Connect with us

Draft

Final Mock – Bálint

Befutójához érkezett az idei draft szezon, aminek a megkoronázása mindig egy olyan mock, ahol igyekszünk minél több választást helyesen megtippelni. Ebben én az évek során nem remekeltem, de idén is harcba szállok, hátha sikerül nem teljesen felsülni. Bizakodni mindig lehet, kérdés, ebben az esetben nekem van-e értelme.

[quote]Ne feledjétek, ma éjjel a Tribünnel közösen ÉLŐ DRAFT SHOW-t tartunk videós, virtuális formában, tehát közvetítjük a draft történéseit és egyből értékelünk is minden egyes picket! A felvezetés 0:30-kor kezdődik, a draft pedig 2-kor! Tartsatok velünk facebookon, youtube-on vagy itt az oldalon![/quote]

 1/1 Cincinnati Bengals
 Joe Burrow
 QB, LSU

Nem várok semmi meglepőt, itt Burrow a betonbiztos pick, nincs min gondolkozni, a Bengals csak az órát fogja húzni az LSU üdvöskéje előtt.

 1/2 Washington Redskins
 Chase Young
 Edge, Ohio State

Arra számítok, hogy nem fog innen kicserélni Rivera és semmi meglepőt nem fog húzni. Young itt a megfelelő választás, nem fognak hazárdírozni más pickekkel.

 Detroit Lions
 Jeffrey Okudah
 CB, Ohio State

Azok a hírek járják, hogy bármit is tesz a Lions, nem tudják felverni az 1/3-as választás árát, nem nagyon van jelentkező, aki jönne a helyükre. Lehet hallani, hogy imádják Derrick Brownt, de én ennek nem hiszek, sokkal inkább annak, hogy Okudah-ban látják a megoldást cornerback poszton. Főleg úgy, hogy ez egyben BPA pick is, nem csak needre jön.

 1/4 New York Giants
 Jedrick Wills
 OT, Alabama

Ennél a húzásnál rengeteget agyaltam, hogy ki legyen, mert kapásból öt név simán szóba jöhet: négy top tackle és Simmons. Viszont én azon vagyok, hogy a Giantsnél a csapathoz közelebb állóktól lehetett olyan infókat leszűrni, hogy Willsben látják a megoldást és egyben a legbiztosabb játékost is ezen a poszton.

 1/5 Miami Dolphins
 Justin Herbert
 QB, Oregon

Itt jön az első meglepetés, miszerint a Dolphins nem akarja Tuát, nem szeretnének kockázatot vállalni vele, sokkal inkább szeretnék a maguk szája íze szerint formálni Herbertet, akit könnyebb is lesz majd terelgetni. Értelmes, okos és intelligens személyről beszélünk, aki tud olyat mutatni, amibe szerelmesek lehetünk. Nem feltétlenül kell kezdetni az első napon, sőt a szezon első felében sem, lesz ideje Fitzmagic mögött tanulgatni, fejlődni. A Miaminak még mindig nem ma kell megmutatnia, hogy egy győztes franchise.

 1/6 Los Angeles Chargers
 Tua Tagovailoa
 QB, Alabama

Csakúgy mint tavaly a Redskins esetében, úgy a Chargersnél is adott, hogy idén nem kell fentebb mozogniuk azért a választásért, akit igazán szeretnének, hiszen ezzel a választással ölükbe hullott a jövő nagy sztárja. Lehetne itt tackle is, de itt ez kihagyhatatlan pick, nem hinném, hogy ők hagynák Tuát tovább csúszni.

 TRADE 1/7 Denver Broncos
 Jerry Jeudy
 WR, Alabama
  • Panthers adja: 1/7
  • Broncos adja: 1/15 + 2/46 + 6/181

Az előző pickig voltam némileg (nem teljesen) biztos a dolgokban, innen viszont minden borul, itt kezdődik el igazán a draft és a véget nem érő találgatások sora. A Broncos imádja Jeudyt, még akkor is, ha azt hiszük, hogy Ruggs jobban illik a rendszerükbe. Mélyen ugyanolyan jól meg lehet majd őt is találni, amit pedig kínál a rövidebb útvonalakon, amellett nehéz elmenni. Ez pedig még egy nagyobbnak tekinthető felcserét is megér, főleg akkor, ha figyelembe vesszük, mekkora versengés lesz 2020-ban az AFC West trónjáért.

 1/8 Arizona Cardinals
 Mekhi Becton
 OT, Louisville

Egészen biztos vagyok benne, hogy Kingsbury rendszerébe Becton illik leginkább, még akkor is, ha itt Wirfsön is nagyon elgondolkodtam. Egyik legnagyobb kritikája Bectonnak, hogy nem nagyon volt true pass setje, tehát 5-7 lépéses dropbackeknél nincs sok rutinja. De mi a jó ebben? Hogy Kingsbury rendszere a gyors játékokra épít, jöjjön ki a labda mielőbb Murray kezéből és lehessen dolgozni elkapás után.

 TRADE 1/9 Atlanta Falcons
 Javon Kinlaw
 iDL, South Carolina
  • Jaguars adja: 1/9 + 5/157
  • Falcons adja: 1/16 + 2/47 + 4/134

Hoppá! Feljött a Falcons és nem egy cornerért vagy edge rusherért, hanem Kinlaw-ért! Igen, nagyon fura lehet, de Atlantában imádják Kinlaw-t és látják benne, hogy segíthet a csapaton, hogy a védelem stabilabb lábakon álljon. Belül sok-sok gondot okozhat az ellenfeleknek, amit fog tudni kamatoztatni a csapat 2020-ban. Ez viszont azt is jelenti, hogy Dimitroff és Quinn az utolsó kártyalapját játssza ki, ha befuccsolnak ezzel a húzással, akkor jó eséllyel ők is húzhatnak el a csapattól.

 1/10 Cleveland Browns
 Tristan Wirfs
 OT, Iowa

Adott, hogy a Browns OT-t húzzon és el is dönthetik, hogy ki legyen az, Wirfs vagy Thomas. Szerintem a Brownsba jobban illik Wirfs és több potenciál is rejlik benne, mint társában. Zónablokkolásban nagyot fog adni a fal munkájához, Kevin Stefanski rendszere pedig pont ezt kívánja meg. Élmény lesz majd nézni, ahogy a fal futókirállyá koronázza Nick Chubbot.

 1/11 New York Jets
 Andrew Thomas
 OT, Georgia

A Jets sem nagyon bánkódhat azzal, hogy Thomas “maradt” nekik, mert egy nagyon biztos pickkel erősíthetik a romokban heverő falukat. Szóba jöhetett volna egy elkapó is, vagy éppen egy csere lefelé, de nem merik kockáztatni, hogy tackle nélkül maradjanak, a második kör első felében pedig lesz még jó értéken receiver.

 1/12 Las Vegas Raiders
 CeeDee Lamb
 WR, Oklahoma

Robban a bomba, Lamb Vegasban! Ha van izgalmas játékos, akkor CeeDee pont az és pont ilyen izgalmakra van szükség a franchise új otthonában. Lamb nagyon értékes célpontja lesz az offense-nek, egy igazi biztonsági megoldás, ha Carr (vagy Mariota) irányítja a csapatot. Vele nem kell aggódni, hogy nem tud elszakadni, illetve attól sem kell félni, hogy ne tudna a semmiből nagy játékot csinálni. A Raidersnek meg pont erre van szüksége: izgalomra és nagy játékokra.

 TRADE 1/13 Philadephia Eagles
 Henry Ruggs
 WR, Alabama
  • 49ers adja: 1/13
  • Eagles adja: 1/21 + 2/53 + 4/146

Nem várakozhatott sokáig az Eagles, elindult az elkapó rush, ők pedig nem maradhatnak hoppon, nem tehetik meg, hogy a nagy hármas valamennyi tagjáról lecsússzanak. Kell a felcsere és kell az áldozat, ha életben akarják tartani az offense-t és a titkon áhított újabb Super Bowl menetelést. Ruggs pedig olyan lesz Wentznek, mint éhezőnek egy falat kenyér: létfontosságú.

 1/14 Tampa Bay Buccaneers
 Derrick Brown
 iDL, South Carolina

Nagy dolgok alakulnak Tampában, hiszen Brady (és Gronk) érkezésével nem titkolt cél a csoport megnyerése és egy nagyobb playoff (esetleg SB) menetelés. Ehhez pedig már nem sok darab hiányzik a kirakósból. Hiába van lyuk offensive tackle poszton, nem mennek rá Jonesra, inkább a védelem belsejét erősítik meg, és Vea mellé 3-tech posztra jön Brown, aki nem csak futás, de passz ellen is nagyon hasznos lesz.

 1/15 Carolina Panthers
 Isaiah Simmons
 Defense, Clemson
  • Panthers adja: 1/7
  • Broncos adja: 1/15 + 2/46 + 6/181

A Panthers kihúzza azt a játékost, akit ki tudtak volna a hetedik választással is, de nyertek mellé még két picket, amikkel további fontos építőköveket húzhatnak majd ki. Simmonsról csak ódákat lehet zengeni, méltó vezére lehet az újjáépülő Panthersnek.

 1/16 Jacksonville Jaguars
 CJ Henderson
 CB, Florida
  • Jaguars adja: 1/9 + 5/157
  • Falcons adja: 1/16 + 2/47 + 4/134

Csakúgy mint a Panthers, a Jaguars is pickeket nyerve húzza ki az általuk nagyra tartott prospectet, akit Henderson személyében köszönthetünk. Hallani, hogy nagyon szeretik őt, de azt is, hogy szívesen mozognának hátra jó ellenérték fejében, most pedig megkapták a kettőt egyben. Ráadásul a Cowboys elől sikerült kivenni az ő egyik kedvencüket.

 1/17 Dallas Cowboys
 K'Lavon Chasisson
 Edge, LSU

Egyik szeme sír a Cowboys vezetésének, másik szeme pedig nevet. Henderson pont az orruk előtt megy ki, Chaissonra viszont lecsapnak, hogy végre lehessen egy fiatal és potens passzsiettetője a csapatnak, az a valaki, akire oly rég várnak.

 1/18 Miami Dolphins
 Justin Jefferson
 WR, LSU

Meglepőt húz a Miami azzal, hogy itt nem tackle jön, de Jeffersonért nagy a kereslet, a Dolphins pedig nem titkoltan keresi azt, aki tehermentesítheti Parkert. Jefferson szerintem nagyon jó kvalitásokkal bír, győztes mentalitású, és nem utolsó sorban nagyon biztos célpontja lesz Herbertnek a pálya közepén. Kiváló fiatal tandemet fognak alkotni.

 1/19 Las Vegas Raiders
 AJ Terrell
 CB, Clemson

Nem maradhat el a Clemson pick a Raiders részéről, hiszen köztudott, hogy imádják a Tigers játékosokat. Itt Terrell egy picit reach szagú lehet, de ha mélyebbre ásunk egy kicsit, akkor meg lehet lelni benne, miért is kedvelik sokan őt. Az adottságai kiválóak, a rutint viszont fel kell még vennie, de erre lesz ideje Las Vegasban.

 TRADE 1/20 Minnesota Vikings
 Kristian Fulton
 CB, LSU
  • Jaguars adja: 1/20
  • Vikings adja: 1/22 + 3/105

A Vikings egy felcserével igyekszik elkerülni, hogy a Raiders egy olyan corner rush-t indítson el, melynek ők lehetnek a nagy vesztesei, ezért felcserélnek az általuk kedvelt és nagyra tartott Fultonért. Az utóbbi időkben a bajnok LSU védője fel-le ingázott a mock draftokban, de az első körös mivoltához nem férhet kétséghez, legalább is Minnesotában nem.

 1/21 San Francisco 49ers
 Jalen Raegor
 WR, TCU
  • 49ers adja: 1/13
  • Eagles adja: 1/21 + 2/53 + 4/146

Óriásit cserélt le a 9ers, hogy eladhassa a Bucknerért kapott picket, amivel tankolnak, hogy ne legyen üres a draftjuk közepe, ugyanis az 1/31 után csak az ötödik körben húznának, ami nem ideális. Ezzel a cserével viszont kaptak egy második és egy negyedik kört, valamint egy nagyon robbanékony és veszélyes elkapót, aki bár nem tartozik a class krémjébe, de egy kreatív rendszerben nagyon veszélyes lehet.

 1/22 Jacksonville Jaguars
 Denzel Mims
 WR, Baylor
  • Jaguars adja: 1/20
  • Vikings adja: 1/22 + 3/10

A Jaguars második hátra cserélésével pedig egy olyan posztot akar kilőni, ami szintén lyukas, ez pedig az elkapó. Nem biztos, hogy Mims volt az első elképzelés WR-ben, de egy nagyon alulértékelt receiverről beszélünk, aki biztosan tud dolgozni a szélen, ez pedig hiányzik a Jags repertoárjából.

 1/23 New England Patriots
 Kenneth Murray
 LB, Oklahoma

A Patshez jósolni minden évben különösen nehéz, ebben az évben ez pedig hatványozottan igaz. Szép, lassú újjáépülés látszik kibontakozni, ahol arra is gondolni kell, hogy mi lesz ha a többi vezér is kiválik a csapatból. Ennek szellemében jön Murray, akiról azt hallani, kedvelik Foxoboróban, jobban, mint többi társát a poszton.

 1/24 New Orleans Saints
 Patrick Queen
 LB, LSU

New Orleansban viszont a helyi fiút kedvelik igazán, aki ordító needre érkezik. Ennél jobb párosítást nehéz találni az első körben, a Saints pedig menetel tovább egy újabb komoly playoff run hitében.

 1/25 Minnesota Vikings
 Tee Higgins
 WR, Clemson

Ha az első pickkel corner jött, akkor itt elkapónak kell érkeznie. A nagyobb nevek már kimentek, de Higgins elég jó színvonalat képvisel, még akkor is, ha sokan nem gondolják első körösnek. Ő lehet egy igazi WR1, aki ki tudja egészíteni Thielent és komoly galibát okozhat az 50/50-es labdáknál.

 1/26 Miami Dolphins
 Josh Jones
 OT, Houston

Nem jött tackle az előző húzásnál, itt viszont kötelező és szerencséje is van a csapatnak, hogy Jonesért nem jött senki. Herbert, Jefferson, Jones – nem rossz kis hármas az első körben, mind-mind needre. Elégedett lehet első napi munkájával a front office.

 1/27 Seattle Seahawks
 Yetur Gross-Matos
 Edge, Penn State

A Seahawks mindig egy kifürkészhetetlen csapat, hátramozgásokkal és out of the box húzásokkal. A védőfal széle borzasztó probléma még mindig, LJ Collier pedig első évében nem zavart sok vizet. Nála itt Gross-Matos jobb értéket képvisel, és a Seahawks körüli média is azt csiripeli, hogy igazán kedvelik őt.

 1/28 Baltimore Ravens
 Xavier McKinney
 S, Alabama

Nincs ennél ravensesebb pick itt az első kör végén, húzni egy Alabama játékost, aki még needre is jön. Sőt, ha BPA alapon gondolkodunk, akkor is adja magát a húzás. Nem nagyon kell ezt magyarázni, egy sokoldalú safety kelleni fog, hogy ne süljenek fel majd úgy idén, mint a Titans ellen tették azt tavaly.

 1/29 Tennessee Titans
 Lucas Niang
 OT, TCU

Óriási reach ez a húzás, mert sokak szerint Ninag csak egy 2-3. körös értéken van helyén, de a Titans ezerrel keresi Conklin pótlását, és a TCU üdvöskéjével szorosabb kapcsolatba is kerültek az elmúlt hetekben. Lehet lelni sokkal hype-oltabb tackle-t még itt, de a Tennesse úgy gondolkodik, hogy elébe megy a várakozásnak és kihúzza az egyik olyan játékost, akit rejtett kincsnek gondolnak.

 1/30 Green Bay Packers
 Grant Delpit
 S, LSU

Delpit zuhanása éppen eddig tartott, a Packers pedig boostolja a fiatal secondaryt egy nagyon tehetséges és sokoldalú safetyvel. Elkapóban gondolkodhattak még volna, de sem Aiyuk, sem pedig Shenault nem tűnik itt olyan biztosnak, mint Delpit, aki borzasztó jó értéken jön itt és nagy meglepetése lesz 2020-nak.

 TRADE 1/31 Indianapolis Colts
 Jordan Love
 QB, Utah State
  • 49ers adja: 1/31
  • Colts adja: 2/34 + 4/122

Ha Delpit csúszott, akkor ez igaz Love-ra is, akinek eddig kellett várnia, hogy otthonra leljen. Lehetett volna a Patriots, a Saints vagy akár a Packers is, de senki nem húzta meg a ravaszt, viszont Indianapolisban meg kell az utánpótlás Rivers mögé. A potenciál nagyon nagy, kezdetni azonban még nem szabadna őt, mert sokat vetne vissza az önbizalmából, ami hoszútávon nem tenne jót sem neki, sem a csapatnak. Erről szó sincs, a jövő pedig biztosítottnak tűnik a Coltsnál – legalábbis irányító poszton.

 1/32 Kansas City Chiefs
 Jeff Gladney
 CB, TCU

Nagy nyertese az első körnek a Chiefs azzal, hogy senki nem húzta meg a ravaszt egy Gladney pickkel, mert így egy olyan kompetitív és sikerre éhes CB-vel gazdagodtak, aki Steve Spagnuolo örömmel fog bedobni a mély vízbe. És ha szétnézünk a bajnoknál corner poszton, akkor azon se lepődünk meg, hogy tehetségét tekintve ő képviseli a legmagasabb szintet a posztján.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!