Connect with us

Draft

Final Mock 2022 – Alatriste

A fejvesztős énemen sajnos felülkerekedett a racionálisan gondolkodó. Azért itt-ott sikerült pár meglepő – de talán nem teljesen őrült – szcenáriót is összehozni.

1/1 Jacksonville Jaguars
Travon Walker
Edge, Georgia

Trent Baalke a főnök és az ő kedvence Walker. Nem is Hutchinson jöhet szerintem itt szóba elsősorban, hanem az egyik tackle. (Esetleg egy über meglepő, de indokolható elkapó).

1/2 Detroit Lions
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

Ha van biztos dolog a draftban, akkor az az, hogy ha Aidan nem megy 1/1-re a Jaguarshoz, akkor már húzhatja is magára a Lions sapit.

1/3 Houston Texans
Sauce Gardner
CB, Cincinnati

Love Smith talán többre tartja a secondaryt, mint a pass rusht. Rossz pick nincs ezen a ponton. Mindenhova kellene talent.

1/4 New York Jets
Kayvon Thibodeaux
Edge, Oregon

A Jetsnél elvileg nem aggódnak Thibodeaux személyisége miatt. Akkor pedig nagyon egyértelmű a döntés.

1/5 New York Giants
Evan Neal
OT, Alabama

Neal jobb passzblokkoló, mint Ekwonu. A régi Giants vezetés is ezt tartotta fontosabbnak (Thomas over Wills vagy Wirfs 2019-ben) és Brian Daboll is egy passzorientált offense-t tett össze Buffalóban.

1/6 Carolina Panthers
Ikem Ekwonu
OT, NC State

Kell egy tackle. Jöhet egy 2023-as 3. körért Garoppolo vagy megvárják míg Mayfieldet kivágják. Rhule állását nem egy idei újonc tudja megmenteni (bár valószínűleg senki se…).

1/7 New York Giants (from Bears)
Garrett Wilson
WR, Ohio State

Talán az első meglepőbb pickem. Toney eladó és leírta magát. Golladay már tavaly megtette ugyanezt. Aki szerint nincs WR need a Giantsnél, az csukott szemmel nézi a rostert.

1/8 Atlanta Falcons
Jordan Davis
NT, Georgia

Ki szereti az unikornisokat? Hát a Falcons vezetősége. Tavaly kivitték a draft legegyedibb játékosát Pitts személyében és idén is megteszik ezt csak a védőoldalon.

TRADE! 1/9 New Orleans Saints (from Broncos, Seahawks)
Charles Cross
OT, Mississippi State

A Saints a legagresszívabb csapat az egész ligában. Kell nekik egy top kategóriás offensive tackle. Cross minden boxot kipipál. Mögötte van egyébként is a legtöbb esélye Winstonnak megvárni, míg elereszthet pár 40-es bombát.

1/10 New York Jets (from Seahawks)
Drake London
WR, USC

Zach Wilsonról ki kell derüljön, mire képes. Ehhez pedig kell egy első számú elkapó. London ez a típus.

1/11 Washington Commanders
Malik Willis
QB, Liberty

Carson Wentzben van minden hit? Ezt senki sem gondolhatja komolyan. Jövőre halott pénz nélkül küldhetik el, és egy év padozás és tanulás után Willis se tűnne olyan elveszettnek a pályán, mintha az idei évben futna ki kezdőként. Egyébként meg amúgy sem szokása egészségesen végigbírni egy szezont, így már akár idén is láthatjuk Willist.

1/12 Minnesota Vikings
Kyle Hamilton
S, Notre Dame

Harrison Smith rövid távú társa, hosszú távú helyettese. A Vikings a position value miatt csúszó Hamilton nevével rohan az asztalhoz.

1/13 Houston Texans (from Browns)
Jermaine Johnson II
Edge, Florida State

Jött már corner, jöjjön a védelem másik nagy needjére is valaki, aki tudja sietteteni az irányítót. Davis Mills nem örül a picknek, kaphatott volna elkapót is, de az is segítség, ha nem minden meccsen 40 pontot kell termelni a győzelemhez.

1/14 Baltimore Ravens
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Minden szintre jöhetne védő, de az elérhető legjobb Stingley. Sérülése miatt kérdéses mely csapatok hogyan ítélik meg, de a Ravens nem fél talán annyira és egészségesen a liga legjobb corner sora állhat így össze. Úgy hallottam az AFC-ben van pár ügyes irányító…

1/15 Philadelphia Eagles (from Dolpins)
Trent McDuffie
CB, Washington

McDuffie fizikai limitációjától szerintem az Eagles kevésbé tart és legrosszabb esetben is lesz egy elit slot cornerük.

1/16 Seattle Seahawks (from Eagles via Colts, Saints)
Kaiir Elam
CB, Florida

A lecsere után jöjjön a legnagyobb (vagy talán a második legnagyobb) needre egy játékos. Carroll imádja a magasabb, agresszív, emberezésben kiemelkedő cornereket. Az se lepne meg, ha az eredeti helyükön vinnék Kaiirt.

1/17 Los Angeles Chargers
Trevor Penning
OT, Northern Iowa

Tavaly egész jól bejött az OT pick, azonban a falnak két széle is van. Herbertet karrierje végéig őrizheti a Slater – Penning duó. Utóbbi ráadásul tud segíteni a futójátéknak is.

1/18 Philadelphia Eagles (from Saints)
Jameson Williams
WR, Alabama

Williams nem lesz bevethető újonc idényének első felén, de az Eagles nem is feltétlen a 22-es szezonra draftolja a class leggyorsabb elkapóját.

1/19 New Orleans Saints (from Eagles)
Chris Olave
WR, Ohio State

A tackle megérkezett, most jöjjön valaki, aki el is tudja kapni Winston passzait. Olave alkalmas a gyors passzos játékra is, de fő fegyvere a mélységi útvonalaiban rejlik.

1/20 Pittsburgh Steelers
Desmond Ridder
QB, Cincinnati

Ha Trubisky nem válik be, akkor sem lehet teljesen földbe állni. Ridder padlója elég magasan van hozzá, hogy akár az első napos kezdő posztért is versenyre keljen.

1/21 New England Patriots
Quay Walker
LB, Georgia

Remek felépítésű, ellenben rendkívül atletikus linebacker – az ilyenek posztereivel van tele Belichick dolgozószobája. A kis alacsony srácok menjenek az újhullámos edzőkhöz, a Patriotsba igazi focisták kellenek!

1/22 Green Bay Packers (from Raiders)
George Karlaftis
Edge, Purdue

Mit imád Gutekunst? Felcserélni (ez most elmaradt), a fiatal játékosokat és a védelembe draftolni. A pass rusher egység elvékonyodott, pedig a csapat egyik fő erőssége a mély edge poszt volt. Karlaftis egy az egyben mehet Za’Darius szerepkörére (sokat fal szélén, de 3. downon behúzódva az egység belsejébe).

1/23 Arizona Cardinals
Logan Hall
DT/ED, Houston

Kellene segítség mind a fal szélén, mind a belsejében. Hallból bármi gyúrható, lehet akár 3 tech defensive tackle, de 5 tech end is. Azt pedig láthattuk már, hogy Arizonában nem félnek annyira a két poszt közé ragadt játékosoktól.

1/24 Dallas Cowboys
Zion Johnson
G, Boston College

Nagyon nehezen mondtam le Burksről. Jerry Jones az Arkansasra járt és nagyon szereti azt az egyetemet. Azonban a támadófal sokkal nagyobb need mint az elkapó. Ráadásul a Cowboysnál kevés csapat értékeli többre az elit falat, itt pedig elérhető még a class legjobb guardja.

1/25 Buffalo Bills
Breece Hall
RB, Iowa State

A futó luxuspick, de látványos eredményeket tud hozni. Ez a Bills nem tud futni, ezen azonban Hall segíthet. Corner is jöhetett volna, de a Buffalo több pontot akar feltenni mint ellenfele és nem kevesebbet engedni. A pontháborúkhoz pedig kell egy jó futó.

1/26 Tennessee Titans
Tyler Smith
T, Tulsa

Fejlesztendő, de remek adottságú támadófalember pick. A Titans nem bánja, ha valakivel foglalkozni kell. Smith-szel kell, de az adottságai alapján egy nap elit játékossá is kinőheti magát.

1/27 Tampa Bay Buccaneers
Lewis Cine
S, Georgia

Winfield a pálya hátsó zónájában, Cine pedig néha mellette, de főleg a boxban. Túl jól hangzik, hogy egy ilyen elit safety párosról lemondjon a Tampa.

1/28 Green Bay Packers
George Pickens
WR, Georgia

Első számú WR-t keres a Packers, arra a szerepkörre pedig Pickensnek lehet a legnagyobb esélye felnőni. A covid és a sérülése miatt kicsit jobban radar alatt van, pedig tehetséget tekintve itt van a helye az első körben.

1/29 Kansas City Chiefs (from Dolphins via 49ers)
Treylon Burks
WR, Arkansas

Elment az offense fő fegyvere, de jön egy srác, aki bár máshogyan, de képes lehet produktív lenni. Burks – akárcsak Hill – sokszor indulhat a slotból és elég csak a kezébe adni a labdát, jönni fognak a yardok.

1/30 Kansas City Chiefs
David Ojabo
Edge, Michigan

Ojabo nagyjából a rájátszás környékére térhet vissza majd. De ennek a Chiefsnek nem is szeptemberre kell készen állni. Tavaly is láthattuk honnan hova fejlődött az egység. A playoffban azonban ha egy villanás kell majd a védelemtől, arra Ojabo már újoncként is képes lehet.

1/31 Cincinnati Bengals
Kyler Gordon
CB, Washington

Linderbaum bent van, tudom. Mégse hiszem, hogy a Bengals kidobná a Carmen projektet és négy új játékossal vágna neki az új idénynek a falban. Helyette a talán már nagyobb needdé kinövő secondaryt erősítik egy remek cornerrel.

1/32 Detroit Lions (from Rams)
Daxton Hill
S, Michigan

Nem kell QB! Goff az embere a Lions stábjának – egyelőre. Ellenben slot cornerre nagyon is szükség volna. Hill a draft ezen pontján már rablásnak is mondható.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!