Connect with us

Draft

Final Mock ’23 – Balázs

Kevésbé lesz pontos, de talán pár új opciót nyit ki az ember fejében az első 5-8 pick után. Jó szórakozást.

1/1 Carolina Panthers
Bryce Young
QB, Alabama

Minden méretbeli hibája ellenére Young a class legjobb irányítója. Nem kell ezt túlgondolni.

1/2 Houston Texans
Will Levis
QB, Kentucky

Egy jó csapatból nagyon nehéz egy rosszba átülni a draftolásod után. Szerencsére Levis hozzá van már szokva a mostoha körülményekhez. Lehet, hogy nem smoke volt a nem QB draftolás, de én még inkább ebben hiszek.

TRADE 1/3 Indianapolis Colts (via ARI)
Anthony Richardson
QB, Florida

Colts adja: 1/4 + 3/86 + 2024/2
Cardinals adja: 1/3

2017 óta nem volt draftnapi pick mozgás a top5-ben. Akkor a Bears ugrott fel egy irányítóért egy helyet. A Colts most megteszi ugyanezt. Az alacsony, gyenge karú, nem túl atletikus Minshew reciproka érkezik.

1/4 Arizona Cardinals (via IND)
Will Anderson
ED, Alabama

A nagy hátracsere nem jött össze, de így is kaptak valamit és maradt nekik az első számú kiszemelt.

1/5 Seattle Seahawks (via DEN)
Jalen Carter
DT, Georgia

Sok nehéz eset fordult meg már Pete Carroll kezei alatt, de egy se volt olyan tehetséges játékos mint Carter.

1/6 Detroit Lions (via LAR)
Devon Witherspoon
CB, Illinois

A Lions stábja szereti Goffot, nem kell projekt irányító. Helyette itt van az a corner, akibe Campbell személyiségét öntötték.

1/7 Las Vegas Raiders
Christian Gonzalez
CB, Oregon

Egy Mahomes és Herbert uralta csoportban nem lehet Duke Shelley és David Long a két kezdő szélső cornered.

1/8 Atlanta Falcons
Bijan Robinson
RB, Texas

2022 novemberében, az első mock podcastban már összeraktam ezt a párosítást. Nem tágítok!

Mit tud Arthur Smith? Futójátékot összerakni egy elit back mögé. Mi Bijan Robinson? Draftolásának pillanátában top5-ös futó az NFL-ben. A London, Pitts, (Patterson) három torony mellé pedig baromi jó kiegészítő lesz a passzjátékban is.

1/9 Chicago Bears (via CAR)
Paris Johnson Jr.
OT, Ohio State

Fal kell, Johnson tud guard is lenni, akár RT-ben is ki lehet próbálni de a hosszútávú terv a bal oldal kell legyen vele.

1/10 Philadelphia Eagles (via NO)
Peter Skoronski
OT/G, Northwestern

Roseman csak falembert, elkapót és irányítót draftol az első körben. Utóbbi kettőből tele van a csapat, így jöjjön Skoronski, aki azonnal kezdő RG lesz. Egy olyan fizikális falban mint a Philly nem biztos, hogy jó ötlet a Kelce – Jurgens duó egymás mellett egy évig.

1/11 Tennessee Titans
CJ Stroud
QB, Ohio State

A Titans húzza be a class negyedik irányítóját. A Tannehill éra lassan véget ér. Stroud pedig komoly feladat elé lesz állítva, mert itt nem lesz elit fala, sem 5db első körös elkapója.

1/12 Houston Texans (via CLE)
Tyree Wilson
ED, Texas Tech

Nem tudom mennyire valós a Wilson hype és mennyire a média keze van benne. DeMeco Ryansnek azonban óriási szüksége van egy ilyen stílusú/felépítésű pass rusherre.

1/13 Green Bay Packers (via NYJ)
Broderick Jones
OT, Georgia

Ismét egy Georgia játékos, de ezúttal a támadósorba. Az elmúlt három évben többször volt melegriadó Green Bayben mint ahány meccsen Bakhtiari egészséges lett volna. Ezentúl az RT poszton is elképzelhető akár rövid, akár hosszútávon.

1/14 New England Patriots
Darnell Wright
OT, Tennessee

Trent Brown, Wright tackle duó? Fussatok bolondok! Rieff amúgy sem hosszú távú megoldás.

1/15 New York Jets (via GB)
Dalton Kincaid
TE, Utah

Elfért volna a tackle, de nem maradt (ezért is volt fontos a GB-nek a helycsere). Így jöjjön plusz egy passz opció Rodgersnek, aki egész karrierjében szeretett tight endeknek passzolni, csak ritkán volt igazán jó társa ehhez.

TRADE 1/16 Seattle Seahawks (via WAS)
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

Seahawks adja. 1/20 + 3/83 + 2024/5
Commanders adja: 1/16

Ha Geno úgy játszik ’23-ban mint tavaly, nyitva a bajnok ablak ebben a gyenge NFC-ben. A Metcalf, Lockett, JSN triót nincs NFL csapat, ami matchelni tudná, Lockett szerződése pedig jövőre az erősen cut esélyes kategóriába esik (25M cap hit).

1/17 Pittsburgh Steelers
Joey Porter Jr.
CB, Penn State

Szentimentális beállítottságú vagyok, ennek így kellett történnie a saját mockomban. Joey hazatér.

1/18 Detroit Lions
Nolan Smith
ED, Georgia

Még egy high character védő Campbell kezei alá. Hutchinson túloldalára tökéletesen illik is egy igazi speed rusher.

1/19 Tampa Bay Buccaneers
Drew Sanders
LB, Arkansas

Devin White elégedetlen, el akar menni. Lavonte David öregszik. Egy évig tanul mögöttük/mellettük a nagyon nyers, de iszonyat tehetséges Sanders, aki a minimum, hogy olyan jó blitzelő lesz mint White.

1/20 Washington Commanders (via SEA)
Emmanuel Forbes
CB, Mississippi State

A liga egyik legdominánsabb védőfala mit sem ér, ha a rosszul eldobott labdákat egyik védő sem szerzi meg. Forbes az elmúlt 6 évben (3 egyetem, 3 középiskola) 30 interceptiont jegyzett.

1/21 Los Angeles Chargers
Deonte Banks
CB, Maryland

Nincs igazán megoldás Asante Samuel túloldalára, egy AFC rájátszásba pedig nem mehetsz bele futottak még kategóriás cornerekkel.

1/22 Baltimore Ravens
DJ Turner II
CB, Michigan

Méltatlanul keveset hallunk Turnerről, pedig egy villámgyors, mégis remek corner. Marlon Humphrey-n túl pedig kezd kiürülni ez az egykoron elit corner sor.

1/23 Minnesota Vikings
Lukas Van Ness
ED, Iowa

Folytathattuk volna akár a corner rusht, de Hunter és Za’Darius jövője sem biztos a csapatnál. Van Ness pedig remek potenciállal bír, akinek nem is ártana, ha ’23-ban még nem full time kezdőként számolnának vele.

1/24 Jacksonville Jaguars
Steve Avila
G, TCU

Ben Bartch elég jó? Scherff öregszik. Avila a class legjobb, legletisztultabb passzblokkoló guardja. Lawrence-nek pedig minél több időt kell adni.

1/25 New York Giants
Quentin Johnston
WR, TCU

TCU Run! Tele a padlás 3-4. számú elkapókkal, igazi első számúnak való azonban ígéret szintjén sincs. Ezt a szerepkört legalább bele lehet látni Johnstonba. Hogy kijön-e, jó kérdés.

1/26 Dallas Cowboys
Michael Mayer
TE, Notre Dame

Nincs kezdő, Mayer ráadásul a legkomplettebb játékos a poszton idén. Lehet, hogy nem ő lesz a legjobb a classból 2026-ban, de Cowboys Super Bowl ablaka most van nyitva.

1/27 Buffalo Bills
Jack Campbell
LB, Iowa

A Billsnek nincs igazi középső linebackere, de szó szerint nincs. Campbell után pedig a 4-5. körökig kell várni, hogy a következő igazi Mike-ot megtaláljuk.

1/28 Cincinnati Bengals
Darnell Washington
TE, Georgia

Washington egy projekt játékos, de mondok valamit. Amikor a védelemnek figyelnie kell a Chase, Higgins, Boyd trióra, adjunk hozzá egy az útvonalait pontatlanul futó, de 2 méter magas, atletikus vadállatot, aki még a Mixon futásokhoz is elképesztő nagy segítség lesz. Az AFC playoffban nem 13-10-re kell nyerni, hanem 38-35-re. Adj fegyvert Burrow-nak! (Jövőre ráadásul lejár Higgins és Boyd szerződése is…)

1/29 New Orleans Saints (via SF, MIA)
Mazi Smith
DT, Michigan

Nemhogy kettő, gyakorlatilag egy igazán stabil kezdő védőfalembere sincs a fal közepére Dennis Allennek. Szerintem van jobb játékos ide Smith-nél (Benton), de körülötte kevésbé forró a levegő.

1/30 Philadelphia Eagles
Myles Murphy
ED, Clemson

Elit atléta a védőfalba. Focizni lesz ideje megtanulni, mert jelenleg csak rotációba kell ember, de hosszútávon igenis kell alapanyag.

1/31 Kansas City Chiefs
Cedric Tillman
WR, Tennessee

Mahomes sztárt csinál mindenkiből, de azért nem árt, ha nem csak harmadkategóriás srácok alkotják a támadósorát. Tillman a kevés elkapók egyike, aki nemcsak egy nagydarab X receiver, de úgy is játszik.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2023-04-26 19:02

A Raiders picknél : “Egy Mahomes és Herbert uralta csoportban”…Ez a Herbert uralom kicsit azért meglepett, mert valójában nem ural itt még ő semmit, (a csoporton belül 8-10, a Raiders ellen 3-3), persze mindig várjuk (én remélem is) aztán nem lesz ebből semmi. Maga a pick is meglepne, de meglátjuk.

Zotya
Zotya
2023-04-26 18:48

Oké, hogy az első 14 választás között kiment a top4 tackle (remélem, a valóságban nem így lesz), és így más posztra kell húzni. Na de tight end??!! Van a rosteren 2 stabil közepes, és egy tavaly draftolt fiatal is ide. Miközben DT poszton QW az egyetlen értékelhető játékos + iOL- és S posztokra is sokkal inkább ráférne az upgrade/mélyítés (de én szerintem még LB-t is előbb húznék itt, mint TE-et…)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x