Connect with us

Draft

Final mock – Dani

A karantén és minden velejárója miatt állítólag sokkal nehezebb idén mockot írni, senki nem tud semmit és nagyon különbözni fog a média által várt első kör a valós első körtől. Én ebben nem hiszek, szerintem ugyanannyira nehéz most is sikeres mockot írni, mint minden évben. Nagyon, de azért ismét megpróbálom. 

Vajon az idei év lesz, mikor valaki letaszít az FK! Mock verseny trónjáról? Könnyen elképzelhető. 

[quote]Ne feledjétek, ma éjjel a Tribünnel közösen ÉLŐ DRAFT SHOW-t tartunk videós, virtuális formában, tehát közvetítjük a draft történéseit és egyből értékelünk is minden egyes picket! A felvezetés 0:30-kor kezdődik, a draft pedig 2-kor! Tartsatok velünk facebookon, youtube-on vagy itt az oldalon![/quote]

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Rég volt ennyire kevés kérdés az 1/1 körül.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

A Redskins szerintem meghallgatna ajánlatokat és ha jönni valame lenyűgöző el is fogadná. Nem jön, így pedig Young a pick.

 1/3 Detroit Lions
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Egy Derrick Brown pick felborítana itt mindent, és egyre inkább hajlok arra, hogy ilyen hülyeséget csináljon a Lions. De nem tudtam itt meglépni, továbbra is feltételezem, hogy a helyes döntést hozza meg Bob Quinn és elviszi Okudah-t, de egyre jobban kételkedem ebben. (csináltam Brownra is forgatókönyvet, és majdnem átírtam az egész mockom az utolsó pillanatban)

Alternatív pick: Trade 1/5-re és Derrick Brown

 1/4 New York Giants
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Keddig még Isaiah Simmonst vártam a Giantshez, és nagyon mérges leszek, ha tényleg ő lesz a pick, hogy nem hagytam úgy a mockomat. Azóta viszont átálltam a tackle húzásra, de az megint jó kérdés, hogy Wirfs vagy Wills lesz a kiválasztott. Talán Gettlemannek tetszeni fog Wirfs elképesztó atletikussága (de Wills ereje is kecsegtető lehet…).

Alternatív pick: Isaiah Simmons vagy Jedrick Wills

 1/5 Miami Dolphins
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Éjjel fél 3 körül végre kiderül, hogy a Tank for Tua volt a nagy smokescreen vagy az, hogy mégsem Tuát akarják. Szerintem Herbert lesz a választott, már tavaly is rengeteget scoutolták őt Miamiban, de egyre erősebbek a pletykák, hogy mégis Tuát viszik, ráadásul felcserélve a Lions helyére. Nagyon elbizonytalanodtam.

Alternatív pick: Tua Tagovailoa vagy az egyik OT

 1/6 Los Angeles Chargers
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

A free agency első pár napja óta gondolom úgy, hogy a Chargersnek Tuára fáj a foga, azért is erősítették a fal jobb oldalát a bal helyett. Kitartok emellett, de most nem kell felcserélni érte.

Alternatív pick: Egyik OT vagy Herbert

 1/7 Carolina Panthers
 Isaiah Simmons
 Defense, Clemson

Számomra itt kezdődik úgy igazán a draft. Na jó, ez így nem igaz, mert nagy kérdőjelek vannak még az előző pickeknél is, de a Panthers lehet a legnagyobb wild card. Hátratrade? Henderson? Brown? Kinlaw? Simmons? Nálam most utóbbi, de rengeteg a lehetőség a Panthersnél…

Alternatív pick: Hátracsere és az egyik DT, vagy CJ Henderson

 TRADE 1/8 Atlanta Falcons
 CJ Henderson
 CB, Florida
  • Falcons adja: 1/16 + 2/47
  • Cardinals adja: 1/8

A Falcons nagyon fel akar jönni, szerintem pedig (ha nem Chase Youngért, akkor) CJ Hendersonért. Csak a csoportrivális Panthers el ne rontsa ezt a tervet… Akár oda is felcserélhet egyébként a Falcons, vagy akár Simmonst is kiviheti. A Cardinals részéről bőven benne van a pakliban egy lecsere, a Hopkins-trade miatt szeretnének visszakapni egy második körös cetlit, ezt most megtehetik.

Alternatív pick: Simmons vagy Javon Kinlaw

 TRADE 1/9 Denver Broncos
 Henry Ruggs
 WR, Alabama
  • Broncos adja: 1/15 + 3/77 + 4/118
  • Jaguars adja: 1/9

A Broncos fel akar jönni egy elkapóért, különben lemaradna mindháromról. Én kitartok amellett, hogy Ruggs lenne a legjobb fit, de Jeudy sem lepne meg… A Jaguars részéről nem tudom mit gondoljak, ha Henderson kimegy, akkor az egyik DT-t vihetik, de arra akár hátrébb is lehet lehetőség.

Alternatív pick: Jerry Jeudy, Simmons vagy egy OT

 TRADE 1/10 Philadelphia Eagles
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma
  • Eagles adja: 1/21 + 2021/2. kör + 3/103
  • Browns adja: 1/10

Na itt az a legnagyobb csere az első körben. A két front office közt jó a kapcsolat, a Browns hátra akar mozogni (majd meglátjátok kiért), az Eaglesnek pedig elkapó kell. Én nem bízok eléggé Howie Roseman “nem-top” elkapó scoutolásában, ráadásul Jefferson elég redundáns is lenne az Ertz-Goedert duó mellett ott középen, szóval szerintem a legjobb opció a nagy felcsere a legjobb trióért. Én lehet, hogy Jeudyt és Ruggst is előbb vinném az Eaglesbe, de állítólag Rosemanék Lambet szeretik a legjobban. Ezzel sem lennék elégedetlen, sőt. (Egyébként szerintem a legvalószínűbb Eagles forgatókönyv az, hogy a Raiders helyére felcserélve elviszik Jeffersont.)

Alternatív pick: Justin Jefferson

 1/11 New York Jets
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

Abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy egy OT érkezik, az már nehezebb kérdés, melyik. Esetleg egy elkapó lehetséges még.

Alternatív pick: Bármelyik OT vagy elkapó

 1/12 Las Vegas Raiders
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama

Nekem az az érzésem, hogy a Raidersnél Ruggst és Lambet is Jeudy előtt választanák, és könnyen előfordulhat, hogy Mayockék húzhatnak először WR-t, itt viszont csak a harmadik marad. Persze így sem lehetnek szomorúak, sőt.

Alternatív pick: Ruggs vagy Lamb

 TRADE 1/13 Miami Dolphins
 Jedrick Wills
 OT, Alabama
  • Dolphins adja: 1/18 + 3/70
  • 49ers adja: 1/13

A 49ers lemaradt az elkapókról és ugyan elgondolkodtam Wills draftolásán is, végül inkább a hátramozgást választottam, kell a drafttőke. A Dolphins pedig így egy irányító mellé egy top OT-t is kihúzhat, ami talán túl jól is hangzik a miamiaknak. Ha esetleg 1/5-ön mégsem irányítót visznek, akkor itt jöhet egy, akár Jordan Love.

Alternatív pick: Austin Jackson vagy Jordan Love

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Ahogy a Jetsnél, úgy itt is szinte biztos vagyok abban, hogy OT érkezik, a kérdés csak az, melyik. Én valahogy Bectont vízionálom hozzájuk, és nem lepne meg az sem, ha felcserélnének mondjuk a Cardinals helyére érte.

Alternatív pick: Felcsere és OT

 1/15 Jacksonville Jaguars
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina

Akár a saját helyükön is vihetik Kinlaw-t, de így szereznek még plusz picket.

Alternatív pick: Derrick Brown vagy K’Lavon Chaisson

 1/16 Arizona Cardinals
 Derrick Brown
 iDL, Auburn

Akár a saját helyükön is kivihetik Brownt, de így szereznek még plusz picket.

Alternatív pick: 1/8-on egy OT. 

 1/17 Dallas Cowboys
 K'Lavon Chaisson
 Edge, LSU

Naaagyon gondolkodtam, hogy Cesar Ruiz legyen a pick, de Bálint lebeszélt, szóval lesz mire fognom, ha mégis centert húz a Boys (itt vagy kicsit hátracserélve). Így viszont a pass rush erősítése következik.

Alternatív pick: Cesar Ruiz vagy Xavier McKinney

 1/18 San Francisco 49ers
 Justin Jefferson
 WR, LSU

A top elkapókról lemaradt a 49ers, de jöhet a következő legjobb, ráadásul hátracserével. Az biztos, hogy a Jaguars, (az Eagles) és a Vikings előtt kell maradni ehhez.

Alternatív pick: Elkapó 1/13-on, Kinlaw vagy Ruiz

 1/19 Las Vegas Raiders
 AJ Terrell
 CB, Clemson

Hét mockunkból ötnél Terrell a Raiders választottja, pedig még pár napja azt hittem, hogy szinte meglepetésként lehet majd beírni ilyen magasra. Mayock imádja a Clemson játékosokat, Terrellt én is eléggé bírom. Ne lepődjünk meg, ha egy kicsit hátracserélve (Eagles?) szerzi meg őt a Raiders.

Alternatív pick: Jaylon Johnson vagy Jordan Love

 1/20 Jacksonville Jaguars
 Trevon Diggs
 CB, Alabama

Sokáig Justin Jeffersont jósoltam ide, de most a 49ers beelőzött, így kicsit bajban is voltam. Nem gondolom, hogy Diggs itt jó értéken lenne, de a Jaguars rendszerébe mindenképp jól illik.

Alternatív pick: Justin Jefferson vagy K’Lavon Chaisson

 1/21 Cleveland Browns
 Ezra Cleveland
 OT, Boise State

A Browns hátracsere és Ezra Cleveland választása napok óta be van betonozva nálam, ez egy fix pont volt a 10+ kidolgozott forgatókönyvem mindegyikében. Állítólag nagyon szeretik őt, sok tapasztalata is van LT-ként (még ha nem is a legjobb a játéka), a moneyball pedig ismét beindul egy ilyen cserével.

Alternatív pick: 1/10-re OT vagy Isaiah Simmons

 1/22 Minnesota Vikings
 Jaylon Johnson
 CB, Utah

A Vikings corner választása elég biztosnak vehető az egyik pickkel (legalább), én most az előbbihez viszem Johnsont, akit Zimmer biztosan imádni fog.

 TRADE 1/23 Baltimore Ravens
 Patrick Queen
 LB, LSU
  • Ravens adja: 1/28 + 3/106
  • Patriots adja: 1/23

A Ravens szeret mozgolódni a drafton, így beelőzi a Saintst az LSU linebackeréért. Nagy needet tömne be a védelemben Queen.

Alternatív pick: Kenneth Murray vagy Cesar Ruiz

 1/24 New Orleans Saints
 Jalen Reagor
 WR, TCU

Szinte mindenki linebackert vitt a Saintshez, de én elkapót, méghozzá egy szélvészgyorsat, aki átveheti Ted Ginn helyét és még upgrade-elheti is a posztot. Utolsó run Breesnek.

Alternatív pick: Queen vagy Murray

 1/25 Minnesota Vikings
 Austin Jackson
 OT, USC

Nagyon nehezen döntöttem, hogy tackle vagy pass rusher, és Gross-Matos jól is illene a védelembe, de végül a nagyobb needre szavaztam, a támadófalat muszáj lenne megerősíteni.

Alternatív pick: Yetur Gross-Matos

 1/26 Miami Dolphins
 Xavier McKinney
 S, Alabama

Három lehetőségem volt itt igazából, amin nagyon gondolkodtam: McKinney, a futó Swift vagy a center Ruiz, mindháromra bőven van esély és mindegyiket szereti a Dolphins. McKinney átveheti Fitzpatrick helyét a hátsó sorban.

Alternatív pick: D’Andre Swift vagy Cesar Ruiz

 TRADE 1/27 New York Giants
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State
  • Giants adja: 2/36 + 4/110 + 2021/5.kör
  • Seahawks adja: 1/27

Támadófal után jöhet a védőfal szélének erősítése, Gettlemantől pedig nem szokatlan, hogy becserél a kör végébe, láttuk ezt Deandre Bakernél is.

 1/28 New England Patriots
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

A Patriotsnak lehetetlen jósolni, és McKinney-t vagy Zack Baunt nagyon be akartam ide írni, de végül Murray mellett döntöttem.

Alternatív pick: Xavier McKinney vagy Zack Baun

 1/29 Tennessee Titans
 Isaiah Wilson
 OT, Georgia

Ahogy a Browns-Cleveland, úgy a Titans-Wilson pickem is be volt betonozva már elég régen, annyira adja magát Conklin helyére a jobb szélen.

 1/30 Green Bay Packers
 Brandon Aiyuk
 WR, Arizona State

A Packersnél nehéz dolgom volt, mozoghatnak lefelé, felfelé is, jöhet elkapó, linebacker, akár falember… Végül elkapó mellett döntöttem, de itt is nehéz volt dönteni Mims és Aiyuk között. Szerintem az NFL kevésbé szereti Mimst, mint a média, így Aiyuk lett végül a pick…

Alternatív pick: Denzel Mims vagy az egyik linebacker

 TRADE 1/31 Los Angeles Chargers
 Josh Jones
 OT, Houston
  • Chargers adja: 2/37 + 4/112
  • 49ers adja: 1/31

A 49ers ismét kicserél, a Chargers pedig bebiztosít magának egy jó kis tackle-t a bal oldalra is. Meg kell védeni az újdonsült irányítót.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Cesar Ruiz
 C, Michigan

Legtöbben cornert mockolnak a Chiefshez, ami teljesen érthető is, de a támadófal belsejére is ráfér az erősítés, Ruiz pedig itt már nagy fogás lehet.

Alternatív pick: Jeff Gladney vagy Clyde Edwards-Helaire

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!