Connect with us

Draft

Final Mock – Alatriste

A nem túl régi közös után itt a végleges saját mockom is. A hírek szerint a GM-ek big boardja sok helyen merőben eltér a konszenzus listáktól, ez néha meg is látszódik majd a választásaim során. 

[quote]Ne feledjétek, ma éjjel a Tribünnel közösen ÉLŐ DRAFT SHOW-t tartunk videós, virtuális formában, tehát közvetítjük a draft történéseit és egyből értékelünk is minden egyes picket! A felvezetés 0:30-kor kezdődik, a draft pedig 2-kor! Tartsatok velünk facebookon, youtube-on vagy itt az oldalon![/quote]

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Nagyon sokat gondolkodtam egy blockbuster cserén, de ebben a mockban próbálok reális opciókat felvázolni. Abba pedig nem fér bele, hogy a Bengals ne vigye ki Joe-t.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

Szerintem fog kapni a csapat ajánlatot és akár el is gondolkoznak majd a front office tagjai a QB pickben, de végül sem az ajánlatok nem lesznek elég erősek, sem a vágy, hogy egy év után kidobják a Haskins projektet. Young pedig a következő évek egyik legjobb pass rushere lehet.

 TRADE 1/3 Los Angeles Chargers
 Justin Herbert
 QB, Oregon
  • Lions adja: 1/3
  • Chargers adja: 1/6 + 2/37

Herbert, méghozzá feltrade-del? Egyre közelebb az esemény és egyre több az olyan hang, hogy hiába Tagovailoa gyógyulása, a csapatok nem mernek rizikóztatni így, hogy nem tudták a saját orvosi stábjukkal megnézni a játékost. Tyrod Taylor nem az a QB, akivel Super Bowlba lehet jutni vagy megtölteni egy amúgy kb mindig félig üres stadiont. Herbert azon irányító mintapéldája, amiért oda vannak a GM-ek. Magas, jó felépítésű, ágyú karja van. Nem egy kész projekt még? Semmi baj, Taylor viszi a csapatot novemberig, aztán amikor jön 3 vereség egymás után, majd bekiabálják az újoncot. Teszem hozzá sok szakértővel ellentétben én nem jósolok Justinnak olyan sötét karrierívet.

 1/4 New York Giants
 Jerry Jeudy  
 WR, Alabama

A franchise irányító megvan(?), hát gyerünk és próbáld meg kihozni belőle a rejtett képességeket. A támadófalba is jöhetne erősítés, de Solder túl drága ahhoz, hogy lecseréljék, RT képességekkel bíró srác pedig később is lesz. Jeudy megítélese is liftezik az egész offseasonban, de továbbra is úgy gondolom, hogy a class legjobb elkapója az Alabama volt játékosa.

 1/5 Miami Dolphins
 Andrew Thomas 
 OT, Georgia

Tua még nekik is túl kockázatos, arról nem is beszélve, hogy nem lenne okos egy kérdéses egészségű irányítót emögé a támadófal mögé betenni. Szerintem Thomas a class legjobb tackle-je és az egyetlen kérdés nélkül day1-on vakoldalra rakható játékosa. Nem ő volt a felmérők sztárja, de egy LT-től azt várod el, hogy biztonságot adjon a passz szituációknál, amiben Andrew a legjobb szerintem. Nem lennék meglepve, ha ő volna az elsőként elkelő falember a valóságban is.

 1/6 Detroit Lions
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Álom szcenárió, ami kis szerencsével tényleg össze is jöhet. Slay távozott, de jön a class talán legbiztosabb választása. Ilyen kvalitású CB 2-3 évente jön ki az egyetemekről. Azonnali All-Pro potenciál van a srácban, amire nagy szüksége lesz a Lions secondaryjének.

 TRADE 1/7 New York Jets 
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa
  • Panthers adja: 1/7
  • Jets adja: 1/11 + 3/79 + 2021/4

Nem alakult túl jól az eddigi időszak a Jets számára. Kiment már egy top elkapó és egy tackle is. Ha nem cserélnek fel a Pantherst is beleértve a következő 4 csapatban benne van, hogy az összes bent lévő játékost kiviszik. Wirfs ha kell, karrierje elején játszhat guardban egy évet, hogy aztán később átvegye a vak oldali tackle posztot. Ahogy anno Tunsilnál is csinálta a Dolphins, de Fant helye nem az a megingathatatlan kategória nálam. Bárhova is teszik Wirfst talán meghozza azt a fajta fejlődést a támadófalban, aminek hatására Darnold végig tud végre játszani egy szezont egészségesen. Elkapó később is jöhet, de potencionális vak oldali tackle kevés van.

 1/8 Arizona Cardinals
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Humphries zsebe kitömve, így ide talán nem is kell első perces LT potenciállal bíró játékos. A Hopkins trade rablás keretein belül elkapó már érkezett. Egy jó RT viszont nagyon is elférne a csapatba. Wills pont RT volt egyetemen (igen, sokszor a balkezes Tua előtt kvázi vak oldali tackle). A Cardinals mindent megtett, hogy Murray csilloghasson, most már csak a másodéves irányítón múlik, mit hoz ki egy ilyen támadósorból.

 1/9 Jacksonville Jaguars
 CeeDee Lamb 
 WR, Oklahoma

Az alap szituáció ugyanaz, mint eddig. Meg kell próbálni kiaknázni a fiatal irányítóban lévő tehetséget. Vagy próbáljuk meg jobban megvédeni, vagy adjunk neki fegyvereket. Mivel a top OT prospectek elkeltek, jöjjön Minshew első számú elkapója. Charknak megvan a sebessége a pálya magnyújtásához, így még egy gyorsléptű srác nem annyira passzolna ide (Ruggs) mintsem egy stabilabb catcher.

 TRADE 1/10 Atlanta Falcons
 CJ Henderson 
 CB, Florida
  • Browns adja: 1/10 + 3/97 (comp)
  • Falcons adja: 1/16 + 2/47

A Falcons a hírek szerint nagyon szeretne felmozogni amit most a Brownsszal ütnek nyélbe, akik szintén lemaradtak a jobb tackle-ökről, így talán megéri nekik a hátramenni cserébe a másfél körös felmozgás a második napra. A Falcons corner sora nem az a kategória, amivel ki lehet állni 2020-ban egy szezonra, így nagyon kellett nekik egy első számú cornerback potenciállal rendelkező sárc.

 1/11 Carolina Panthers
 Javon Kinlaw  
 iDL, South Carolina

Hátracsere után is kihúzhatták a legszimpatikusabb játékost a legnagyobb needre. Brown még mindig bent van, de a Kinlawban rejlő potenciál nálam a stabilabb, de kisebb plafonnal rendelkező Brown fölé emeli. Shorttal párban az NFL egyik legjobb belső védőfal duóját alkothatják.

 TRADE 1/12 Miami Dolphins
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama
  • Raiders adja: 1/12
  • Dolphins adja: 1/18 + 2/56

A top pickkel még rizikós lett volna, itt azonban már megéri kihúzni Tuát. A vezetőség talán nekivágott volna a 2020-as szezonnak Fitzpatrickkal, azonban a csúszásra muszály volt reagálniuk. Tua pedig akkor kerül be a kezdőbe, amikor teljesen készen nem áll. Addig Ryan vezeti az egységet.

 1/13 San Francisco 49ers
 Henry Ruggs III 
 WR, Alabama

Deebo Samuel, George Kittle, Henry Ruggs és Shanahan futójátéka. Mi ez, ha nem az egyik legizgalmasabb offense az egész ligában? Aki nem tud egy fordulóban mérkőzést választani, nyugodtan kapcsoljon a 49ers meccsére és nem fog rosszul szórakozni.

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Kristian Fulton 
 CB, LSU

Jött Gronk, ezek után akár forfeit is lehetne a pick. Mindenesetre több fegyver már nem kell Bradynek. A támadófalba jöhetne erősítés, de ez picit reach volna még itt, így kihúzzák a class harmadik legjobb cornerét. Nem jó ez az állomány. Legalábbis biztosan nem annyira, hogy egy magas első számú corner potenciállal rendelkező tehetség ne férne be.

 1/15 Denver Broncos
 Isaiah Simmons
 LB, Clemson

Továbbra is úgy látom, hogy Simmons később fog elkelni, mint azt a média jósolja. Kevés NFL-koordinátor tud mit kezdeni egy ilyen defensive weaponnel. Vic Fangio viszont az egyik ilyen lehet.

 1/16 Cleveland Browns
 Patrick Queen
 LB, LSU

Rossz ránézni erre a LB sorra. Queen egyből az egység legjobbja lesz és nagy segítség lesz akár coverage területen, akár az olyan dinamikus futójáékok ellen, mint amilyet a Ravens is futtat.

 1/17 Dallas Cowboys
 Cesar Ruiz 
 iOL, Michigan

Nem kevesebbet vesztett az egység, mint a liga legjobb centerét. Bár Ruiz azért messze nem az a tehetségi szint, mint Frederick volt, a class legjobb és egyetlen igazán kiemelkedő belső támadófal prospectje. Míg CB-t második körben is lehet találni, mert relatív kicsi a szakadék a most és az egy körrel későbbi prospectek között, Ruiz után sokat kell görgetni a következő iOL játékosig. Habár reachnek tűnhet ilyen korán a kereslet miatt, biztos vagyok benne, hogy hamar fog elkellni Ruiz élőben is.

 1/18 Las Vegas Raiders
 Tee Higgins
 WR, Clemson

A csere következtében két pickje lett egymás után a Raidersnek, akik a hátracsere után is még kihúzhatják a számukra leginkább tetsző elkapót. A csapatban vannak ügyes wide receiverek, de nincs egy igazán no1-nak való. Higgins ezt orvosolhatja.

 1/19 Las Vegas Raiders
 Jaylon Johnson
 CB, Utah

A második pickkel pedig megjön a secondary következő alappillére. Johnson szintén olyan játékos, akit a média kevesebbet emleget első körben, de a csapatok megítélésében talán előrébb lehet. Johnson remek atléta, akinek potenciális lockdown corner van a játékában.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Derrick Brown
 iDL, Auburn 

Az itt már komoly csúszónak számító Brown is kikerül a boardról. Az Auburn sztárja ha kicsit szerintem túl is van értékelve, ezen a picken már bőven jó húzásnak számít. A futójáték elleni védekezésben azonnal komoly tényező lehet és bár a pass rush képessége talán nem olyan magas, egy jó frontban bőven veszélyes lehet akár az irányítóra is.

 1/21 Philadelphia Eagles
 Denzel Mims 
 WR, Baylor

Jeffery és Jackson egészsége és talán szavatossága is kérdéses, a tavalyi Arcega-Whiteside meg korántsem biztos pont. Érkezik a következő X elkapó Wentz mellé, aki bár időnként elejt pár labdát, Agholor szintjére azért nem esik le, de olyan bravúros elkapásokra is képes, amikre talán a class egyik másik játékosa sem.

 
 1/22 Minnesota Vikings
 Josh Jones 
 OT, Houston

Elkapó is szóbajöhetne, de ez a csapat már évek óta attól szenved, hogy nem tudja se kellően megvédei Cousinst, se támogatni a futást. Jones akár guardba, is kezdheti karrierjét vagy a fal bármelyik szélén.

 1/23 New England Patriots
 K'Lavon Chaisson
 Edge, LSU

Ha már nyomod, told fullba a kretént. – Tartja az ősi dakota közmondás. Ha nem volt a Patriots számára prioritás egy top irányító megszerzése, akkor a zavarosba már nem kezdenek el halászni. Jön Stidham, vagy valami meglepetés, de itt most inkább megerősítik a pass rusher részlegét a csapatnak.

 1/24 New Orleans Saints
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

Az egység legjobb játékosa, Davis öregszik és mögötte nincs olyan, akit bátran be lehetne tenni a helyére. Anzalone jó társ egy jó játékos mellett. Murray pedig lehet a következő időszak playcallere a védelemben.

 1/25 Minnesota Vikings
 AJ Terrell
 CB, Clemson

A kezdő sor összes cornere távozott. Muszáj az erősítés. Terrell talán a legjobb elérhető játékos a poszton.

 1/26 Miami Dolphins
 Xavier McKinney
 S, Alabama

A támadósor kezd alakulni, de a védelemre még ráfér az erősítés. McKinney mindent tud, amit egy safetynek kell. A védelem egyik maghatározó játékosa lehet már az első meccstől kezdve.

 1/27 Seattle Seahawks
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Magas fizikális corner. Tipikus Seahawks pick. Ennél már csak az sablonosabb, ha kitrade-elne a csapat az első körből.

 TRADE 1/28 Detroit Lions
 A.J. Epenesa
 EDGE, Iowa
  • Ravens adja: 1/28
  • Lions adja: 2/35 + 4/109

A Ravensnek se értékes belső falember, se linebacker nem maradt, így bármit kapnak jól jön. A negyedik kör eleji pick ráadásul nem is rossz érték a pár helyes lecseréért. Epenesa nagyon illene Patricia védelmébe, akik nem kockáztatták, hogy kimegy az egyik fő kiszemeltjük. Prove it év van, ilyenkor kicsit kockáztatni kell és az 1/3-ról való hátracsere miatt még így is van pickjük a második kör elején.

 1/29 Tennessee Titans
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Becton volt sokkal fentebb is a boardokon, mint az első kör vége. Azt a magasra nyúló hype-ot már akkor sem értettem teljesen, de az első kör végén már talán megéri kivinni. A csúszásában benne lehet a nemrég kiderült drog ügye is. Becton itt RT-ben játszhatna és a futójátékban már első perctől kezdve komoly segítség lehet. A pass setjét pedig igyekezni kell minél hamarabb rendberakni.

 TRADE 1/30 Indianapolis Colts
 Jordan Love 
 QB, Utah State
  • Packers adja: 1/30
  • Colts adja: 2/34 + 4/122

Gutekunst imád cserélni. A Packers az irányítása alatt mindig mozgott az első körben. A negyedik körös pick megéri a 4 helyes hátramozgást. A Colts pedig nem merte kivárni, hogy más trade-eljen be Love ötödik éves opciójáért.

 1/31 San Francisco 49ers
 Ross Blacklock
 DT, TCU

Buckner elment, de a brutális védőfalat szeretné fenntartani a 49ers. Blacklock messze nem olyan nagy tehetség, mint az Indianapolisba költöző elődje, de ebbe a falba ilyen jó társak mellett ő is kifejezetten produktív karrier elé nézhet.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Jeff Gladney
 CB, TCU

Texas Christian University run! Blacklock után gyorsan elkel korábbi csapattársa is. A Chiefs legnagyobb needje egy corner, amit a kissé csúszásnak indult Gladney-vel próbálnak megoldani.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!