tűnik, hogy ők tényleg komolyan gondolják még ezt a Goff projektet).

Itt jöhetne corner, de Okudah után nem kell még sérülékeny játékos (Stingley) és elkapóból is eléggé feltankoltak Detroitban, még ha a minőség nem is a legjobb. És bár a safety nem egy prémium poszt, de Kyle Hamilton itt már csak BPA alapon is adná magát, 1/2-re sem teljesen kizárt és Aaron Glenn ki is tudná belőle hozni az állatott (és ha ez megtörténik, akkor bőven több lenne, mint egy sima safety).

1/9 Seattle Seahawks (from Broncos)
Sam Howell
QB, North Carolina

A házat nem tenném egy QB-pickre, de azért kizárni sem lehet, és Drew Lock mégiscsak Drew Lock. Howell egy nagyon pontos irányító némi fizikai limitációval, teljesen más stílus, mint Russell Wilson volt. Ami Pete Corrollék számára nem biztos, hogy rossz, ők nem nagyon szerették a Wilson-wayt, és ha választani kell, akkor inkább Howell 1/9-es értéken és olcsón, mint Baker Mayfield 19 millióért egy évre (+ hosszabbítás) és harmadik napos pickért.

TRADE: 1/10 Seattle Seahawks (from Jets via Seahawks)
Drake London
WR, USC

Jets adja: 1/10
Seahawks adja: DK Metcalf + 2023-as 3. kör

Eléggé meglepne, ha Metcalf maradna Seattle-ben, a Jets pedig nagyon szeretne egy jó elkapót és nem akar kockáztatni a drafttal. Én ezt abszolút támogatom és Metcalf nagyon jó fit lehet Wilsonhoz (a másikhoz). Ami pedig a Seahawkst illeti, megússzák a nagyon drága hosszabbítást azzal az elkapóval, akit elég felemásan tudtak csak használni, a helyére pedig hoznak egy 4-5 évig olcsó, a futásblokkolásban is hasznos, nagydarab elkapót, aki első látásra kifejezetten beleillik a Carroll által támogatott offense filozófiába.

1/11 Washington Commanders
Jameson Williams
WR, Alabama

Ha lenne eszük, irányítót húznának, Carson Wentz ide vagy oda. De nem lesz, akkor meg már jöjjön a class talán legjobb elkapója, aki ugyan sérült jelenleg, de jól halad a rehabja és az általa posztolt videók után bőven elképzelhető, hogy mégsem fog kicsúszni a top 15-ből. Így végre lenne valaki a Washington rosterén, akit aluldobhat majd Wentz egy jó kis DPI-ért.

1/12 Minnesota Vikings
Tyler Linderbaum
C, Iowa

Nincs Zimmer, nem fog corner jönni, és mivel Za’Darius Smith is ott a rosteren, így a pass rusher sem tűnik valószínűnek. Egy elkapót is el tudnék képzelni, mivel Thielen kezd öregedni, de mivel a csapat jelenlegi legjobb centere az első körös bust Bradburry, így ezzel kellene kezdeni valamit. Ráadásul Linderbaum nemcsak hogy egy brutálisan tehetséges center, de tökéletesen illeni fog a McVay iskolából érkező Kevin O’Connell wide zone rendszerébe.

1/13 Houston Texans (from Browns)
Evan Neal
OT, Alabama

Alighanem kisebb szenzáció lenne, ha Neal idáig csúszna, hisz van olyan forgatókönyv, amivel a Texans az 1/3-as cetlivel is kivenné (Ekwonu-Hutch-Neal sorrendben). Ezzel együtt nem lepne meg egy nagyobb csúszás, tavaly Rashawn Slater is 1/13-as lett. Ha viszont így alakult, akkor már kihagyhatatlan itt és meg is van a csapat kezdő OT-párosa.

1/14 Baltimore Ravens
Jordan Davis
iDL, Georgia

Derek Stingley ide nagyon jó lenne, de a tavalyi év után üvegcsontú játékost nem húz a Ravens. Davis is hiányposztra jön, elég szépen nézne ki vele a fal, ha pedig pass rush vagy elkapó a cél, arra ott lesz a második nap.

1/15 Philadelphia Eagles (from Dolpins)
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Tovább már nem lehet húzni. Stingley kiváló érték itt, hiányposztra érkezik, a kérdés csak az, mennyire lesz egészséges.

1/16 New Orleans Saints (from Eagles via Colts)
Charles Cross
OT, Mississippi State

Én abszolút elhiszem, hogy Jameis Winston a jövő, vagy legalábbis azt, hogy New Orleansben így gondolják. A legnagyobb need Terron Armstead távozása után az LT, és ha már ilyen csúszás van OT poszton, akkor be is húzzák a top 10-es tehetségű Crosst.

1/17 Los Angeles Chargers
Trevor Penning
OT, Northern Iova

Na most mi legyen? A futás elleni védelem katasztrófa volt tavaly és egy Joseph-Day nem oldja meg a gondokat, ugyanakkor a támadófal jobb széle sem néz ki jól. Értékben egyértelműen az OT van előrébb és Justin Herbert érdeke is ezt szolgálja, de mindenképp kell majd a védőfal közepét is erősíteni.

1/18 Philadelphia Eagles (from Saints)
Devonte Wyatt
DL, Georgia

Elkapó sem lenne butaság, linebacker sem és pass rusher sem, de mivel az LB nem olyan értékes, a másik kettőből meg lesz jó játékos a későbbi körökben is, így jön a Cox-pótlás.

1/19 New Orleans Saints (from Eagles)
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Nem kell magyarázni: legjobb elérhető elkapó menni legrosszabb elkapósorba.

1/20 Pittsburgh Steelers
Trent McDuffie
CB, Washington

Nincs itt irányíró jó áron és ha tippelni kell, valamilyen hátsó körös pickért majd jön Jimmy Garoppolo. Nem lenne rossz itt egy pass rusher sem, de szeretik Highsmith-t Pitssburgh-ben, így akkor marad a CB-poszt. McDuffie kiváló értéken van itt és soha nem árt, ha van egy olyan cornered, aki nem évi 4 millió dolláros szintet képvisel.

1/21 New England Patriots
Jermaine Johnson
Edge, Florida State

Általában az van, hogy ha egy poszt nagyon telített, akkor a csapatok kivárnak, mert hová kapkodni. Simán kinézem, hogy Jermaine top 15-ös lesz, de ha nem, azon se csodálkoznék nagyon. Így vagy úgy, a Patriotsnak ez óriási steal egy nagy hiányposztra (bocsi, de Uche-ban nem hiszek).

1/22 Green Bay Packers (from Raiders)
Chris Olave
WR, Ohio State

Ha most sem húz egy elkapót az első körben a Packers, akkor Rodgers vonuljon vissza. Olave a legjobb elérhető ezen a poszton: remek útvonal futó, nagyon nagy a futball IQ-ja és kapásból több hozzáadott értéke lesz, mint mindenki másnak a rosteren együtt.

1/23 Arizona Cardinals
George Karlaftis
Edge, Purdue

Chandler Jones elment, JJ Watt évi 4-5 meccset bír már csak, mindenképp kell egy jó pass rusher. Karlaftis ráadásul itt már óriási stealnek is számítana.

1/24 Dallas Cowboys
Kenyon Green
G/RT, Texas A&M

Egyáltalán nem értettem, mit akar a Dallas ezzel a holtszezon teljesítménnyel. Ha Ojabo nem sérült volna meg, akkor ő lehetett volna az ember, így a pass rush marad a második napra. Egy elkapó sem lenne nagyon nagy hülyeség és ezt Jerry Jonesék is érzik, különben nem akartak volna cserélni Devante Parkerért. Végül azért esett Greenre a választás, mert La’el Collinshoz hasonlóan ő is több poszton bevethető, szükség szerint be lehet tenni guardba vagy akár a megüresedett RT posztra is.

1/25 Buffalo Bills
Andrew Booth Jr.
CB, Clemson

Egyes szakértők szerint top 10-es tehetség, másoknál inkább csak top 25-ös. Így vagy úgy, egy nagyon tehetséges cornerrel erősödne a Bills és elég brutálisan nézne ki a Booth-White-Poyer-Hyde secondary.

1/26 Tennessee Titans
Zion Johnson
G, Boston College

Az offense nagyjából rendben van, már amennyiben Dillon Radunzban látunk potenciált a fal jobb szélén. Így már csak egy top guard kell a kivágott Saffold helyére, így Derrick Henry továbbra is rohangálhat.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Lewis Cine
S, Georgia

Talán Daxton Hill jobb játékos nála, de Cine jobb fit lenne Antoine Winfield mellé. Atletikus és igazi hard hitter, remekül blitzel, ami Todd Bowles rendszerében aranyat érhet.

1/28 Green Bay Packers
Devin Lloyd
LB, Utah

Lehetne akár két elkapót is hozni, de azt kizártnak tartom, még az egy is kissé optimistának tűnik a Packerst ismerve. A támadófal- és a védőfal belsejébe már nincs értéken jó ember, papíron a CB-poszt is rendben, így a safety és az LB-sor az, ahová lehetne húzni. Talán a safety nagyobb need, de mivel a korábbi első körös Darnell Savage-ben még bíznak, illetve mivel Lloyd jobb játékos Daxton Hillnél, így hosszú idő óta először normális LB-sora lehetne a csapatnak.

1/29 Kansas City Chiefs (from Dolphins via 49ers)
Treylon Burks
WR, Arkansas

Nem egy Hill, de jó fit lesz Andy Reid támadósorába és ami most nagyon fontos a csapat szempontjából – olcsó.

1/30 Kansas City Chiefs
Daxton Hill
S, Michigan

Csak lesz egy Hill a csapatban. Jó eséllyel nem ő lesz az új Tyrann Mathieu, de egy jó kis free safety lehet belőle, ráadásul nickelben is lehet használni. Így vagy úgy, sokat dobna a secondaryn.

1/31 Cincinnati Bengals
Nakobe Dean
LB, Georgia

Jó lenne egy CB Eli Apple helyére, de itt már nem nagyon van jó értéken játékos. Dean itt abszolút BPA és a linebacker is nagy hiányposzt.

1/32 Detroit Lions (from Rams)
Kaiir Elam
CB, Florida

Ebben a scenarióban a 2023-as szezonra gyúr a csapat QB-fronton, így most nem kell senki a maradékból. Jó lenne kicserélni, mivel Deannel kiment az utolsó prospect, akiért a Lions helyében még első kört lehetett volna adni. Így jobb híján jöhet Elam, aki igazi futballcsaládból származik, jó a mentalitása és nem utolsó sorban hiányposztra jönne.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!