Connect with us

Draft

Final Mock – Áron

A draftban azt szeretem igazán, hogy mikor elérkezek az első körhöz azt hiszem, hogy tudom, mi fog történni. Aztán arcul csap a valóság és már a negyedik picknél borul minden. Az idei évben egyáltalán nincs így, rengeteg forgatókönyvet eltudok képzelni, talán az elmúlt évek legkiszámíthatatlanabb draftja lehet az idei. Az a hír járja, hogy a házi mock draft bajnokságban Danit még nem győzték le, így külső szereplőként megpróbálkozom idén ezzel a feladattal.

[quote]Ne feledjétek, ma éjjel ÉLŐ DRAFT SHOW-t tartunk videós, virtuális formában, tehát közvetítjük a draft történéseit és egyből értékelünk is minden egyes picket! A felvezetés 0:30-kor kezdődik, a draft pedig 2-kor! Tartsatok velünk facebookon, youtube-on vagy itt az oldalon![/quote]

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Joe Burrow egy fantasztikus prospect és élvezet volt nézni, ahogy a szezonban mérkőzésről-mérkőzésre feszegette a képességeinek a határait. Ugyan vannak olyan hangok, akik egy éves csodának tartják őt és ha nem is Cincinnati a legideálisabb hely Burrow számára, szerintem rájuk fog cáfolni.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a korszakos tehetségeket, mint Chase Young, nem hagyják bent a csapatok és véleményem szerint ez most sem lesz másképp. Bár csak halkan jegyzem meg, én itt kivinném Tua Tagovailoa-t, mivel nem bízom Haskinsben.

 1/3 Detroit Lions
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Nem igazán lesz nagy mozgolódás a draft elején, így hiába próbál majd lecserélni a Lions, nem igazán fog tudni. Okudah nagyon gyorsan a posztja legjobbjai közé fog tartozni, így tökéletes választás egy passzorientált ligába, és egy olyan csoportba, ahol olyan QB-k irányítanak, mint Aaron Rodgers, Kirk Cousins, Mitch Tru…

 1/4 New York Giants
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Dave Gettleman tavaly kiválasztotta a franchise irányítóját Daniel Jonest, így itt az ideje, hogy megvédjék. Wirfs szerintem jobban illik a Giants rendszerébe, mint Wills, vagy hatalmas méretekkel rendelkező Becton.

 1/5 Miami Dolphins
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Az egész tankolás története Tuaval kezdődött Miamiban, és én nem hiszek abban, hogy a sérülése elrettentené őket. Könnyen elképzelhető, hogy akár fel is tradelnek a franchise irányítójukért, de valószínűleg nem lesz rá szükségük.

 1/6 Los Angeles Chargers
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Az egész draftot meghatározhatja, hogy a Chargers akar-e irányítót draftolni. Én sokakkal ellentétben elhiszem nekik, hogy Tyrod Taylorra voksoltak és ebben az esetben támadófalembert kell választaniuk, Jedrick Wills pedig hatalmas erősítés lesz.

 1/7 Carolina Panthers
 Isaiah Simmons
 LB/S, Clemson

Simmons egyik legnagyobb problémája az lehet, hogy nem igazán lesz pozíciója az NFL-ben. Bármennyire furcsán hangzik, Luke Kuechly is alulméretezettként érkezett a ligába és a Panthers lehet az a csapat, amelyik képes lesz kihasználni Simmons sokoldalúságát.

 1/8 TRADE Atlanta Falcons
 CJ Henderson
 CB, Florida

Abban biztos vagyok, hogy a Falcons fel fog cserélni, de nem passzsiettetőért, hanem a class második legjobb corneréért, CJ Hendersonért.

 1/9 Jacksonville Jaguars
 Derrick Brown
 iDL, Auburn

Jaguars szétrobbantotta a védelmét és elkezdte építeni a jövő csapatát. Mivel a stábban nem igazán történtek változások és ez által filozófiaváltás sem, így számomra nagyon könnyen elképzelhető, hogy ha lehetőségük lesz rá, elviszik a futás ellen jól védekező Brownt.

 1/10 Cleveland Browns
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Browns legnagyobb hiányposztja a tackle és rájuk jellemző módon a legrizikósabb, de legnagyobb plafonnal rendelkező játékost választják, aki nem más mint Becton.

 1/11 TRADE Denver Broncos
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama

Egyre izgalmasabb támadósor épül Denverben és bőven lehetett hallani pletykákat arról, hogy Jeudy a kiszemeltjük, de erre csak akkor van esély, ha feljebb mozognak. Courtland Sutton mellett tökéletes fit lenne és Drew Lock számára is egészen kiváló személyzetet teremtenének ezáltal.

 1/12 Las Vegas Raiders
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma

A Raiders legnagyobb hiányposztja az elkapó az idei évben, szerencséjükre nagyon könnyen megoldhatják ezt a problémát. CeeDee Lamb egészen elképesztő dolgokra képes elkapás után és közben, az ő személyében Gruden megtalálhatja az első számú elkapóját.

 1/13 San Francisco 49ers
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

Szerintem ha Jeudy és Lamb már nem lesz elérhető John Lynch számára, akkor nem fog itt érkezni Henry Ruggs, ugyanis Deebo Samuel teljes mértékben ellátja azt a szerepkört, amit az Alabama elkapója tudna. Könnyen elképzelhető itt akár egy hátracsere is, de ebben az esetben a bevált recept alapján DeForest Bucknert pótolják Javon Kinlaw-val.

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

Ez egy elég gyakran látott pick és mi tagadás meg kell védeni az utolsó szezonjait taposó Tom Bradyt. Rob Gronkowski érkezésével a kisegítő személyzet hibátlan, így ideje ráncba szedni azt a falat, amelyre nagyszerű választás Andrew Thomas.

 1/15 New York Jets
 Henry Ruggs
 WR, Alabama

Nem vagyok benne biztos, hogy Jets hátra fog cserélni, de mivel annyi lyuk van a csapatban, rájuk férne még pár plusz pick. Könnyen érkezhet hozzájuk tackle is, de szerintem prioritást fog élvezni, hogy Darnoldnak célpontot hozzanak, Ruggs pedig új dimenziót nyithat ebbe a szürke támadósorba.

 1/16 Arizona Cardinals
 Josh Jones
 OT, Houston

Cardinalsról kétféle hírek láttak napvilágot, vagy lecserélne a csapat vagy egy falembert húznak 1/8-ra. Ebben az esetben pedig mind a kettő teljesülne.

 1/17 Dallas Cowboys
 K'Lavon Chaisson
 Edge, LSU

Nem tudom elképzelni, hogy ha így alakul a draft, a Cowboys bent hagyja Chaissont és ráadásul needre is jön, mivel a csapatra bőven ráfér a pass rush fejlesztése.

 1/18 Miami Dolphins
 Cesar Ruiz
 iOL, Michigan

A Dolphinsnak fel kell építenie egy támadófalat Tua elé, értéken pedig itt már csak Cesar Ruiz elfogadható. Bízhatnak abban, hogy Josh Jones lecsúszik hozzájuk, de könnyen elképzelhető, hogy kapósak lesznek a támadófalemberek.

 1/19 Las Vegas Raiders
 AJ Terrell
 CB, Clemson

Terrel mentalitása és játékstílusa is beleillik Gruden rendszerébe. Ugyan lehet, hogy az első évében lesznek hibái és meggyűlik a sztár elkapókkal a gondja, de hosszú távon a védelem vezérét látom benne.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Jeff Gladney
 CB, TCU

Szerintem Jacksonville-ben továbbra is a védelemben hisznek, csak most másik irányba indulnak el és ugyan Gladney nem fogja egy az egyben Jalen Ramsey-t pótolni, mégis lehet olyan fontos láncszeme a secondarynek, mint amilyen az elődje volt.

 1/21 Philadelphia Eagles
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Ez is egy elég gyakran látott pick, és Justin Jefferson a combine óta a konszenzus negyedik legjobb elkapó a szakértők körében. Magas futball IQ-val rendelkezik, kiválóak a kezei és a combine-on azt is bizonyította, hogy az atlétikai képességeivel sincsen gond. Minden adott, hogy Carson Wentz első számú elkapója legyen. Nem csodálkoznék, hogy ha a Vikings és a Packers is harcba szállna Jeffersonért.

 1/22 Minnesota Vikings
 Kristian Fulton
 CB, LSU

Fulton egy nagyon megosztó játékos és könnyen akár az első körből is kicsúszhat. Ha van edző, aki képes lesz belőle kihozni a maximumot, az Mike Zimmer. A tavalyi szezonból tanulva pedig ráfér a secondaryre az erősítés.

 1/23 New England Patriots
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Ez az egész mock draftom legvitathatóbb döntése. Egyáltalán mit keres itt Justin Herbert? Elmagyarázom, személy szerint nagyon nehezen látom Herbert helyét, ha a Chargers nem választja ki, akkor hatalmasat csúszhat, ugyanis a Jaguars hisz Gardner Minshewban és nem hiába váltak meg Nick Folestól. Mindenki attól fél évek óta, hogy az egyik irányító a sötét nagyúr, Bill Belichick kezébe hullik. Miért ne történne most meg, bár lehet, hogy egyszerűen én látok túl keveset Justin Herbertben…

 1/24 New Orleans Saints
 Patrick Queen
 LB, LSU

A Saints egyik legnagyobb hiányposztja az LB és abban a különleges helyzetben vannak most, hogy Queen és Murray közt válaszhatnak. Patrick Queen mentalitásáért odáig lesz Sean Payton és talán ezzel a választással betömhetik az utolsó lyukat is.

 1/25 Minnesota Vikings
 Brandon Aiyuk
 WR, Arizona State

A távozó primadonnát, azaz Stefon Diggst pótolni kell, a nagy kérdés pedig az, hogy milyen irányba akar elindulni a Vikings. Akár érkezhet Tee Higgins és Jalen Reagor is, bár szerintem a rendszerbe Denzel Mims és Brandon Aiyuk illene a legjobban. Végül az utóbbira esett a választásom.

 1/26 Miami Dolphins
 D'Andre Swift
 RB, Georgia

Ez is egy igen gyakran látott pick. Miami Dolphins tavalyi legjobb futója Ryan Fitzpatrick volt és ezen amilyen gyorsan csak lehet, változtatni kell. Az idei draft class legjobb és legsokoldalúbb futója D’Andre Swift, aki képes lesz arra, hogy terhet vegyen le Tua Tagovailoa válláról.

 1/27 Seattle Seahawks
 Ezra Cleveland
 OT, Boise State 

A világ legnehezebb dolga kitalálni, hogy mit fog lépni a drafton a Seattle Seahawks. Ugyan itt már értéken nincs megfelelő támadófalember, de szerintem ebbe az irányba indulhatnak el Pete Carrollék, és ez esetben Cleveland lenne a legjobb választás.

 1/28 Baltimore Ravens
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

Baltimore Ravens legnagyobb hiányposztja a linebacker és ebben az esetben, ha Murray még elérhető lesz számukra, akkor nem fog kicserélni DeCosta. Szerintem minden Ravens szurkoló elégedett lenne ezzel a húzással.

 1/29 Tennessee Titans
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State

Titansnek sikerült egyben tartania a tavalyi sikercsapatot, ha pedig javulást szeretnének elérni, akkor a legnagyobb hiányosságukat kell, hogy pótolják. Az pedig nem más mint pass rush, így tökéletes választás számukra Yetur Gross-Matos

 1/30 Green Bay Packers
 Denzel Mims
 WR, Baylor

Azóta vagyok Green Bay Packers szurkoló, amióta gyerekként megláttam a Louie élete című rajzfilm sorozatban a Hajrá Packers című epizódot. Szívem szerint elkapót húznék, mert a jelenlegi állapot tarthatatlan és Aaron Rodgersnek is szüksége van minőségi célpontokra. Denzel Mims játéka engem Davante Adamsre emlékeztet és kiváló párost tudnának alkotni. Egyébként könnyen eltudom képzelni, hogy a csapat linebackert választ, amellyel elégedett is lennék.

 1/31 TRADE Los Angeles Chargers
 Jordan Love
 QB, Utah State

Tovább csavarom a történetet, és igen valóban Taylorral vág ennek a szezonnak a Chargers, de ez nem azt jelenti, hogy a jövőt elfelejtenék építeni. Love akár nyugodtan padozhat két évet is, és a rendszert sem kellene nagyon átalakítani, mert Taylor és Love is mobilis irányító. Ennek ellenére szöges ellentéte a két játékos egymásnak.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Chiefs szinte hibátlanul egyben tartotta a bajnok csapatot, így leginkább a secondaryre fér rá az erősítés. Trevon Diggs pedig képes lesz javulást hozni az egységbe.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!