Connect with us

Draft

Cserés mó(c)ka, immáron a sokadik

Célegyenesben vagyunk a játékosbörzét illetően, ám mielőtt azzal foglalkoznánk, hogy próbálunk a GM-ek fejével gondolkodni, előtte összedobtam egy “mit csinálnék a helyükben” első kört. Ha netán értetlenkednél, miért nem hívnak a general managert kereső csapatok állásinterjúra, most megkapod a választ, de ahogy a mondás is tartja: rendesen, vagy sehogy.

1/1 Jacksonville Jaguars
Trevor Lawrence
QB, Clemson

Jöhet a következő.

1/2 New York Jets
Zach Wilson
QB, BYU

Eljutottunk odáig, hogy ez legalább olyan biztos pick mint az 1/1-es.

1/3 San Francisco 49ers (from Dolphins via Texans)
Justin Fields
QB, Ohio State

Idáig érezni a füstszagot, amit a sajtó áraszt azóta, hogy a 49ers felmozgott a harmadik helyre. A média és a fogadóirodák is Mac Jonestól hangosak, és bár egyre inkább kezdem elfogadni, miért gondolják így, az előrelépést jelentő irányítót érzésem szerint Justin Fieldsnek hívják.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

1/4 Atlanta Falcons
Mac Jones
QB, Alabama

A legideálisabb forgatókönyv nyilván a lemozgás lenne atlantai részről a minél nagyobb haszon reményében, de sem Jones, sem Lance nem éri meg nálam azt, hogy jövő évi első kört is beáldozzanak érte, így a Falcons marad a helyén. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ha lecsúszik hozzád, ne válaszd ki valamelyiket.

Amikor kijött arról a bizonyos érdekellentétről a hír a GM és HC között, nem igazán értettem az okát. Az, hogy Ryanben van még két jó év, egyáltalán nem zárja ki, hogy ne lehessen QB-t választani itt. Nyilván ha Fields lenne, akkor nem kéne magyarázkodni, Jones esetében már magam mellé készítettem a törölközőt a köpetáradat ellen, de akár tetszik akár nem, ez az egyetlen jó megoldás. Lance nekem túl pontatlan, és bár hiába a tökéletes developmental quarterback, a pontosságot az esetek 99%-ban nem lehet drasztikusan fejleszteni, igaz az az 1% pont az elmúlt két évben történt meg Josh Allen és Lamar Jackson személyében.

Jó edzői munkával ennek a Falconsnak a bottom 10 közelében nem kéne lennie, így ez most vagy soha alkalom kiválasztani Ryan utódját, akit egyáltalán nem kötelező azonnal bedobni a mély vízbe. A védelemre ráférne az erősítés, de azt nem ezen a helyen éri meg.

1/5 Cincinnati Bengals
Penei Sewell
OT, Oregon

Értem, hogy most Joe Burrow Cincinnati szeme fénye, de nem kéne hagyni, hogy másodéves létére már GM feladatokat is ellásson, így a falat kell előtte biztosítani, ugyanis nem a 32 éves Riley Reiff jelenti a megváltást tavalyhoz képest.

1/6 Miami Dolphins (via Eagles)
Ja’Marr Chase
WR, LSU

Egyre erősebb a gyanú, hogy Kyle Pitts lesz itt a Dolphins választottja, már ha elérhető, de én kitartok amellett, hogy egy Chase szintű wide receivert nem hagyhatsz ott, mikor a támadósorod egy raklap végbélszármazék. Az LSU kiválósága van olyan tehetséges, hogy borzalmas coaching ellenére is tündököljön, Pitts esetében ez már annyira nem igaz.

TRADE 1/7 Denver Broncos (from Lions)
Trey Lance
QB, North Dakota State

1/9 + 3/71 + 2022/2 az 1/7-ért

Nem kedvelem Lance-t, de egyrészt nagyon meg akarják versenyeztetni Lockot, másrészt lényegesen olcsóbban lehetne érte felmozogni a Lions helyére, mint a Falconséra, ennyit megérhet. Nagyon kellene egy potens QB-játék mert ez a roster már majdhogynem készen van, talán Lance stílusa jelenti a hiányzó láncszemet. Vagy nem.

A Lionsban annyi lyuk van, hogy megszámolni is nehéz, oda jól jön az extra tőke, és csak két helyet kell feladni ezért.

TRADE 1/8 Arizona Cardinals (via Panthers)
Kyle Pitts
TE, Florida

1/16 + 2/49 + 2022/2 az 1/8-ért

Akármennyire is furcsa, de Arizonában most bizony a Lombardi-trófeát tűzték ki célul – vélhetően csak ez mentheti meg a Kingsbury-Keim duót a guillotine alól. Annyi a különbség a Broncoshoz képest, hogy itt már megvan az az irányító, akire támaszkodnának, csak ki kéne belőle hozni az állatot. Ezt pedig egy Pittshez hasonló mismatch által könnyen el lehet érni, így ha van rá esély, hogy túljut a Dolphinson, valószínűleg egyből nyúlnak a telefonért a war roomban.

A Panthers is esélyes lehetne Pittsre adott esetben, de szerintem ahogy a Lionsnál, úgy itt is a tehetségek hiánya a legnagyobb probléma, egy ilyen cserével még azért bőven tudnak a hiányposztjaikra jó játékost húzni a Cards helyén, és szereztek extra tőkét is mellé.

1/9 Detroit Lions (from Broncos)
Patrick Surtain II
CB, Alabama

Ahogy írtam fentebb, hiányosságokból van bőven, de mivel Detroitban most mindenki 2-3 évre előre tekint, ez ideális forgatókönyv egy cornerback drafthoz. Az elmúlt években ugyanis kevés kivételtől eltekintve még a legjobb játékosok is nagyon lassan veszik fel a ritmust ezen a poszton, ezt Michiganben már megtapasztalták Jeff Okudah-val. Jövőre viszont már beérhet ez a duó, és ez sokkal nagyobb előrelépést jelentene, mintha egy elkapó vagy támadó falember érkezne, főleg egy ilyen mély classban.

1/10 Dallas Cowboys
Jaycee Horn
CB, South Carolina

Dallasban ettől az érveléstől nyilván nem boldogok, de szomorkodásra nincs ok, Horn szépen lassan mászik fel a big boardokon, és ha Richard Sherman és Tre’Davious White is az egekig magasztal valakit, akkor annak talán lehet hinni. Brett Kollman összeszedte, hogy a college football legutóbbi éveinek kiemelkedő elkapóival egyaránt dolga volt, és nem okozott csalódást. Egy szó mint száz, Horn baromi jó játékos.

1/11 New York Giants
Rashawn Slater
OL, Northwestern

Felemás gondolataim vannak erről a választásról, hiszen Gettleman az utóbbi években nem győzi belapátolni a magas draftpickeket a támadófalba, de ha egyszer nem válnak be, akkor nincs értelme magukat győzködni róluk, és próbálkozni kell tovább. Most is ez a helyzet, Slater posztja lényegtelen, guardként is hasznos lenne, ha tackle-ként nem lenne olyan jó. Jövőre három játékos szerződése is lejár a kezdőből, már csak ezért is érdemes lehet a pótláson gondolkodni. A Giants célja 2021-ben kideríteni, hogy Daniel Jones játékában mi a maximum, ennek meg alá kell tenni mindent.

1/12 Philadelphia Eagles (from Dolphins via 49ers)
DeVonta Smith
WR, Alabama

Zsinórban harmadik évben is egy magasan kiválasztott elkapó talán hoaxnak tűnhet, de ebben a forgatókönyvben ez adja magát a két CB kiválásával. Embere válogatja, hogy a két Alabama-kiválóság közül kit értékel jobbra, én azért Smith-t vinném, mert kevésbé rizikós, és freshmanként még együtt focizott Hurtsszel Tuscaloosában.

1/13 Los Angeles Chargers
Jaylen Waddle
WR, Alabama

Tom Telesco első körös pickjei mostanában úgy néznek ki, hogy adott évi draft csúszóját szépen kiválasztja a saját helyén. Ez idén Waddle lenne, mert bár Herbertnek mindegy volt, hogy kinek dobál tavaly, azért nem árt minőséget is biztosítani számára. Három éve nézik tátott szájjal mit művel ellenük a Mahomes-Hill duó, most összehozták a saját verziójukat – és legalább olyan hatékony lehet, mint a Chiefs párosa.

1/14 Minnesota Vikings
Alijah Vera-Tucker
OL, USC

Nála is igazából lényegtelen mi a posztja, bármelyiken erősítést jelent a Vikings falában. A free agency tevékenységet látva egyre inkább leszűkül a pick egy OL választásra, nem érzem hogy lenne itt kihagyhatatlan prospect.

1/15 New England Patriots
Micah Parsons
LB, Penn State

Tudom, tudom, linebacker meg első kör, ráadásul top 15 az nem a modernebb felfogás, de ötletem sincs mit kellene ezzel a Patriotsszal csinálni, ha nincs bent irányító. Belichick nem fél berántani “értéktelenebb” posztra játékosokat magasan, és Parsonsnak nem tudom van-e ideálisabb hely a Patsnél. Ezzel meg is tettünk egy nagy kört, mert a januári mockokhoz képest egyre távolabbnak tűnt ez a pick, de a célegyenesben csak visszatérünk ide.

1/16 Carolina Panthers (from Cardinals)
Teven Jenkins
OT, Oklahoma State

Ha megkérdezik, hogy Slater és Jenkins + két 2. kör közé tegyek relációs jelet, akkor utóbbi felé nézne a kacsacsőr. Moton személyében már van RT a csapatban, de ezen poszton kívül semmi nincs a falban jóformán, szóval valamelyiküket még így is megéri beáldozni egy oldalváltásra. Darnold hajlamos szellemeket látni, ezt meg kell akadályozni egy normális támadófallal.

1/17 Las Vegas Raiders
Trevon Moehrig
S, TCU

Jenkinst a jóisten is a Raidershez teremtette a mock draftokban, és nem sok hiányzott hozzá. Más OT nem tetszik itt, hátramozgáson gondolkodtam, de nem találtam sem okot adó játékost, sem okot kereső csapatot egy ügylethez, szóval marad a helyén Mayock, és szokásához hűen beszédtémát ad az első körben. Mind poszt és mind játékos is reachnek tűnhet, de ne csodálkozz a rossz védelmeden, ha Jeff Heath pályára kerülhet. Nemrég visszahozták Karl Josephet, de miután már egyszer ez a stáb nem marasztalta, nem érzem megoldottnak a posztot. Bármennyire is divat belerúgni Grudenbe, az offense-zel remek munkát végez fejlesztés terén, így a védelmet helyezném előtérbe, ha nincs Jenkins.

1/18 Miami Dolphins
Jaelan Phillips
Edge, Miami

Nem tudom figyelmen kívül hagyni sajnos korábbi döntését, miszerint a sorozatos agyrázkódások miatt egyszer már otthagyta a focit, és Isaiah Wilson után már kétszer is meggondolják a csapatok, hogy bizonytalan elkötelezettségű játékosokat válasszanak ki. Phillips viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy kezd biztosabb lenni a jövőjét illetően, és mivel a legtehetségesebb passzsiettető az idei felhozatalban, valószínűleg több csapat is ezerrel mozgósítja magát, hogy minél többet derítsen ki erről. Ha csak abból indulunk ki, hogy Brian Flores volt egy azon három HC közül, akik megnézték a Pro Dayét (Belichick és Judge mellett), akkor talán úgy érezzük, hogy szeretnék városon belül tartani Phillipset. Nem tudom őket hibáztatni.

1/19 Washington Football Team
Rashod Bateman
WR, Minnesota

A fővárosban nagyon szeretnének új irányítót, de erre most nem volt esélyük az első körben, így mindent megtesznek, hogy Fitzpatricknak minél jobb környezetet biztosítsanak. A két töpszli elkapó mellé remekül illene Bateman, én nagyon kedvelem a játékát, és a tavalyi ligautolsó támadósoron nem ártana egy ilyen lépés.

1/20 Chicago Bears
Caleb Farley
CB, Virginia Tech

Óriási riadalmat váltott ki Chicago lakosságában, hogy egy korábbi Virginia Tech cornerback távozott a futballcsapatból, de mindenki megnyugodhat, hozok egy másikat. Nem tartom kizártnak, hogy akár az első körből is kicsúszhat a műtétből lábadozó játékos, de ha van egy csapat, amely Robert Quinnek is képes 5 évre 70 millió dollárt adni, ott pont nem érdekel senkit holmi sérülésre hajlamosság.

TRADE 1/21 Green Bay Packers (from Colts)
Greg Newsome II
CB, Northwestern

1/29 + 3/92 + 4/142 az 1/21-ért

Van két general manager, aki nem szeret a saját draftpickjével választani az első körben, az egyik Chris Ballard, aki mindig hátra, a másik Brian Gutekunst, aki jobbára előre mozog. Mit ad isten, most megtalálták egymást egy trade-re, bár a Coltsnál lehet csalódottak, hogy nem az általuk imádott második körbe szereztek plusz választási lehetőséget, de talán túlélik.

Green Bayben tavaly a teljes NFL-társadalom láthatta, ahogy Kevin Kingen elmegy a Super Bowlért vívott csata, és ha tényleg a Brandon Staley által kitaposott utat akarják járni Joe Barryvel a védelem élén, oda kelleni fog egy bika secondary. Ez már majdhogynem kész, a hiányzó cornerbacket most szállítom ehhez. Amíg nálad van az MVP, addig nem a támadósoron kell jajveszékelni, főleg hogy a Packersnél elég jó az OL-képzés évek óta.

1/22 Tennessee Titans
Christian Darrisaw
OT, Virginia Tech

Tavaly úgy gondolták, hogy Jack Conklint pótolni kell, ezért egy RT-nek szánt játékost választottak az első körben. Mind ismerjük Wilson sztoriját, lényeg, hogy ez a poszt továbbra is megoldatlan, Kendall Lamm ide vagy oda. Nem látom miért ne próbálnák meg még egyszer ugyanitt orvosolni a problémát.

1/23 New York Jets (from Seattle Seahawks)
Azeez Ojulari
Edge, Georgia

Robert Saleh már majdnem elvesztette az állását San Franciscóban, amikor összeállt egy olyan védőfal, ami képes volt terrorban tartani az ellenfél irányítóját. Ha nem akarja még egyszer átélni ezt, akkor most előre megteszi ezt a lépést. Időtlen idők óta nem létezik szélső passzsiettetés a Jetsnél, de érdemi erősítés soha nem is érkezett megoldani ezt a problémát, amikor igen, akkor Barr inkább felbontotta az egyezséget. Most Carl Lawsonnal és Ojularival ez talán kellő méretű sebtapasz lesz erre a hegre, rajta kívül ugyanis már nincs igazán képzett passzsiettető a boardon.

1/24 Pittsburgh Steelers
Samuel Cosmi
OT, Texas

Nagyon gyanús a csend Villanueva körül, talán nem véletlen, hogy a Steelers még nem hozta vissza, valószínűleg tudhatnak valamit. A csapat elkötelezte magát Roethlisbergerhez 2021-ben, ennél fogva akkor egy most vagy soha évre kell erősíteni, aminél az offensive tackle kell élvezzen prioritást.

1/25 Jacksonville Jaguars (from Rams)
Christian Barmore
iDL, Alabama

Borzasztóan unom már ezt a picket, de egyszerűen nem tudok ide jobbat. Barmore kapcsán megoszlanak a vélemények, állítólag vannak olyan stábok amelyek top 15 játékosnak gondolják, mások meg csak második napra. Én maradok annál az Urban Meyer nyilatkozatnál, hogy a védőfalat mindenképp meg akarja erősíteni, erre meg nála jobb játékost nem tud itt szerezni.

1/26 Cleveland Browns
Terrace Marshall Jr.
WR, LSU

Clevelandben iszonyatosan ciki, ha elkapóként nem az LSU-ra jártál focázni, Joe Burrow mindjárt cserét is kér. Viccet félre téve, ez a Browns most nem csak jól néz ki, hanem ténylegesen eredményes is. A free agency egyik legjobb munkáját végezte Andrew Berry, kevés hiányposzt maradt a rosteren. A WR poszt kicsit homályba veszett egy need listán, pedig Odell Beckham Jr. bármennyire is fáj leírni, de nem jelent életbiztosítást akár sérülés, akár az ismét felerősödő trade-pletykák miatt. Most minden szuper az organizációban, de nem árt leszállni a földre: hamarosan dönteni kell Baker Mayfield sorsáról is, ebben Marshall elég sokat segíthet, remélhetőleg pozitív értelemben.

1/27 Baltimore Ravens
Landon Dickerson
C, Alabama

Ő sem a legbiztosabb prospect az idei évben, de túl sokat bukhat a Ravens játékrendszere gyenge támadófallal ahhoz, hogy Dickersont ne merjék megkockáztatni. A franchise és az egyetem jó viszonya régre nyúl vissza, talán többet tudhatnak Dickerson állapotáról mint bárki más a ligában, ha úgy ítélik meg, akkor ez a való életben is megtörténhet.

1/28 New Orleans Saints
Rondale Moore
WR, Purdue

Az egyik podcastünkben kifejtettem a kételyeimet a fegyvernek aposztrofált elkapókról, de Moore még épp a határvonal előtt van. Brutális Pro Dayen van túl, ha netán valakinek kétségei voltak az atlétikai attribútumait illetően, az most kihúzhatta ezeket a jegyzeteiből. Hosszú évek után Brees nélkül vág neki Sean Payton az újabb gyűrűért való hadjáratának, gyengébb irányítóknak pedig nem árt jobb opciókat biztosítani.

1/29 Indianapolis Colts (from Packers)
Elijah Moore
WR, Ole Miss

Sajnos vagy sem, Carson Wentz-cel kell nekimenni a Lombardiért. Ballardék filozófiája eléggé eltér az NFL-trendektől, így nagyon nehéz az ő fejükkel gondolkodni, de abban talán egyetértünk, hogy az elkapókon lehet és kell is javítani. A Parris Campbell-projekt nem vált be, képtelen egészséges maradni, akkor meg kell próbálni egy másik játékossal, hátha. Moore megadhatja azt egyben, amit külön várnak Campbelltől, JJ Nelsontól és Zach Pascaltól is Indyben.

1/30 Buffalo Bills
Alex Leatherwood
G, Alabama

A Bills két játékost leszámítva egyben tartotta a tavalyi kezdőt, és szeretnék a következő lépcsőfokot elérni. Ennél fogva olyan játékosban gondolkodok, aki nem szorul fejlesztésre, nem szorul időre a produktivitáshoz, hanem már az első edzésen is szintet emel a kezdőn. Megosztó lehet, de nekem Leatherwood abszolút ilyen. A futójáték tavaly borzalmas volt, mert nem kapta meg az aktuális running back a támogatást a támadófaltól, ebben Leatherwood egyértelműen a felső polc az OL-classban. Bár a kétely vele kapcsolatban az, hogy a fal belsején lehet jövője, Buffalóban ennek kifejezetten örülnek, mert oda kéne nagyon egy jobb játékos a jelenlegieknél. De hogy így hogy lesz passzsiettetés, azt ne kérdezzétek…

1/31 Kansas City Chiefs
Jeremiah Owusu-Koramoah
LB, Notre Dame

Akármennyire is abszurd, hogy JOK lecsúszik idáig, most már másodjára is megtörtént velem. Amennyiben így lenne, a Chiefsnél sprintelnek a cetlivel a pódium felé. A sokoldalúság sok esetben előny, de a példák nem erre engednek következtetni, gondoljunk csak tavaly Isaiah Simmonsra, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha tényleg komoly csúszásba indulna a Notre Dame védője. Tight end játékban erős csoportban és konferenciában van a Chiefs, ennek levédekezésére ez egy remek lehetőség lehet.

1/32 Tampa Bay Buccaneers
Kwity Paye
Edge, Michigan

Az idei szélső passzsiettetőkkel az a baj, hogy hiába bírnak olyan fizikai attribútumokkal, mint akiket laboratóriumban tenyésztettek, borzasztóan képzetlenek. Ez a Buccaneersnek pont kapóra jön: Todd Bowles imádja atlétákkal feltölteni a védelmét, akiket fokozatosan csiszol úgy, hogy minél jobban illeszkedjenek a sémába. Ráadásul mivel a csapat ugyanazzal az edge párossal rohamozza az ellenfelet 2021-ben is, így bőven lenne idő egy újoncot nevelgetni. Hogy ez most ő vagy Oweh legyen, nekem a két játékos szinte ugyanaz, a tapasztalat viszont a michigani mellett szól, így ez döntött.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!