Connect with us

Draft

FK Mock Draft 8.0 – Két debütáns

Hiába volt már nem egy, nem kettő mock draft idén, ezeket sose lehet megunni. Ráadásul most két, az eddigiekből teljesen kimaradó szerkesztő hozott össze egy közös mockot. Felépítésében ez is kicsit egyedi lett de, alapvetően szabad volt minden. Tradeből pedig nem volt hiány. 

Az fűszerezés most abban valósult meg, hogy nem csapatokat osztottunk fel, hanem pickeket. Véletlenszerűen kisorsoltuk a 32 picket egymás között. Így az is megtörént például, hogy a Miami 3 első körös pickjéből 2 hozzám került, míg a középső Renninganhez.

Nézzük először az alapot, tehát, hogy ki melyik pickeket kapta a sorsolás után.

A draft során az adott picket birtokló csapat jelezhette, hogy nyitott-e a lecserére. Ajánlatot természetesen máskor is lehetett adni, de a legtöbb csere úgy született, hogy arról jelzett a csapat. A trade megállapodása mindig két emberes volt. Ha véletlenül valaki egy átlala birtokolt pickkel szeretett volna mozogni egy szintén nála lévő csapat helyére, akkor a másik fél szállt be az eladó szerepébe ideiglenesen.

Értékelést a választó mindig írt, amit kiegészíthetett a másikunk is, ha gondolta. Cserék esetén viszont mindketten kifejtettük a véleményünk.

A szabályok után pedig jöhetnek a pickek!

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Renningan: Ez az idei draft legunalmasabb húzása. A csapatnak új irányító kell, Burrow a legbiztosabb célpont. Cserélni nincs értelme, gyorsan le is tudtam.

 TRADE 1/2 Atlanta Falcons
 Chase Young
 Edge, Ohio State
  • Redskins adja: 1/2
  • Falcons adja: 1/16 + 2/16 + 2021/1 + 2021/5

Renningan: A pickek alapvetően túl vannak értékelve, Tunsilokért dobálják a két első köröket (Marcus Davenport is két elsőbe került anno a Saintsnek a drafton és fele annyira tehetséges sincs), egy kicsivel jobb játékos pedig már minimum első kört ér, ha újonc szerződéssel játszik. Frank Clarknak, akinél Young könnyen jobb lehet, egy óriási szerződéssel együtt adott 1.+2. kört a Chiefs. Ilyen alapon egy négy évig bagóért játszó, óriási potenciállal rendelkező edge rusher miért ne érhetne két első kört? Idén így is, úgy is fel kellett volna áldozni pár picket egy normálisabb pass rusherért, akkor meg már inkább megfizetem azt, aki azonnal magasabb polcra helyezheti a védelmemet. A csoport haláli, de a Falcons nem rossz, Dan Quinn pedig win now-ban van. Az sem lepne meg különösebben, ha a valóságban is összejönne, csinált már ilyet a Falcons.

Alatriste: Nem gondoltam elsőre, hogy le fogok cserélni. Nem is jeleztem, de aztán “csörgött a telefon”. Nagyon meglepett a Falcons megkeresése, mert az óperenciás tengeren is túlról akartak feljönni. A játékunk leghosszabb alkudozása után azonban végül belementem a cserébe. A döntés hátterében több dolog is állt. Az 1/2-es pick és Young nagyon komoly érték. Ha itt jött volna Chase az egyből óriásit emelt volna az amúgy nem rossz csapatrészen, de 2. körös pick híján 64 picket kellett volna várni a következő húzásig, ami nagyon sok. A másik döntő érv pedig a jövő évi első kör volt. A Falcons csoportja kemény. Brees és Brady mellett nagyon jól kell szerepeljen Quinn alakulata, hogy PO-ba jusson. A fővárosban addig dönthetnek, hogy a Haskins projektben van-e fantázia. Ha van, jövőre dupla első körrel lehet támogatni, ha mégse, akkor ez elég jó alap már arra, hogy akárhol is végezzen a csapat, legyen esélye felcserélni egy top QB-ért 2021-ben. A plusz 5. kör ilyen magasságok mellett mondhatni apróság volt csak.

 TRADE 1/3 Los Angeles Chargers
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama
  • Lions adja: 1/3
  • Chargers adja: 1/6 + 2/38

Alatriste: Mindenképp szerettem volna QB-t szerezni a Chargerssel. Taylort lehet szeretni, de egy felturbózott keretet nem azért csinálsz, hogy majd Tyrod talán be tud vinni a PO-ba. Tua plafonja óriási. Ha egészséges lenne, komoly vita volna, ki legyen az 1/1. Ha időre van szüksége, tanulnia kell, vagy csak még nem épült fel teljesen a sérülésből, akkor Taylor tud kezdeni pár meccsen. Azonban amint készen áll, be kell tenni a csapatba és a határ valóban a csillagos ég.

Renningan: Áron alul adtam el a picket, de féltem, hogy senki nem fog felmozogni, pedig szükség van az extra pickekre.

 TRADE 1/4 Jacksonville Jaguars
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State
  • Giants adja: 1/4
  • Jaguars adja: 1/20 + Yannick Ngakoue

Alatriste: Nehéz szívvel ajánlottam be ezt a cserét. A Jaguars helyében én minden követ megmozgatnék, hogy valahogy Floridában tartsam Yannick-ot. Azonban nagyon úgy fest a hírek alapján, hogy Ngakoue hajthatatlan. Egy holdout senkinek se jó. Szóval mindkét fél érdeke idén értékre váltani. Ha elcseréled egy elit játékosod, akkor legalább olyan jót szeretnél kapni. Okudah elit prospect és ebbe a megtépázott secondarybe úgy kellene, mint egy falat kenyér. Jeffrey akkora tehetség a posztján, mint Ramsey volt pár éve – láss csodát, épp az ő örökségét kéne átvennie.

Renningan: Most jött ki a hír, hogy a Giants akár IRL is hátra cserélhet, én pedig eleve ezt szerettem volna. Okudah és Simmons is tehetséges játékos, de a cornernél nagyobb need volt a pass rush, a svájci bicskától pedig kicsit félek, nem lepne meg, ha a való életben is csúszna. Ngakoue egy 1.+2. kört ér még úgy is, hogy meg kell fizetnem, a kör közepén pedig érkezhet valaki a secondarybe, ha úgy alakul: egy elit + egy tehetséges játékos jobb, mint egy simán nagyon tehetséges.

 1/5 Miami Dolphins
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Alatriste: Elbír-e egy franchise két évnyi tankolást? Be lehet-e adni két éven át a világ legnagyobb show-műsorában, hogy de majd 2021-ben? Szerintem büntetlenül nem. A csoportot uraló dinasztia megbomlott. Itt az esély egy új csapatnak betörni a helyükre. A három idei első körös pick óriási lehetőség, de mindenek előtt irányító kell. Herbert prototípus NFL irányító. Vannak hibái, de nem lenne nagyobb meglepetés a draftolása, mint tavaly Daniel Jonesé volt. Aki utólag már nem is produkált olyan nagyon vészes újonc évet. Herbert szintén tud készülni a szezon elején Fitzpatrick mögött, hogy aztán a szezon során valamikor átvegye a helyét.

 TRADE 1/6 Cleveland Browns
 Jedrick Wills
 OT, Alabama
  • Lions adja: 1/6
  • Browns adja: 1/10 + 3/74

Renningan: Ha a Lions GM-eként tudom, hogy a Jaguars feljön Okudah-ért, akkor kétszer is meggondolom a cserét. Most viszont ott vagyok a senki földjén. Simmonstól továbbra is tartok, és bár egy rendkívül érdekes játékos, pont olyan poszton/posztokon bevethető, ahol a csapat jól áll, nem is feltétlenül jó fit Patricia rendszerébe, ráadásul Jamie Collins személyében érkezett is hozzá hasonló módon használható linebacker. OT-t persze választhatnék, de egyik sem tűnik kihagyhatatlannak és a borzalmas Vaitai szerződés miatt amúgy is inkább a fal belsejét kellene erősíteni.

Így kapóra jött a Browns érdeklődése, ami ezúttal nem akarta a véletlenre bízni Baker Mayfield vakoldalának védelmét és behúzta a class legjobb tackle-jét.

Alatriste: Renningan egy általa birtokolt pickkel szeretett volna feljönni egy másik sajátja helyére. Szóval átvettem a Lionst ideiglenesen. Egy lecsere már megtörtént és a fő kiszemelt Okudah nem elérhető. Se OT se WR nincs olyan, akit lehetetlen lenne bent hagyni (főleg Vaitai szerződtetése miatt), így a legjobb megoldás újra lecserélni, (és hol van még a vége…).

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások