Connect with us

Draft

Final Mock – chester

Nagyon nehéz mock draftot írni azzal az alapelvvel, hogy próbálj a 32 GM fejével gondolkodni anélkül, hogy tudnád az ő boardjukat. Kedvenc lottózásunk viszont most elérte a végső formáját, ahol megpróbálom nem az eddigi tendenciámat hozni a sikeres tippek arányával. Úgy érzem nem sikerült…

[quote]Ne feledjétek, ma éjjel a Tribünnel közösen ÉLŐ DRAFT SHOW-t tartunk videós, virtuális formában, tehát közvetítjük a draft történéseit és egyből értékelünk is minden egyes picket! A felvezetés 0:30-kor kezdődik, a draft pedig 2-kor! Tartsatok velünk facebookon, youtube-on vagy itt az oldalon![/quote]

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki hajlandó lenne annyit fizetni, amennyiért lemondana egy ilyen lehetőségről a Bengals.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

Nagyon csábított Tua kiválasztása, ahol a történelem megismételhette volna magát, de sem ennek, sem egy letrade-nek nem tudok annyira hinni, mint hogy a draft legbiztosabb játékosát választja ki Ron Rivera.

 1/3 Detroit Lions
 Derrick Brown
 iDL, Auburn

Bob Quinn needre szokott húzni az első napon, emiatt adná magát Okudah. Főleg annak tükrében, hogy Trufant mellé nincs igazán méltó partner a túloldalára. Viszont egy olyan csoportban van, amelyben tavaly mindhárom ellenfelének a futója volt a legveszélyesebb fegyvere. Márpedig ha északon király akarsz lenni, akkor ezekre a meccsekre kell felkészülni leginkább. Ebben Brown hatalmas segítség lehet, aki talán a belső nyomásgyakorlásra is hatással lehet, dacára annak, hogy ebben nem őt tartják a legerősebbnek a classban.

 1/4 New York Giants
 Isaiah Simmons
 LB, Clemson

Két játékost gondolok realitásnak: Jedrick Willst és Simmonst. Wills mellett szól az Alabama, ahonnan Joe Judge, a csapat új vezetőedzője is a ligába került, és emiatt első kézből kaphat információkat Nick Sabantól is. Gettleman viszont nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a védelme tavaly iszonyat gyenge volt, leszámítva a futás elleni védekezést. Ritka az olyan játékos, aki egymaga a hátára tud venni egy egész egységet. 2018-ban is ilyen játékost húzott, most sem hagyja ki ezt a ziccert.

 1/5 Miami Dolphins
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Egy éve hallgatjuk a “Tank for Tua” és társai szólamokat, komolyan a célegyenesben farolna ki innen Stephen Ross? Nem hinném. A ködösítés iskolapéldáját csinálta a Dolphins, most kvázi meglepetés lenne, ha Chris Grier az Alabama irányítóját választaná. Pedig már egy éve ez a terv…

 1/6 Los Angeles Chargers
 Henry Ruggs III
 WR, Alabama

A Chargers terve vagy az, hogy ha Tua lecsúszik, akkor megvan a pick, ha pedig nem, akkor inkább felcserélnek a kör végén irányítóért, vagy a második körben választ Tom Telesco. Ugyanis én nem mondtam még le a Cam Newton – Chargers házasságról, de amíg tart a pandémia, addig az orvosi vizsgálatok elég nehezen megoldhatók – így Cam leigazolása is. Lényeg a lényeg, hogy ráér egy developmental QB kiválasztása később.

Na de miért Ruggs? Kezdjük azzal, hogy jövőre Keenan Allen, (jelen állás szerint) Mike Williams és Hunter Henry szerződése is lejár, így nem ártana a jövőre is gondolni. Ha mégis Tyrod Taylorral tervezi megkezdeni a szezont Lynn, akkor minél több olyan játékos kell, aki a limitált képességeiből többet hozna ki. A Chiefs az élő példa rá, hogy egyáltalán nem hátrány, ha sok dudás van a csárdában, ehhez a liga egyik legfélelmetesebb secondaryjét párosítva egy kíméletlen gyilkológépet kaphatunk.

1/7 TRADE Atlanta Falcons
Jeffrey Okudah
CB, Ohio State
  • Panthers adja: 1/7
  • Falcons adja: 1/16 + 2021/1.

A Pantherstől a 49ersig jön azon csapatok sora, akik hátra akarnak mozogni, de ez nyilván nem mindegyiknek fog sikerülni. Ahogy azt is baromi nehéz kitalálni, hogy melyiknek sikerül.

Nos, a csoportriválisok ritkán boltolnak az első körben, de Okudah csúszásával, és azzal, hogy a Panthers rosterére is ráférne egy ilyen szintű tehetség, Dimitroffnak meg kell fizetnie az árát. És mind tudjuk, hogy ő nem fél a zsebébe nyúlni. Dan Quinnek ez a szezon az utolsó dobása, így előny lehet, ha az idei pickek (amikből nincsen sok) megmaradnak további erősítésre.

Várhatóan a Broncos is intenzív telefonálásokba kezd, de ezt az ellenértéket biztos nem tartaná Elway.

1/8 TRADE Denver Broncos
Jerry Jeudy
WR, Alabama
  • Cardinals adja: 1/8
  • Broncos adja: 1/15 + 2/46

A Cardinals azon csapatok közé tartozik, amely le akar cserélni, míg a Broncos ennek az ellentettje. Match made in Heaven. És mivel Elway segge viszket egy top elkapókért, ráadásul a top 100-ban elég sok pickje van, le lehet rántani.

Persze ezt aligha bánja az a Drew Lock, aki köré igyekeznek egy hatékony offense-t építeni, amiből nagyon hiányzik egy domináns elkapó Sutton mellé. Jeudy lehet a hiányzó láncszem, a három harmadik körrel meg lehet foltozni a többi hiányosságot.

 1/9 Jacksonville Jaguars
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma

A védelmet atomjaira bomlasztották a holtszezonban, így adná magát ide egy választás. Majd a többi 11 pickből megoldja Caldwell, de egy Lamb szintű WR-ről ő sem akar lemaradni. Minshew lett az úr a háznál, és nincs első számú célpontja. Eddig a pillanatig.

 1/10 Cleveland Browns
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

Azzal, hogy Lambet kihúzta a Jags, a Browns letrade esélyei is minimalizálódtak. Mondjuk így meg kihúzhatják azt a tackle-t, akit akarnak. Szerintem ez Thomas.

 1/11 New York Jets
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Bár akad bőven hiánycikk a védelemben, óriási meglepetésként érne, ha nem Darnold segítségére húznának BÁRKIT. Ligautolsó támadósorral rukkolt elő a “QB-guru” Adam Gase, gyakorlatilag ha futót vinnének itt, már az is erősítés lenne, de lehet ennél fontosabb posztra is választani. De hogy Wills vagy Wirfs, az jobbára fej vagy írás alapon dőlt el.

 1/12 Oakland Raiders
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

A Raiders nem tűnt olyan kilátástalan csapatnak, mint azt gondolhattuk első ránézésre, de az vitán felül áll, hogy a passzjátékban a védelem nem volt tényező 2019-ben. Sem a passzsiettetés, sem a coverage nem működött, ezen pedig ideje javítani. Henderson nem fit ebbe a Raidersbe, Kinlaw viszont meghozhatja azt a dominanciát a falon belülre, amivel sakkban lehet tartani az ellenfél irányítóját.

 1/13 San Francisco 49ers
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

John Lynch akár mindkét pickjét is elboltolhatja, viszont ha már idáig lecsúszott egy “blue chip” játékos, akkor azt nem hagyja veszni hagyni. Shanahan rendszerébe tökéletesen illeszthető Wirfs atletikussága, ezzel Joe Staley utódja meg is van hosszú távra.

 1/14 TRADE Philadelphia Eagles
 Cesar Ruiz
 C, Michigan
  • Buccaneers adja: 1/14
  • Eagles adja: 1/21 + 3/103 + 2021/3.

Howie Roseman szinte biztos fel fog cserélni valamelyik hiányposztra, és én meglepetésre a támadófalra tippelnék. Mind a Cardinals, mind a Panthers, mind – és a kulcs itt van – a Cowboys elgondolkozhat a Michigan-játékos draftolásán, őket akarja beelőzni az Eagles. Jason Kelce nem lesz fiatalabb, már így is a visszavonulás gondolatával játszik, ha pedig Wentzet összetörik, akkor tök mindegy milyen elkapók állnak rendelkezésére. Kezdésnek guardként próbálhatják ki, majd átveheti Kelcétől a stafétát.

 1/15 Arizona Cardinals (from Broncos)
 CJ Henderson
 CB, Florida

Patrick Peterson minden évben el akarja cseréltetni magát, Robert Alford meg nem életbiztosítás. Sokan OT-t várnak a Cardshoz, de hatékonyságban ez a fal nem volt rossz, a trade során megszerzett második körrel simán lehet majd találni egy olyan atletikus prospectet, amilyet Kingsbury szeretne. Viszont akármilyen csili-vili az offense, úgy nem fognak pozitív mérleget produkálni, ha ligaszinten a legtöbb pontot kapja be a védelem. Ebben segíthet majd Henderson.

 1/16 TRADE Miami Dolphins (from Panthers via Falcons)
 K'Lavon Chaisson
 Edge, LSU
  • Panthers adja: 1/16
  • Dolphins adja: 1/18 + 4/141

Nagyon nehéz olyan statisztikát találni, amiben nem a Dolphins az utolsó, vagy nincs az öt legrosszabban. Ez alól a passzsiettetés sem kivétel, tavaly tökutolsó számokat hoztak össze a védők, és a holtszezonban erre nem igazán jött erősítés ennek javítására, hiszen Vince Biegel számít a legjobb szélső rushernek az egységből. Ugye, hogy máris indokolt lett ez a pick.

 1/17 Dallas Cowboys
 Antoine Winfield Jr.
 S, Minnesota

Pletykák szerint a Cowboys nagyon érdeklődött Jamal Adams iránt, ami nem feltétlen a pozíciós neednek szólt, hanem hogy a liga egyik legjobb védője Amerika Csapatában futballozzon. Ez a terv dugába dőlt, de ha az a cél, hogy sztárok gyülekezete legyen a csillagos sisakban, akkor Winfield erre tökéletes lesz. Úgy tűnhet, hogy direkt akarok kiszúrni a Cowboysszal ebben a mockban, pedig nincs így, hiába óriási reach ez a pick.

 1/18 Carolina Panthers
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

Matt Rhule és Phil Snow három éven keresztül nézhette, ahogy ez a srác gyártja csapatuk ellen a tackle-öket, így valószínűleg elég jól ismerik. A Panthers kapcsán gyakran ismételt elem a kultúra jelentése, amit egy Murray-hez hasonló karakter remekül tud érvényesíteni az öltözőn belül. A Kuechly hagyta űrt valószínűleg nem fogja tudni betölteni, de a jövő védelmét fel lehet köré építeni.

 1/19 Las Vegas Raiders
 AJ Terrell
 CB, Clemson

Mike Mayock tavaly is meglepetést tudott okozni, és idén is benne van a pakliban. Erre a pickre két Clemson játékost várok, Tee Higginst, vagy AJ Terrellt, utóbbi talán nagyobb need most. A korábbi draftelemző tavaly elmondta, hogy kedvenc vadászterülete a 20-60 közötti draftpickek közé esik, ahol jelenleg egy választási joga sincs, így esélyes, hogy egy hátramozgás keretében szerez magának egyet.

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Mike Renner, a PFF elemzője állt elő gyakran azzal a teóriával, hogy Cam Robinsont be kellene mozgatni, és a helyére kellene tackle-t kiválasztani. Legyen így! A védelemmel így továbbra sem tudni mi lesz, de Doug Marrone-ra előbb bíznám rá azt az egységet közepes játékosokkal, mint a támadósort.

 1/21 Tampa Bay Buccaneers (via Eagles)
 D'Andre Swift
 RB, Georgia

Nem csak új irányítónak, de a jelek szerint új general managernek is hozták Bradyt, aki Gronkowski elcsábításával megkezdte saját képére formálni a Bucsot. Bármennyire is lenne azért hova választani a védelembe, “muszáj” összeállnia egy szuperoffense-nek, amihez Swift adott esetben többet tud hozzátenni, mint bármelyik, ebben a mockban a 14. picktől elérhető OT. Főleg, ha Trent Williamsért tényleg a Bucs a befutó a cserepartnerek közül…

 1/22 Minnesota Vikings
 Jaylon Johnson
 CB, Utah

Több mockban is rendre ő volt az egyik választottam a Vikingshoz, és ebből a finishben sem tágítok. Nincs az az isten, hogy Zimmer ne sírjon ki magának valamelyik picken egy cornberbacket, főleg hogy borzasztó nagy need.

 1/23 New England Patriots
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Nem gondolom alapból, hogy Belichick irányítót választ, de ha trade nélkül az ölébe hullhat egy Herbert, arra nem hiszem, hogy nemet mondana. Az irányítók megítéléséről számomra tökéletes példa, hogy a Colts elcserélt egy olyan picket, ahol minden bizonnyal kiválaszthatott volna egy irányítót, így simán kinézem, hogy Herbert is csúszni fog.

 1/24 New Orleans Saints
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Csak azért nem Queen, mert már nagyon unom őt itt látni, még ha tényleg valószínű is az a forgatókönyv. Helyette inkább egy másik helyi sráccal bővül az amúgy sem gyenge offense, hogy levédekezhetetlen legyen.

 1/25 Minnesota Vikings
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State

Rick Spielman a liga kevés olyan general managere, aki harmadik napon nagyobb eséllyel talál kezdőjátékost csapatába, mint az első körben. Gross-Matos is ilyen lehet, ilyen fizikai adottságokkal ha a negyedik körben vinné el, akkor már repkednének az A+ok, így viszont benne van a bukta. Viszont nincs Vikings védelem domináns védőfal nélkül, ami Griffen távozásával nem áll fenn.

 1/26 Miami Dolphins
 Isaiah Wilson
 OT, Georgia

Olyan nem történhet meg, hogy a Dolphins nem húz abba a romhalmaz támadófalba egy játékost, egyesek szerint ez már az ötödik helyen is megtörténhet. A négy legjobb játékos után embere válogatja, ki az ötödik legjobbnak értékelt tackle prospect, de akik Ereck Flowersnek 10 millió dollárt adnak, azok miért ne gondolhatnák, hogy ez a személy Wilson?

 1/27 TRADE Green Bay Packers
 Patrick Queen
 LB, LSU

Seahawks adja: 1/27

Packers adja: 1/30 + 6/192 + 2021/4.

Kevés dolog biztos az életben. A halál, az adó, hogy szar a mockom, és hogy Schneider és Gutekunst cserélni fog az első körben – jelen esetben egymással, megint. Bár nagyobb felmozgást is vizionálnak a Packershöz, mivel idén kevés pick van viszonylag elől, én ezt kizárnám. Vagy ezt a pár helyet vállalja be Gutekunbst, vagy inkább hátramegy. Van egy sanda gyanúm, hogy hiába van win now üzemmód, olyan játékosok is képbe kerülnek, akik inkább future needek, például az előbb kihúzott Wilson.

 1/28 Baltimore Ravens
 Xavier McKinney
 S, Alabama

Ez is azon választások közé tartozik, ami általam már sokszor lett kivitelezve, és tartom, hogy a Ravens számára ez lenne a tökéletes forgatókönyv.

 1/29 Tennessee Titans
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Logan Ryan távozásával elment egy olyan játékos, aki CB létére szállította a tackle-öket, sziklakemény volt a pályán, és még az öltözőben is vezéralakká vált. Na, Diggs könnyen elérheti ezeket az erényeket úgy, hogy nem kapnak róla egy raklapnyi TD-t és yardot.

 1/30 Seattle Seahawks (via Packers)
 Neville Gallimore
 iDL, Oklahoma

Mivel általában olyan szcenáriókat találok ki a mockjaimba, amit épeszű ember nem tenne meg, a legnagyobb találati esélyem a Seahawks pickjére van. Olyan játékos kell, aki needre jön, de baromira nem került szóba az elsőnapos játékosok közül. Gallimore tökéletes, need is, under the radar is, de talán ő jobb lesz, mint bármelyik más elsőkörös játékos, akit Schneider az utóbbi években kiválasztott.

 1/31 TRADE Los Angeles Chargers
 Jordan Love
 QB, Utah State
  • 49ers adja: 1/31
  • Chargers adja: 2/37 + 4/112

Ha nem akarja a véletlenre bízni a Chargers, akkor megelőzi a Coltsot az irányító választással, a 49ersszel pedig nagyobb esély lesz cserére mint a csoportrivális Chiefsszel. Úgy gondolom, hogy Tua hiányában ez a nyerő forgatókönyv a Chargers részéről, még ha végül nem is Love, hanem esetleg más day 2 QB lesz a kiválasztott.

 1/32 TRADE Detroit Lions
 Kristian Fulton
 CB, LSU
  • Chiefs adja: 1/32 + 4/138
  • Lions adja: 2/35 + 4/109 + 6/182

Fultont aki CB1-nek viszi, az lehet pórul jár, de egy veterán társ mellett hatékony passz elleni védekezést mutathat be, Trufantnál jobb mentort pedig aligha kívánhat magának egy újonc.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!