Connect with us

Minden ami NFL

Értékeljük az első körösök újonc idényét!

Gyakorlatilag lement a 2022-es szezon alapszakasza, így éppen itt az ideje egy korai körbenézésnek, hogyan is teljesítettek az idei első körös újoncok a bemutatkozó évükben.

1/1 Jacksonville Jaguars
Travon Walker
Edge, Georgia

Egyelőre azt lehet mondani, hogy még a tanulási út elején jár Walker. A nagy négyes (Hutchinson, Thibodeaux, Karlaftis) többi tagja mind produktívabb volt első szezonjában nyomásgyakorlásban, de az 1/1-esnek is megvoltak a maga villanásai. A 4 szerzett sackje talán alulmarad a várakozásokhoz képest, de futásvédekezésben voltak hasznos stopjai, és pass rushban is sokszor jól mutatott. Előzetesen is tudni lehetett, hogy ez a választás nem a 2022-es szezonnak szól, sokkal inkább a ’23-asnak vagy a ’24-esnek. Ennek megfelelően továbbra is lehet tartani az akkori értékelést: B.

1/2 Detroit Lions
Aidan Hutchinson
Edge, Michigan

A legtöbb nyomásgyakorlást és magasan a legtöbb sacket (8) is Aidan szállította a classból. Erőssége volt már prospectként is, hogy a “leg-NFL-készebb” játékosnak tűnt a posztján, amit be is igazolt. Futás ellen is a leghasznosabb rookie volt, így minden tekintetben jó lóra tett vele a Lions. Egyelőre azonban nagyon gyenge a körülötte lévő játékosállomány, így túlságosan is kitűnik a Lions védelmében. A csapat azonban megkapta amit szeretett volna. A class egyik legjobb védőjét, a csapat egy új arcát és egy első naptól fogva produktív játékost, akinek újonc éve után talán azt lehet mondani, hogy a plafonja is picit magasabban lehet mint gondoltuk. Hogy eléri-e persze továbbra is kérdés, de Hutchinson már újoncként is egy jó edge rushere volt a ligának, aki ha nem lenne pár kiemelkedő corner produkció, az év védője címet is elvihetné. A.

1/3 Houston Texans
Derek Stingley Jr.
CB, LSU

Eléggé up and down szezonja volt Stingley-nek, amíg meg nem sérült a szezon közepén. Amíg egészséges volt, a Texans nem túl impozáns védelmében az egyik legtöbbet célba vett secondary játékos volt és az egyik legtöbb yardot róla szerezték az újoncok közül. Ugyanakkor touchdownt egyáltalán nem engedett és pár leütött labda mellett karrierje első pickét is megszerezte. Combizom sérülése miatt a szezon második felét ki kellett hagynia, de úgy tűnik nem lesz ez egy rossz választás. Persze Gardnerhez hasonlítva nem fut olyan All-Pro szintű szezont, ez még mindig egy elég bizalomgerjesztő karrierkezdet. A konszenzusnak mondható B+-os értékelést maximum egy B-re rontanám csak le.

1/4 New York Jets
Sauce Gardner
CB, Cincinnati

A telitalálat. Sokan pass rushert képzeltünk el ennél a picknél a csapathoz, ismerve Robert Saleh védelmi mentalitását, de a meglepetés választás tökéletesen bevált. Gardner teljesítményét megannyiszor dicsértük már, szinte biztosan ő lesz az év újonc védője, ő a két újonc egyike, akit beválasztottak a Pro Bowlra és egy év végi All-Pro tagságon sem lepődnénk meg. 44%-os elkapási rátát enged, ami nemcsak a classban, az egész ligában is a legjobb és a 12 leütött labdájával is második helyen áll. Szuper agresszív mentalitását egyelőre tökéletesen át tudta ültetni az NFL-be (még ha néha el is maradtak dobható zászlók), és egyes irányítók már annyira félnek tőle, hogy meccseken keresztül nem is dobnak az irányába. A+

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!